חלונות 10
ההתחל שלך חזר
שנתיים אחרי שהציגה את מערכת ההפעלה Windows 8, מיקרוסופט הסירה את הלוט מעל הגירסה הבאה – Windows 10 (אל תשאלו אותנו מה קרה לתשע, אולי כמאמר הבדיחה האנגלית  - שבע אכל אותו). Windows 10 תצא לשוק בשנה הבאה, וכרגע מה ששוחרר זו גירסה ראשונית מאוד של מערכת ההפעלה. התנסינו איתה קצת והנה כל הדברים שאתם צריכים לדעת עליה.

1. ההתחל שלך חזר

אחת התרעומות הגדולות ביותר ביחס ל-Windows 8, הייתה ממשק האריחים, והיעלמו של תפריט ההתחל. על אף שבעיניי כותב שורות אלה ממשק האריחים שמיועד לעולם של מגע היה צעד הכרחי – המשתמשים שנאו אותו, והעדיפו לעבוד עם סביבת העבודה הישנה והמוכרת של שולחן העבודה, תוך שהם משתמשים במיני מעקפים כדי להחזיר את כפתור ה"התחל" שמיקרוסופט ניסתה להוציא לפנסיה.

בגירסה 8.1 מיקרוסופט עשתה חצי צעד בכיוון, ויצרה מן כפתור "התחל" וירטואלי, אבל בגירסה הנוכחית – הוא חזר לגמרי, ולמעשה מחליף את ממשק האריחים, על אף שבטאבלט הממשק הזה אמור להופיע מחדש.

קראו גם: 

2. אפליקציות חדשות, אפליקציות ישנות? אותה מהפכה

אם בשמונה הייתה הפרדה מוחלטת בין האפליקציות החדשות, שנראו אחרת והתנהגו אחרת, לבין אפליקציות שולחן עבודה מסורתיות, חלונאיות שנפתחו בחלון עם מינוס ואיקס, ההבדל הזה חוסל. גם האפליקציות החדשות מממשק האריחים עכשיו מקבלות איקס לסגירה, ומינוס למזעור, כמו שאנחנו רגילים. תפריט האפליקציות עבר לשורת הכותרת – ותשכחו מהתפריטים שהיו מופיעים מקצוות המסך – הם אינם. באופן כללי, Windows 10 נראית כאילו מישהו לקח את Windows 7  ו-Windows 8, מעך, ערבב טוב טוב ועשה מהן פירה.

חלונות 10
אפליקציות

3. תצוגת משימות חדשה וריבוי שולחנות עבודה

הכירו את Task View. אם אתם מגיעים ממערכת ההפעלה של אפל, תצוגת היישומים הפתוחים על סרגל היישומים תיראה לכם מאוד מוכרת. כעת התצוגה הזו קופצת למרכז המסך, ואפשר לדלג בין ליישום ליישום או לסגור אחד, בהינף עכבר.

אבל זה לא הכל: לראשונה בתולדותיה, נוטשת מיקרוסופט את הרעיון של שולחן עבודה אחד. צריכים עוד שולחן עבודה? פשוט פתחו אחד. אתם יכולים להחזיק שולחן עבודה אחד עם כל האתרים החביבים עליכם פתוחים, שולחן עבודה שני עם מסמכי אקסל ווורד לעבודה, ומסך שלישי עם סרטוני וידאו בשביל הילדים. נוח מאוד, ובהחלט תכונה שהגיע זמנה.

חלונות 10
Task View

4. מערכת הפעלה אחת לכולם

כמו שחזיתי כבר, מיקרוסופט מאחדת את מערכות ההפעלה שלה, תחת המותג של Windows 10. מערכת הההפעלה החדשה תהיה מערכת הפעלה אחת, לכל ההתקנים – מטלפון חכם, דרך טאבלט, דרך מחשב נייד, מחשב נייח ועד שרתים. כולם יתבססו על גירסאות מותאמות להם של Windows 10. המערכת הזו גם אמורה להיות הבחירה הטבעית עבור מחשבי שניים באחד – כאשר המקלדת תהיה מחוברת, תקבלו סביבת עבודה שדומה למה שאתם מכירים מ-Windows 7, וכאשר שולפים את המסך והוא הופך לטאבלט בלבד, יהפוך הממשק לממשק אריחים שמותאם יותר למגע. אגב, בגירסה הראשונית עוד אין תמיכה מאוד נרחבת במגע, והיא תתווסף בהמשך.

5. היא לא לכל אחד

הגירסה הנוכחית היא גירסת מפתחים. זה אומר שאם אין לכם ידע טכני במערכות הפעלה, אם אין לכם ניסיון עם עבודה עם מוצרי תוכנה לא גמורים – אל תרוצו להתקין אותה. מיקרוסופט מזהירים ואומרים בפירוש שהיא לא מיועדת לכל אחד, ולא מדובר בגירסה בוגרת ויציבה, כמו שראינו למשל ב-Windows 7. עדיין יש באגים, אבל זו טבעה של גירסת אלפא: מיקרוסופט רוצה לקבל משוב מהמשתמשים (המקצועיים), כדי לבנות מערכת הפעלה טובה יותר. תנו למומחים לטפל בנפלים, עד שתצא גירסה יציבה יותר למשתמש הביתי.

ואחד שלא מהמניין: מתי תצא Windows 10  לשוק? במרוצת 2015. מיקרוסופט סירבה לנקוב בתאריך כרגע, אבל ההערכות הן שבוועידת המפתחים Build באפריל, יוכרז תאריך יותר מדויק.