העימות הנוכחי בין ישראל לחמאס מלווה, כמסורת השנים האחרונות, בפעילות סייבר בניסיון לפגוע במורל על ידי פגיעה באתרי אינטרנט. בימים האחרונים מתחזקת קבוצת ההאקרים AnonGhost - ענף פרו-פלסטיני של תנועת אנונימוס - רשימה מתעדכנת של אתרים ישראלים שהיא פרצה, לכאורה. במקביל, קבוצה נוספת מדרום אמריקה, העונה לשם Anonymous Arab, פרסמה בסוף השבוע רשימה של למעלה מ-300 אתרים ישראלים שפרצה.

למרות ששתי הקבוצות פורצות לאתרים ב"נקמה" על פעולות ישראל בימים האחרונים, כל אחת מהן בחרה להעביר מסר מסוג אחר: AnonGhost, אחת הקבוצות הידועות בתחום מתקפות הרשת האנטי-ישראליות, בחרה להעביר מסר תוקפני:

פריצת OpSaveGaza של AnonGhost
פריצת OpSaveGaza

"שלום ישראל! אנחנו תמיד כאן כדי להעניש אתכם!!! כי אנחנו הקול של פלסטין ולא נשתוק!! מוסלמים נמצאים בכל מקום - אנחנו ניכנס לפלסטין בקרוב :) זכרו זאת. אלחילאפה מגיעה בקרוב, אינשאללה". העמוד מתויג כחלק ממבצע #OpSaveGaza, או "המבצע להצלת עזה".

זאת בעוד הקבוצה השנייה בחרה במסר שמסתפק בדה-לגיטימציה של ישראל בלי איומים:

פריצת OpIntifada3 של Anonimous Arab (צילום: צילום מסך)
פריצת OpIntifada3 | צילום: צילום מסך

"מוחמד אבו-חדיר, לעולם לא נשכך אותך. מוחמד אבו-חדיר, 16, נחטף ונרצח במה שנחשד כתקיפה על ידי ישראלים ב-2 ליולי. מאז 12 ביוני, בעקבות היעלמות והריגת שלושה ישראלים, לפחות עשרה פלסטינים נהרגו".

ברשימת האתרים ש"נפרצו" כלולים אתר לשכת עורכי הדין הישראלית (שזו אינה הפעם הראשונה בה הוא נופל קרבן למתקפה כזו), האתר המוניציפלי של ראש העין ומאות אתרים אחרים של גופים קטנים. ה"פריצה" בוצעה ככל הנראה בדרך הבסיסית ביותר הקיימת - ניחוש סיסמא במערכות ניהול אתרים פתוחות (בדרך כלל סיסמת ברירת מחדל כגון 12345678) ו"שתילת" עמוד חדש במקום או בנוסף לאתר הקיים בו נמצאים המסרים. חשוב לציין כי פריצה מסוג זה אינה מעניקה להאקרים גישה למידע אודות הגולשים באותם אתרים.

בינתיים, אתרי ממשלה רבים הותקפו בשיטת מתקפת מניעת שירות מבוזרת (DDoS) - מבצע שבמסגרתו פונים המוני מחשבים לאתר בכל רגע ומבקשים לגשת אליו, מה שגורם לעומס על השרת ומונע מאנשים שבאמת רוצים לגשת לאתר לעשות זאת. גם מתקפה כזו אינה יכולה לגרום לנזק של ממש.

סקירת רשימת האתרים גילתה כי רוב האתרים ש"נפרצו" מאוחסנים אצל כמה ספקיות אחסון קטנות. לפניית NEXTER לכמה מהן, ענה רונן ישר, מנכ"ל InterClick, כי זה "לא משהוא שלא התמודדנו איתו בעבר. עכשיו זה מכה, אבל זה משהוא שאנחנו יודעים להתמודד איתו. זה קורה בעיקר לאתרי לינוקס. אנחנו עובדים על זה, לא הרבה אתרים נפרצו והבעיה תיפתר בימים הקרובים".