בחלקים נרחבים מהעולם, טכנולוגיית eSIM כבר הפכה לסוג של סטנדרט. ספקיות סלולר בולטות ומרכזיות כבר אימצו את התקן החדש יחסית, אשר מצא את דרכו אל מוצרים מובילים כמו מכשירי ה-iPhone XS ה-Apple Watch Series 3-4 בגירסתו הסלולרית, המאפשרת בעצם להשאיר את הסמארטפון בבית, ולהתנהל לחלוטין מהשעון החכם. עד כה, הטכנולוגיה הזו לא אומצה על ידי מפעילות הסלולר בישראל, אך לפי מידע מיוחד שהגיע לידי גיקטיים, נראה כי אנחנו קרובים מתמיד להשקה של שירות eSIM בישראל.

לפני הכל. מה זה eSIM?

במקרה שעדיין לא נתקלתם במושג, נסביר כי eSIM הוא כינוי ל-Embedded Sim (זאת בניגוד לכינוי שדבק בו, Electronic Sim). זהו רכיב אלקטרוני קטן להפליא שכשמו הוא, מוטמע בגוף המכשיר עצמו. המשתמש לא מקבל גישה פיזית אליו, אלא מפעיל אותו באמצעות אפליקציה ייעודית של מפעילת הסלולר או על ידי סריקה של קוד QR, מה שמפעיל את תהליך החיבור והאקטיבציה של הסים.

מלבד העובדה שמדובר ברכיב אחד פחות שיכול להתקלקל, להתקע או להשבר, היתרונות האמיתיים של eSIM מתגלים במעבר בין חברות. במקום לחכות לכרטיסי סים בדואר, אפשר לנדוד בקלות בין חברות דרך אתר האינטרנט שלהן. כמו כן, בעת נסיעה לחו”ל, ניתן לנחות במדינת היעד, לבחור בספקית הסלולר המועדפת, ולהתחבר מיד לרשת. המעבר הקל בין החברות הופך את ה-eSIM לכלי צרכני שהופך את המעבר של הלקוח בין חברה לחברה למהיר וקל, ומוריד למעשה את הפסיכולוגי ולעיתים הפיזי (כי מי רוצה להתעסק שוב עם המגירה המעצבנת הזאת) שכובל את הלקוח לאותה חברת סלולר.

המערכות של פלאפון כבר מוכנות

לפי המידע שהתקבל בגיקטיים, המערכות הפנימיות של חברת “פלאפון” כבר מוכנות לשירות החדש. על פי התמונה והמידע שהתקבל, מערכת האקטיבציה של נציגי השירות והמכירה של פלאפון, המאפשרת הפעלת כרטיסי סים עבור מנוי קיים, התעדכנה במהלך השבועות האחרונים, כאשר לפתע נוספה אפשרות להפעיל כרטיס מסים eSIM. נכון להיום, האופציה עדיין איננה פעילה, אך לגיקטיים נמסר כי נציגי החברה אמורים לעבור הדרכה בנושא המערכת החדשה בשבועות הקרובים.

פורסם ב-Geektime

עוד ב-Geektime

בלי ספויילרים: הנה הטיזר הרשמי של עונת הסיום של משחקי הכס
סייבר-אקזיט: צ׳ק פוינט רוכשת את ForceNock הישראלית במיליוני דולרים

בעבר פנינו אל שלוש המפעילות הגדולות בישראל בתגובה לנושא ה-eSIM בישראל, ורק חברת פלאפון הסכימה לתת הערכה כי השירות יושק בישראל במהלך שנת 2018. נראה כי החברה פספסה את תאריך היעד המקורי, אך לפי המידע שהתקבל, אנחנו ככל הנראה על סיפה של השקה של שירות eSIM ראשון בישראל.

בשלב הראשון, כך נראה, פלאפון תהיה היחידה שתתמוך בשירות מסוג זה, שוודאי יטיב עם תיירים שלא יצטרכו לרכוש חבילות יקרות מהספקיות שלהן או לחפש דוכני מכירה עם כרטיסי SIM זמינים. עם זאת, לא מן הנמנע שלאחר השקת השירות שלה, שאר ספקיות הסלולר יחלו לקדם במהירות השקת שירות eSIM משלהן, ואולי נוכל להנות ממנו אצל כל ספקיות הסלולר.

מהלך שכזה יאפשר ללקוחות בישראל לדלג בין חברה לחברה במהירות על מנת לנצל מבצעים והטבות, ללא צורך בנציגי שירות או בהמתנה לכרטיסי סים, שבימינו עולים לעיתים פי שניים ממחיר חבילת הסלולר. ספקיות הסלולר השתמשו בכרטיסי הסים בתור מוצא אחרון להשארת הלקוחות בחברה, ועל כן, רוב הסיכויים שגם אקטיבציה של סים מוטמע תהיה כרוכה בעלות שתגרום לכם לחשוב פעמיים לפני שאתם עוברים חברה.

מערכת בחברת סלולר (צילום: באדיבות Geektime)
מערכת בחברת סלולר | צילום: באדיבות Geektime

אף על פי זאת, מדובר בהתקדמות חשובה שתאפשר תמיכה בארץ בפונקציות נוספות של שעונים חכמים ומכשירים סלולרים נוספים. כך תוכלו למשל לצאת לריצה עם השעון החכם שלכם שמחובר לחבילת הסלולר שלכם, ולוודא שאתם לא מפספסים אף שיחה או הודעה, כיוון שהמכשיר מחובר תמיד ממש כמו כל מכשיר סלולרי אחר.

נכון להיום, מעטים המכשירים הסלולרים אשר תומכים בטכנולוגיית eSIM, אך המגמה כבר מתחילה לחלחל אל יצרניות הסלולר הגדולות בעולם: אפל, סמסונג, וואווי ואפילו גוגל. כולן כבר הטמיעו תמיכה ב-eSIM במכשירי הדגל האחרונים שלהן, ועל כן סביר להניח כי גם דגמי 2019 יתמכו בטכנולוגיה, וגם יצרניות סלולר אחרות יציגו מכשירים אשר תומכים בה.

למרות הידיעה המעודדת, סביר להניח כי למרות שפלאפון ככל הנראה ערוכה טכנית לטכנולוגיה, ישנם עדיין מספר שלבים שהחברה תצטרך לעבור בדרך להשקת השירות. משרד התקשורת למשל, ככל הנראה יצטרך לתת את אישורו למהלך, ויתכן ששאר החברות ינסו להאט אותו עד אשר יהיו מוכנות טכנית גם הן להשקה.

מחברת פלאפון נמסר כי: “אנחנו בוחנים את הטכנולוגיה כמו מרבית המפעילות בעולם”.