מלמעלה, מהצד, אולי בכלל בחושך? כמה תמונות אתם מצלמים עד שאתם מרגישים מספיק מרוצים כדי להעלות את האחת הנבחרת לפייסבוק או אינסטגרם? סקר חדש בדק את הרגלי הסלפיז של 5,000 גברים, נשים וילדים ודג כמה נתונים מעניינים.

איך היא קוראת לך (צילום: chive)
זו השישית? | צילום: chive

אז קודם כל, אם גם אתן ממלאות את הגלריה בעשרות תמונות עד שאתן מצליחות ליצור את הסלפי המחמיא ביותר - אתן בהחלט לא לבד. לפי הסקר, נשים נוטות לצלם בממוצע שש תמונות עד שהן מוצאות את האחת. הגברים לעומת זאת מסתפקים בארבע בלבד. בנוסף, מאחורי הפער המספרי הזה מסתתרות חרדות הקשורות כמובן למראה החיצוני: 64% מהנשים מעידות שהן נלחצות או מודאגות כשהן מתכוננות לקראת סלפי. בנוסף, 41% מהן אמרו שכשהן משוטטות בין תמונות של אחרות ברשתות החברתיות - הן מרגישות רע לגבי עצמן. כמובן.

גם הילדים היום מתמודדים עם אותן סוגיות של מראה חיצוני וביטחון עצמי, אבל כאן הנתונים קצת יותר מעודדים: 79% מהילדים שהשתתפו בסקר אמרו שבסך הכל הם מרוצים מאיך שהם נראים. אלו חדשות טובות לאמהות שהודו בסקר כי הן חוששות שהן מעבירות את התסביכים שלהן לדור העתיד. מצד שני, הסקר חושף ש-15 אחוז מהנשים ו-19% מהגברים משפצים מעט את תמונות הילדים שלהם.

תסכימו לפרסם את הסלפי הראשון?

הסקר נערך ביוזמת תכנית טלוויזיה בריטית (Good Morning Britain) כשהמטרה היא לעודד גולשים לשתף את תמונת הסלפי הראשונה שהם מצלמים. הקמפיין קיבל גם האשטאג משלו, #SelfieEsteem, משחק מילים עם הביטוי "הערכה עצמי".

למרות הכוונות הטובות של הקמפיין, הגארדיאן פרסם מאמר שכותרתו "האם הקמפיין הוא בסך הכל גימיק אינטרנטי?". כותבת המאמר מסבירה שהקמפיין מנסה להעביר מסר לפיו מראה חיצוני הוא לא הכל בחיים, אבל כדי לעשות זאת - הוא מזמין את הצופים להעלות תמונה של עצמם. בנוסף, הכותבת מציינת שמנחת התכנית העלתה תמונה שלה לרשת כשהיא מאופרת ושיערה מסודר. "למה זה לא בסדר לוודא שהתאורה מחמיאה או שהתמונה מציגה את הצד הטוב שלך, אבל מסקרה וקונסילר זה בסדר?"

הזדמנות טובה להיזכר בסרטון הזה: