שוק האוזניות הוא שוק מאוד טריקי. מצד אחד, יש את הנתונים הטכניים היבשים איתם אי אפשר להתווכח, ומצד שני יש את ההעדפות האישיות של כל אחד מאיתנו. ישנן אוזניות כפתור שנכנסות לתוך האוזן, חלקן עם חוט וחלקן וויירלס, ויש את אוזניות הקשת, אשר מכסות את האוזן ונותנות לנו לוק של אנשים עם סטייל שמבינים במוזיקה.

העיצוב באוזניות הוא לא רק עניין אסתטי, הוא עניין של נוחות לחלוטין. לא לכל אחד יש את האוזניים הנכונות לטובת אוזניות קשת. אני לצורך העניין, נאלצתי להתמודד עם אוזניים אדומות וכואבות מהלחץ שחלקן עשו לי (כן, אנחנו עובדים קשה על הסקירות האלו), אבל חלקכם דווקא תסבלו מאוזניות כפתור שנכנסות פנימה, כי יש לכם רגישות בחלק הפנימי של האוזן. אז אם רוצים להתחדש באוזניות קשת, בדקנו בשבילכם כמה סוגים וזה מה שחשבנו עליהם.

Lenovo ThinkPad X1 ANC

חברת המחשבים החליטה לאחרונה להתרחב למספר קטגוריות, ואחת מהן היא אוזניות קשת חוסמות רעשים. המוצר מגיע באריזה שחורה-אדומה עם סטייל, שיזהיר אתכם מראש שיש פה גם חשיבה עיצובית מעבר לטכנולוגיה ברמה גבוהה. האוזניות מגיעות בצבע אפור מטאלי וקשת עם כיסוי רך ושחור, והן יכולות להתקפל לתוך עצמן, מה שהופך אותן לקלות לנשיאה.

הן מאובזרות במספר כפתורי שליטה, ביניהם אפשרות לשלוט בסאונד, העברת שירים, כפתור כיבוי שבדחיפה מעלה מפעיל את חיפוש הבלוטות', שינוי מצבי חסימת רעשים ואפילו כיבוי והדלקת המיקרופון לשיחות. באופן כללי, כל האפשרויות שלהן מאוד אינטואיטיביות. בנוסף יש אפשרות להפעיל מרחוק את סירי או את העוזרת האישית של גוגל, אם הן מוגדרות לכם בטלפון, הבעיה היא שתצטרכו להיות במקום שקט במיוחד כדי שההוראות שלכם יתקבלו כפי שאמרתם אותן.

אוזניות Lenovo ThinkPad X1 (צילום: יחסי ציבור)
אוזניות Lenovo ThinkPad X1 | צילום: יחסי ציבור

לאוזניות יש כמה אפשרויות של מסנן רעשים, ופה ישנה נקודה חלשה. זה בעיקר תלוי כמה רעש יש סביבכם, למשרד זה כנראה יספיק ולא תצטרכו לשמוע את האנשים באופן ספייס מספרים על מה הם עשו בסופ"ש, אבל אם תלכו במרכז תל אביב או שתיסעו ברכבת, עדיין תשמעו את הרעשים מסביב. ישנן שלוש אופציות, כאשר המצב הראשון מותאם למשרדים, השני אמור להיות מספיק חזק כדי למנוע רעשי רחוב והמצב השלישי שהוא כיבוי מסנן הרעשים. ממש ניסיתי להבין את ההבדלים ביניהם - ולא הצלחתי.

בכל המצבים יש צורך להגביר את הווליום לרמה די גבוהה כדי להתנתק לחלוטין מהסאונד שסביבכם. עוד חולשה שלהן היא החוסר במצב "שקוף" או העברת סאונד חיצונית. למרות שיש להן שישה רמקולים קטנים בפנים שאמורים לגרום לביטול רעשים, אין אפשרות להכניס סאונד חיצוני, פיצ'ר שקיים בהרבה אוזניות ועוזר ברגעים שאתם רוצים לשמוע מוזיקה, אבל גם לצותת לאנשים סביבכם. מהצד השני, יש להן איטום מעולה כלפי חוץ, מה שאומר שאתם יכולים להקשיב למוזיקה המביכה בעולם ואף אחד לא ידע זאת, אלא אם תכבו את הבלוטות' וכולם ישמעו מה מתנגן לכם.

מבחינת הנוחות, לאחר בערך חצי שעה כבר הרגשתי את הלחץ החזק שלהן על האוזניים, שגרמו לי ממש לכאב. עם זאת, יש להן אפשרות להגדלה והקטנה, והאחיזה החזקה שלהן גורמות לכך שהסיכוי שיחליקו לכם מהראש קטן ביותר. 

איכות הסאונד שלהן לא רעה, ניסיתי אותן עם מספר שירי רוק, וצלילי הגיטרות והתופים היו חדים ונקיים. אולם, כשמנסים שירים עם באסים חזקים, ניתן לשים לב לירידה באיכות. 

לעומת זאת, איכות הסאונד בשיחות טלפון מרשימה, קשה לשמוע מה שמסביב ולא בטוח שמי שידבר אתכם בצד השני של השיחה יבין שאתם עם אוזניות ולא מדברים לסמארטפון ישירות. גם טווח הבלוטות' שלהן גבוה ואפשר בכיף להסתובב בבית רק עם האוזניות והן ימשיכו לנגן. עוד נקודה חיובית היא האפשרות לחבר אותן לשני מכשירים בו זמנית, למשל מחשב וסמארטפון, מה שאפשר לי להאזין ליוטיוב בזמן העבודה ולעבור לשיחה נכנסת ברגע.

חיי הסוללה של האוזניות של לנובו הן 14 שעות עד שיש צורך להטעין אותן. אומנם ישנם מתחרים עם מספרים הרבה יותר גבוהים, אבל גם 14 שעות הן כמות מכובדת, במיוחד כי אחרי יותר משעה יהיה לכם קשה להחזיק אותן על האוזניים.

בשורה התחתונה

מדובר באוזניות לא הכי נוחות בעולם, לפחות לא לאוזניים הגדולות שלי. יש להן כמה חסרונות בולטים כמו ביטול רעשים חלש ואיכות הסאונד, שהייתי מגדיר רק כ"טובה". לעומת זאת, המחיר שלהן, 555 שקלים, לא רע, העיצוב נקי ואלגנטי והן מאוד קלות לנשיאה. מדובר באוזניות לא רעות, אבל יש טובות מהן.

Miracase MBTOE100

מכל האוזניות שבדקנו אלה של מיראקסה הן הזולות ביותר, גם במחיר - 179 שקל - וגם באיכות. הדבר הראשון ששמים לב אליו הוא שהאוזניות מגיעות בלי נרתיק מיוחד לאוזניות, מה שהופך אותן לפחות נוחות לנשיאה. מיד לאחר מכן ניתן להרגיש את החומר ממנו הן עשויות - פלסטיק שאומנם לא שוקל הרבה, אבל נותן תחושה "זולה" של המוצר.

ברגע שתשימו אותן על האוזניים, תרגישו את החיסרון הכי משמעותי שלהן - האחיזה החזקה שלהן לא תרחם עליכם והרגשת הכאב באוזן תגיע במהרה. גם הטמפרטורה משום מה עולה משמעותית, ותוך דקות אחדות תרגישו צורך להוריד אותן מהראש, לא משנה כמה תנסו לכוונן אותן. 

יש להן אפשרות של סינון רעשים פאסיבי בלבד - זה אומר שאין שום אפשרות שליטה בו, הוא יחסית יעיל, אבל עדיין תשמעו כנראה את הסביבה הרועשת לידכם. הדבר היחיד שאתם יכולים לשלוט בו בעצם הם הכפתורים, שגם מרגישים מאוד זולים. האפשרויות הן כיבוי/הדלקה, להפסיק את המוזיקה, להגביר, להנמיך ולהעביר שירים - בעצם מדובר בפעולות הכי בסיסיות שיש. 

איכות הסאונד שלהן נמוכה מאוד, גם אוזן לא מיומנת תשים לב שהסאונד מאוד "שטוח". האיכות קצת דומה לשמיעת מוזיקה מהרמקול של סמארטפון - כל הסאונד הופך לאחיד ואין ייחודיות לבאסים או לטרבלים. 

אוזניות Miracase MBTOE100 (צילום: יח"צ בנדא מגנטיק)
אוזניות Miracase MBTOE100 | צילום: יח"צ בנדא מגנטיק

חיי הסוללה שלהן הוא 8 שעות בלבד, מדובר במספר יחסית נמוך וגם ההטענה תיקח בין שעתיים לשלוש, מה שאומר שהן לא ישרדו אפילו טיסה לארצות הברית. מצד שני, הן כל כך לא נוחות שייקח לכם הרבה זמן לסיים את הבטרייה שלהן.

בשורה התחתונה

אם אתם רוצים לקנות משהו זול ולא רוצים להשקיע באוזניים שיקשיבו למוזיקה שלהן, הן רכישה טובה, אבל לא הייתי קונה אותן לאף אחד שאכפת לי ממנו. מהמתנות האלה שאומרות: "תראה, השקעתי בך אבל רציתי שלא תיהנה מהמתנה".

Soundcore Life Tune

האוזניות של סאונדקור מיוצרות על ידי חברת אנקר, בעלת שם דווקא בתחום הסוללות. אני לא בטוח אם העובדה שניסיתי אותן אחרי האוזניות של מיראקסה היא שגורמת לי להרגיש בהם כל כך נוח או שהן באמת מושלמות מבחינת נוחות, אבל מה שבטוח הוא שמדובר בהבדל של שמיים וארץ.

האוזניות מגיעות בנרתיק משלהן, כבר דבר חיובי, כי קל לקחת אותן ממקום למקום. גם הן מתקפלות לתוך עצמן ולמרות שהן טיפה גדולות יותר, המשקל לא באמת מפריע. יש להן שילוב צבעים של שחור ואפור מטאלי, והן עשויות חלקן מפלסטיק וחלק ממתכת מכוסה בבד נעים. הבעיה עם הבד הוא שבקיץ הוא יגרום לכם להזיע לא מעט.

יש להן את הכפתורים הרגילים שהייתם מצפים להם: כפתור הפעלה, ווליום למעלה, ווליום למטה, כפתור פליי וכפתור ששולט באופציות סינון הרעשים, הכולל אופציית ביטול אקטיבית, רגיל ושקיפות. בנוסף, תוכלו למצוא מקום לחבר את האוזניות עם כבל, כזה כמו של פעם. בנוסף, יש להן פיצ'ר מגניב במיוחד, שאם תכסו עם היד את האוזנייה הימנית, החיישן שיש בו יפעיל את אופציית השקיפות, מה שיאפשר לכם לשמוע את האנשים סביבכם. 

ביטול הרעשים של האוזניות מאוד אפקטיבי, הוא אומנם לא ברמה של אוזניות העילית של BOSE ו-SONY, אבל הוא יעשה עבורכם את העבודה במשרד מלא אנשים. ברחובות רועשים ייתכן וכן תשמעו קצת רעש רקע. אפילו אופציית השיחות עובדת טוב מאוד, ואפשר לדבר עם אנשים כמעט בלי קטיעות ובלי בעיות.

היתרון הגדול ביותר שלהן הוא הגודל שלהן, יש להן כריות אוזניים כל כך גדולות שהן מכסות את כל האוזן, מה שתורם גם לאיכות הסאונד, שנגיע אליו בהמשך. בנוסף, הגמישות שלהן גבוהה במיוחד, מה שמאפשר לקשת להיות רחבה ואין לחץ על האוזניות. מבין כל אלה שניסינו, אין ספק שאלו הנוחות ביותר בפער, מה שנותן להם את הזמן הארוך ביותר שאפשר "לסבול" אותן על הראש.

הסאונד באוזניות הוא רך ומלטף, גם בזכות הסגירה הכמעט הרמטית שנותן הכיסוי מעל האוזן. האיכות עצמה היא לא הגבוהה ביותר, לפי דעתי באוזניות של לנובו יש גיוון יותר גדול בצלילים של כלים שונים, אבל גם אלה של סאונדקור עושות את העבודה, וכל סולו תופים ישמע טוב. חשוב לציין שקשה להגיע למאה אחוז בסאונד, כי הן ממש חזקות. 

אוזניות ANC ANKER Soundcore Life Tune (צילום: יחסי ציבור)
אוזניות ANC ANKER Soundcore Life Tune | צילום: יחסי ציבור

חיי הסוללה שלהן מרשימים במיוחד, אם תשתמשו באופציית ביטול הרעשים, הן יחזיקו 40 שעות ואם תורידו את האופציה ותשמעו באופן רגיל, תוכלו ליהנות מ-60 שעות של עבודה. זה כנראה מה שקורה כשחברת סוללות עושה אוזניות. הטענה מלאה של סוללה גדולה כל כך תיקח לכם שעתיים, אבל תוך 5 דקות תוכלו להטעין אותן למספר שעות בודדות.

בנוסף האוזניות יכולות להתחבר גם באמצעות NFC ולא רק בלוטות', אבל לא היה לנו צורך להשתמש באופציה. יש להן גם אפליקציה משלהן, בה תוכלו לשלוט באקוולייזר, לשנות את הגדרת ביטול הרעשים לפי הסוג שאתם צריכים, בין אם זה תחבורה ציבורית, רחוב או חדר, וגם האופציה האהובה עליי - להאזין לרעש לבן כמו גשם, משבי רוח או רכבת נוסעת. אפשר גם להגדיר טיימר שינה למקרה שאתם בקטע של להירדם סמוך למסילת רכבת או חווה מלאה בתרנגולים, שצווחים לכם באוזן.

צחוק בצד, יש כאלה שיראו בזה גימיק ויש כאלה שייהנו מהמדיטציה של סגירת עיניים בזמן שהם מדמיינים שיש חורף בחוץ. גם את הלייף טון ניתן לחבר לשני מכשירים בו זמנית ולהקל על חיי עובדי המשרד. אם אתם אגב עובדים באולפן או עובדי במה, תשמחו לדעת שיש חיבור אוזניות 3.5 מ"מ.

בשורה התחתונה 

מדובר באוזניות שממש שוות את המחיר, הן לא מגיעות לרמה של סוני ו-BOSE בסאונד שלהן, אבל כנראה שאתם לא באמת תשימו לב. כל המעטפת שלהן נוחה וכיפית, ויש להן יכולת ביטול רעשים לא מושלמת, אבל מרשימה מאוד.

Razer Opus X

חברת רייזר ידועה בתור חברה המייצרת מוצרים בעיקר לגיימרים, אבל דווקא האופוס איקס ניתנים להגדרה כאוזניות "לכולם". הן מגיעות בכמה צבעים, אנחנו קיבלנו אותן בלבן ואין ספק שהן היו היפות ביותר. יש בהן פשטות משולבת עם נגיעות עיצוביות קלות, כמו הטמעת השם של החברה בצד. לצערנו, הן מגיעות ללא נרתיק משלהן, דבר די מבאס. יחד עם זאת, הן קלות מאוד ועושות חצי סיבוב בלבד סביב עצמן (לא מתקפלות), אז קל לשים אותן בתיק, אבל אי אפשר להישאר בלב שקט שהן סגורות היטב. 

יש למכשיר את כל הכפתורים הבסיסיים שציפיתי להם: הפעלה/הפסקה שבלחיצה ארוכה תגיעו למצב גיימינג שמספק לייטנסי (זמן השהייה) נמוך יותר, כפתור ווליום וכפתור הדלקה/כיבוי, שמשמש גם כפתור להפעלת ביטול רעשים/כיבוי/מצב סביבה. באופן כללי, השימוש בהן מאוד אינטואיטיבי ונוח. 

אם כבר נוחות, אז האוזניות מכסות יפה מאוד את האוזן, מה שמונע מהן להכאיב, אך הקשת עצמה כן לוחצת קצת, ולאחר זמן די קצר הייתי חייב להוריד אותן. בנוסף, גם הן מחממות את האוזן בגלל החלק דמוי עור של כריות האוזניים. 

מבחינת ביטול הרעשים, הן עושות עבודה טובה אבל לא מעולה, גם פה כנראה לא תשמעו את האדם בצד השני של החדר שיקרא לכם, אבל מצד שני כשתיסעו ברכבת ישראל, כנראה תשמעו את הילדים שצועקים.

הסאונד של הרייזר צלול מאוד, כל כלי מוזיקלי מקבל את החדות שלו, ובאופן כללי נעים להקשיב בהן למוזיקה. גם פה לא מדובר באוזניות הטובות ביותר בשוק מבחינת סאונד, אבל אם אתם לא מוזיקאים או ניחנים באוזן טובה במיוחד (ממש כמוני), אתם לא תשימו לב להבדל וגם הרייזר ירגישו לכן מעולות.

אוזניות RAZER OPUS X 1 (צילום: יח"צ בנדא מגנטיק)
אוזניות RAZER OPUS X 1 | צילום: יח"צ בנדא מגנטיק

חיי סוללה שלהן טובים מאוד, רשמית הן מגיעות ל-30 שעות הפעלה עם ביטול רעשים ו-40 שעות בלי, אבל לא ממש יצא לי להטעין אותן, כי הן החזיקו ימים על גבי ימים. מה שנוח הוא הנורה הקטנה ליד הכפתורים, שגם מסמנת אם הן דלוקות או לא, וגם הופכת לכתומה כשצריך להטעין אותן. גם לריזר יש אפליקציה שתוכלו להתחבר אליה ולשלוט איתה על האקווילייזר ועל הפונקציות שהכפתורים יכולים לשלוט בהן, לכן היא מרגישה לי קצת מיותרת, כמו רוב האפליקציות של האוזניות.

בשורה התחתונה

מדובר באוזניות טובות מאוד, העיצוב שלהן מבחינתי הוא הסיבה הכי טובה לקנות אותן, הן כמובן לא נופלות באף קטגוריה אחרת, אבל אם כבר אני רוצה להראות כמו אדם מגניב ברחוב, אז עדיף עם אוזניות קשת כאלה. מה שמבאס בהן, זו העובדה שאין להן אפשרות להתחבר לשני מכשירים בו זמנים, אין להם נרתיק והן לא הכי נוחות.

אז מי המנצחת בכל קטגוריה?