אייפון 13 (צילום: DenPhotos, shutterstock)
אייפון 13 | צילום: DenPhotos, shutterstock

לפני יותר מעשור, כשהסמארטפונים נכנסו לחיינו והשתלטו על כל אספקט שלהם פחות או יותר, פתאום גילינו כמה דברים הם יכולים להחליף - יומנים, שעונים, מחשבונים, למעשה כל דבר שעזר לנו לנהל את חיינו נכנס לתוך לתוך הכיס. מאז כאמור עברו לא מעט שנים ואיתן לא מעט מהפכות, אבל דבר אחד נשאר יציב - הסמארטפון עוזר לנו לנהל את החיים שלנו בקלות, במהירות ובנוחות יותר בהשוואה לעבר. שאלנו את כותבי mako איזה אפליקציה הקלה להם על החיים, חסכה להם זמן או כסף, או סתם לימדה אותם משהו חדש - ואלה התשובות.

Healthy Minds

מתי לא היה לחוץ במדינה הזאת? בשנים האחרונות האחרונות קצת יותר, אבל רק קצת. במפתיע, יש אפליקציה אחת בטלפון שלא מוסיפה ללחץ, אלא יכולה ממש להפחית אותו. אפליקציית Healthy Minds היא הפתרון גם אם לא האמנתם שמדיטציה היא משהו שתעשו אי פעם. היא תוכננה בחוכמה על ידי ד"ר ריצ'רד דייוידסון, מדען מוח מאוניברסיטת ויסקונסין, שחוקר כבר כמה עשורים את האופן שבו אנחנו יכולים לשפר את המיקוד שלנו, להפחית לחץ לשפר את הכישורים החברתיים שלנו. האפליקציה מציעה מאות שעות של מדיטציה והסברים על המהות שלה באופן נוח ובהיר. אפשר לעבור קורס מונחה לפי נושאים, או לבחור פשוט את סוג המדיטציה שמתאים לצורך שלכם, עם המנחה שמתאים לכם ואפילו את הזמן שמתאים לכם (בין 5 דקות לחצי שעה). אין כאן התנשאות או רוח ניו אייג', אלא ניסיון אמיתי לשפר את החיים. בחינם. בהחלט יותר טוב מוואטסאפ.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎Healthy Minds Innovations‎‏ (@‏‎healthymindsinnovations‎‏)‎‏

להורדה לאנדרואיד

להורדה לאייפון

(נמרוד מירום)

Baby Daybook

מהרגע שהתינוק שלי נולד הותקפתי באינספור שאלות - כמה הוא אכל? כמה הוא ישן? כמה קקי הוא עשה? אז נכון, כשהיינו תינוקות בעצמנו סביר להניח שההורים שלנו לא ניהלו מעקב מדוקדק אחרי כל הפרמטרים האלה, אבל הטכנולוגיה קיימת, אז למה לא לפנות תאים אפורים במוח שגם ככה מתו בעקבות המחסור בשעות שינה? Baby Daybook כשמה היא אפליקציה לניהול מעקב אחרי שגרת היום של התינוק, מדברים בסיסיים כמו החלפת חיתולים, מעקב אחרי ההנקה, רישום חום גוף (רלוונטי בעיקר בימי מחלה מתישים) וכן גם מעקב גדילה, חישוב אחוזונים ועוד. האפליקציה היא חינמית בגרסה הבסיסית שלה וכוללת פרסומות, וניתן לשלם על מנוי פרימיום ללא פרסומות ועם יותר פיצ'רים תמורת 10 שקלים בחודש. לגמרי שווה את זה.

להורדה לאנדרואיד

להורדה לאייפון

(ליאת מצה)

Apple Health

לאפליקציית הבריאות של אפל יש המון פיצ'רים כמו מד צעדים, מדידה של עוצמת שמע באוזניות, אפשרות לתיעוד רגשות, הגדרות שינה ותרופות ועוד הרבה אופציות שצריך לצלול אליהן ובאמת להכיר אותן לעומק כדי שיועילו לנו. מודה שזה טיפה טו מאצ' וקל מאוד ללכת לאיבוד שם, אבל הדבר היחיד שאני משתמשת בו כרגע זה מעקב אחר המחזור החודשי. די מהר הוא לומד להכיר אותך ומצליח לחזות בהצלחה את המועד בו את אמורה לקבל ולאורך כמה זמן המחזור ימשך. הוא יודע לצפות חצי שנה קדימה, מה שמקל על תכנון הלו"ז העתידי. כמובן שיש צורך להזין אותו במידע כדי שיהיה הכי אפקטיבי, אבל זאת האפליקציה היחידה שהצליחה לעשות לי סדר ולגרום לי להתמיד במעקב אחרי הגוף שלי. זה בהחלט היה game changer בשבילי.

להורדה לאייפון

(מיכל בן טובים)

Down Dog

בקרוב אני חוגגת 6 שנים של אימון יוגה באפליקציית Down Dog. לווה לזה אירוע של גב תפוס ששיתק אותי לכמה ימים וגם שינה את התפיסה שלי לגבי תנועה, קשיבות ומודעות לגוף. הבנתי שזה עניין של איכות חיים, ובעל משקל אדיר בהשפעה על החיים עצמם. Down Dog הכיר לי את תרגולי היוגה בפעם הראשונה, בלי כל הממבו ג'מבו הרוחני שהרחיק אותי מזה מאוד. פשוט חיפשתי את הדרך שלי לזוז, באופן פרקטי ובונה. אני ממש זוכרת את עצמי ברמת "מתחילה" שנים רצופות, עד שהרגשתי בטוחה בעצמי לעבור לשלב הבא וזה שאחריו, וגם זה שאחריו. מהרגע הראשון שהתחלתי להשתמש, אני מופתעת לטובה מהדינמיות באפליקציה, היכולת לשלוט בכל מרכיב באימון - החל מרמת קושי, פוקוס באזור בגוף ועד לאורך זמן הנשימה הרצוי והמוזיקה שמושמעת ברקע. מאז ועד היום, ובמיוחד כשפרצה המלחמה, דאון דוג עזרה לי לשמור על הגוף שלי בתנועה מתמדת, לא להיכנע לניוון שקל מאוד ליפול אליו, ובהתאם לכך, גם על השפיות, שקל מאוד לאבד.

להורדה לאנדרואיד

להורדה לאייפון

(אביה בלומנפלד)

SpareEat

אפליקציה שהיא חובה בישראל של 2024. אם נמאס לכם להכנס למאפייה ולהוציא 50 ש"ח על קרואסון וקפה ואתם מוכנים להשקיע תכנון קל מראש - תוכלו לחסוך הרבה כסף. האפליקציה מאפשרת לרכוש במגוון חנויות, כמעט כולן בתל אביב, שקית הפתעה בסוף היום. הדבר מאפשר גם לבעל הירקנייה/מאפייה/קצבייה לא לזרוק אוכל לפח וגם ללקוחות לקבל מוצרים טריים ובמחיר מוזל. לצורך הדוגמא, באחת המאפיות המוכרות בתל אביב אפשר לרכוש תמורת 40 ש"ח שקית עם 3 כיכרות לחם איכותיים או 2 כיכרות ו-2 מאפים גדולים. ישנה אפילו תופעת טיקטוק של משפיעניות רשת שמציגות לגולשים את ה"שלל" שלהן מהביקור שלהן באותה מאפייה יוקרתית.

הצגת פוסט זה באינסטגרם

‏‎פוסט משותף על ידי ‏‎סתיו קגן | בלוגרית אוכל וטיולים‎‏ (@‏‎stav_kagan‎‏)‎‏

להורדה לאנדוראיד

להורדה לאייפון

(יונתן אפולט)

Google Maps

בתור הולכת רגל תל אביבית עם אפס חוש כיוון (זה גנטי, אל תשפטו), שתלויה בחסדי תחבורה ציבורית והרבה ניסוי וטעיה, אין ספק שאפליקציית המפות של גוגל שינתה את חיי. כשהבנתי שאפשר להגדיר את הסמן על המפה לצורת חץ במקום עיגול - שגרם לי לא פעם להסתובב סביב עצמי בייאוש, הרגשתי שזכיתי בפיס. אני משתמשת באפליקציה גם למסלולים מוכרים לי היטב בעיר, לכאורה, והיא מפתיעה אותי בדרכי קיצור דרך שבילים וסמטאות שלא הייתי מעזה לבדוק בעצמי. סופסוף גם אני יכולה להגיד "אני הכי אוהבת בחו"ל להסתובב ברחובות העיר ופשוט ללכת לאיבוד". פשוט, כי אני יודעת שהפעם, ברגע שארצה אצליח להגיע ליעד.

להורדה לאנדרואיד

להורדה לאייפון

(רוני מואב)

My Calendar

אחרי כ-9 שנים על גלולות החלטתי להפסיק, כי הבנתי שנמאס לי להכניס לגוף שלי חומרים שהוא לא צריך. אחרי שהגוף נוקה סופית מהגלולות חיפשתי כל מיני אפשרויות נוחות למניעת הריון, ואז חברה המליצה לי על האפליקציה. אני משתמשת בה כבר שנתיים, אני אוהבת איך שהיא למדה את הגוף שלי וממש מעניקה לי ביטחון. האפליקציה מבקשת ממך להכניס נתונים על כאבים, נפיחויות, שינויי מצב רוח ובעצם לומדת את הגוף שלי לפי השינויים שאני חווה. האפליקציה תמיד מדייקת לי את המחזור ואת הביוץ והמעקב אחריו, מאפשרת לי להיות רגועה. היא נוחה, נעימה לשימוש ואחרי כמה וכמה פעמים שהכנסתי את הנתונים שלי, אני כבר לא צריכה לעשות כלום, רק לקבל את האינפורמציה על הגוף שלי.

להורדה לאנדרואיד

להורדה לאייפון 

(רונה שוורץ)

Splitwise

אפליקציית ספליטווייז היא פתרון מושלם עבור שותפים. היא לוקחת את ההוצאות שיש לכם ויודעת לחלק אותם בין חברי הקבוצה שאתם מחליטים, ובנוסף לפעולה הקלה הזאת היא יודעת לקזז חשבונות שונים בין חברי הקבוצה, מאפשרת להעלות תמונות יחד עם ההוצאות (למשל חשבונית), לשלוח סיכום חודשי שמנתח את הפעולות שלכם, להוציא טבלה מסודרת לאקסל ועוד. אמנם מדובר במשהו די פשוט אבל הוא בהחלט סוגר את הפינה של קיזוזי הוצאות בין חברים או שותפים.

להורדה לאנדרואיד

להורדה לאייפון

(יונתן אפולט)

מחשבון מטבע

למי שמרבה לטוס לחו"ל, אפליקציה מומלצת היא "מחשבון מטבע – המרת מטבע" בחנות האפליקציות. בין אם אתם במסע שופינג או סתם רוצים לבדוק את ערך המטבע המקומי במדינה שאתם נמצאים או עתידים לטוס, באפליקציה יש לכם את כל מטבעות העולם, ובחישוב מהיר אתם יכולים למשל להפוך סכום של דולר/שקל ולחשב מה השווי בכסף המקומי. השוס? השימוש באפליקציה לא דורש חיבור זמין לאינטרנט, ככה שאפשר להפעיל אותה גם מאמצע הג'ונגל.

להורדה לאנדרואיד

להורדה לאייפון

(אסף וקנין)

Fid

אפליקציית פיד עושה לי סדר בכל ההטבות שיש מכל כרטיסי האשראי והמועדונים, בעיקר אלה שבזמן אמת אני לא זוכרת שיש לי אותם (הכנסתי אפילו את אלה של בן הזוג). אחרי שהזנתי פעם אחת את כל כרטיסי האשראי והמועדונים שיש לי, אפשר לחפש הטבות לפי סוג ההטבה, אזור בארץ או הטבות של כרטיס מסוים. הממשק בעברית ומאוד פשוט לתפעול. האפליקציה מתעדכנת בהטבות באופן שוטף וגם במועדונים שנפתחים או נסגרים, וכל מה שנשאר זה רק להתרגל לחפש בה לפני יציאה לקניון או נסיעה לחופשה, או כשרוצים כרטיס לאיזו הופעה.

להורדה לאנדרואיד

להורדה לאייפון

(נועה שקד)