בקרוב יהיה הרבה יותר קל לבקש מהמחשב ליצור לנו תמונה בהזמנה אישית: חברת OpenAI הודיעה שהגירסה החדשה של מחולל התמונות שלה ישולב בצ'טבוט החכם והפופולרי ChatGPT, מה שצפוי להקל מאד על המשתמשים. השילוב צפוי לצאת לדרך באוקטובר.

גירסה 3 של מחולל התמונות בבינה מלאכותית Dall-E, שזכה ללא מעט פופולריות בזכות עצמו, אמור לייצר תמונות טובות יותר ומדויקות יותר. אך החדשות הגדולות הן שילובו בצ'טבוט ChatGPT. זה אומר שמעתה כל מה שצריך לעשות כדי לקבל תמונה שמיוצרת בבינה מלאכותית (AI) זה לכתוב לצ'טבוט את תיאור התמונה שרוצים לקבל, ואז להסביר לו איך רוצים לשנות או לתקן.

לפי סרטון ההדגמה שהפיצה OpenAI (ראו למטה), המשתמש יכול לבקש מ-ChatGPT תמונה מסוימת, ואז הוא יקבל ארבע אפשרויות בחלון השיחה. משם המשתמש יכול להמשיך את השיחה, ולבקש תיקונים ולקבל תוצאות חדשות לפי העדפותיו.

התהליך כולו צפוי להתנהל כמו שיחה, שבמהלכה המשתמש יבקש כל פעם לתקן בתמונה אלמנט אחר, לשנות סגנון או יבקש להכניס אלמנטים חדשים שלא קיימים בה. מדובר בשינוי משמעותי בדרך שבה משתמשים יכולים ליצור תמונות ב-AI לעומת ההליך המקובל באפליקציות מסוג זה עד כה.

ב-OpenAI טוענים שהאפליקציה החדשה הרבה יותר טובה ביכולת שלה "להבין" את הבקשות של המשתמשים ולספק להם את התמונה שהם רוצים, בעיקר כשהם מכניסים פקודה ארוכה ומפורטת מאוד.

הדגמת היכולות החדשות של Dall-E 3 מציגה שיפורים כמו שדרוג הטקסט שמופיע בתוך התמונות שיוצרו ב-AI, כך שמעתה הן יכללו טקסט אמיתי ולא ג'יבריש כפי שהיה עד כה. בנוסף, לפי OpenAI הגירסה החדשה יכולה לענות על כל הבקשות הכי קטנות של המשתמשים.

אבל לתחכום הזה יש גם מחיר: התכונה החדשה תהיה זמינה בשלב זה רק למשתמשי הגרסה בתשלום של ChatGPT והחברה לא מסרה אם היא צפויה להגיע בהמשך גם למשתמשים החינמיים.

הצ'טבוט ChatGPT הפך לסנסציה עם הצגתו לקהל הרחב לפני כשנה והפך ליישום שהגיע ל-100 מיליון משתמשים רשומים בזמן הקצר ביותר מאז ומעולם - אם כי מאז חיקוי הטוויטר של מטא, ת'רדס, שבר את השיא הזה. ביולי האחרון דיווח הוושינגטון פוסט כי הצ'טבוט החל לאבד משמשים תוך שהוא מתבסס על נתונים של חברות איסוך המידע סימילארווב הישראלית וסנסטור טאוואר.