אפל פתחה אמש (שני) את כנס המפתחים השנתי שלה, WWDC 2021. כמו בכל שנה, קיבלנו הערב הצצה לגרסאות הבאות של מערכות ההפעלה לאייפון, לאייפד, לשעון ולמק. הגרסאות החדשות צפויות להגיע לקהל הרחב רק בסתיו, אבל בינתיים - הנה החשיפות המשמעותיות ביותר. 

iOS 15: האייפון ממשיך להשתפר

פייסטיים

שירות שיחות הווידאו הייעודי FaceTime עובר מתיחת פנים משמעותית, עם האפשרות לבצע פעילויות משותפות כמו צפייה בסרט, האזנה למוזיקה ואפילו שיתוף מסך. ממשק SharePlay יהיה פתוח לאפליקציות צד-שלישי, כשאפל כבר עובדת עם דיסני+, הולו וטיקטוק. בינתיים נראה שנטפליקס לא בתמונה – אך אפשר להעריך שהיא לא תישאר בחוץ. תכונה משמעותית נוספת היא האפשרות להשתתף בשיחות פייסטיים גם אם אין לכם מכשיר של אפל, הודות ל-FaceTime Links. ניתן יהיה ליצור לינק לשיחה ולשתפו, כך שמשתמשי אנדרואיד יוכלו להצטרף מהדפדפן במחשב.

השיפורים לפייסטיים נוגעים גם לאיכות הצליל והתמונה. אפל תכלול את Spatial Audio – תכונה שקיימת גם באיירפודס – כדי להפוך שיחות מרובות משתתפים ל"תלת מימדיות". גם סינון הרעשים ישתפר, עם שני מצבים: Voice isolation, שיצמצם רעשי רקע; ו-Wide spectrum, שיעביר לצד השני את כל מגוון הצלילים והרעשים בחדר. מלבד השיפורים בסאונד, ישנם פיצ'רים חדשים בוידאו: תצוגת רשת (Grid view) שתציג את כל הדוברים בריבועים קטנים, כמו בזום; ומצב פורטרט שיאפשר לצלם תמונות בזמן השיחה.

מצבי עבודה חדשים והתראות משופרות

ההתראות יקבלו עיצוב חדש, כשהאייקונים של האפליקציות יהיו גדולים יותר. כדי להימנע מערימות, אפל הציגה את Notification Summary – סיכום התראות ממבוסס בינה מלאכותית שניתן לתזמן לכל שעה ביום.

מעבר לכך, אפל תכניס לכלל המכשירים שלה ארבעה מצבי עבודה שונים, תחת ממשק חדש שנקרא פוקוס (Focus). מלבד "לא להפריע" (Do not disturb), ניתן יהיה לבחור במצב שינה (Sleep), עבודה (Work) או מצב אישי (Personal) – וגם ליצור מצבים מותאמים אישית. אפל תציג התראות בהתאם למצב שבו בחרתם, כשניתן יהיה להתאים מסך בית ייעודי לכל מצב עם ווידג'טים שונים. הגדרת מצב פוקוס במכשיר אחד תחיל אותו על כל מכשירי אפל שברשותכם.

שליפת טקסט מתמונות

אפל חשפה את Live Text – פיצ'ר חדש שמטרתו לשלוף טקסט מהתמונות שלכם, בין אם מדובר בשלטים, במתכונים או בצילום של הלוח בכיתה. הפיצ'ר מאפשר לסרוק גם צילומי מסך ותמונות מהאינטרנט, והוא תומך ב-7 שפות – לא כולל עברית, בינתיים.

גם ממשק החיפוש (Spotlight) משתפר, עם אפשרות לחפש טקסט בתמונות – ועם תצוגה עשירה יותר לאנשי קשר, שכוללת גם שיחות אחרונות, תמונות ואפילו אירועים בלוח השנה

שדרוגים לארנק, למפות, לפתקים מזג אוויר

אפליקציית הארנק (Wallet) הולכת ומשתפרת, עם תמיכה במפתחות לבית ולמלון, בכרטיסי עבודה – ואפילו בתעודות זהות במספר מדינות בארצות הברית. אפליקציית מזג האוויר זוכה לעיצוב חדש, אינפוגרפיקות מעמיקות יותר – וגם מפת מזג אוויר באיכות גבוהה.

זה לא נגמר כאן: אפליקציית הפתקים משתדרגת עם תגיות לחיפוש מהיר, וגם אפליקציית המפות משתפרת, כשעיקר השינויים נוגעים לערים גדולות כמו ניו יורק ולונדון. המיפוי התלת מימדי יכלול מחלפים, רמזורים, נתיבי תחבורה ציבורית, שבילי אופניים, מעברי חצייה – וגם מונומטים בולטים. אגב, אפל הולכת על הראש של גוגל ארת' - ומוסיפה גם תצוגת גלובוס. 

מקצה שיפורים לסירי

יש לכם אייפודס? סירי תוכל להקריא לכם התראות (Announce Notification). אם איבדתם אותן, תוכלו להשתמש בשירות Find My – עם חיווי שיתריע בפניכם אם האוזנייה רחוקה או קרובה (Proximity View). בנוסף, האוזניות יתמכו במצב Conversation Boost, שמטרתו לעזור לכבדי שמיעה.

החל בעדכון הקרוב תוכלו להפעיל את סירי גם במכשירים שלא מתוצרתה של אפל, והבטיחות של העזר הקולי משתדרגת עם On-device speech recognition. המטרה היא להפסיק לשלוח את ההקלטות שלכם לפיענוח בשרתים, כשגם גוגל חשפה תכונה דומה. 

הפרטיות מעל הכל

אפל ממשיכה במדיניות הפרטיות המוגברת שלה, וחושפת את App Privacy Report – דו"ח שפורט את כל הפעמים שאפליקציות ניגשות להרשאות שהענקתם להן, כולל זמן מדויק והשרתים שאליהם המידע עובר. דו"ח כזה ניתן יהיה למצוא גם בספארי ובמייל (Mail Privacy Protection). המטרה היא למנוע ממפרסמים לעקוב אחריכם בעזרת "פיקסלים", ולחסום את הגישה שלהם לכתובת ה-IP או למיקום שלכם.

מינוי חדש בענן: iCloud+

השדרוגים בתחום הפרטיות מגיעים גם ל-iCloud. החל בגרסה הבאה ניתן יהיה להגדיר אנשי קשר שיאפשרו לכם לאחזר גישה לחשבון (Account Recovery) – או אנשי קשר שאליהם המידע יעבור במקרה של מוות (Digital Legacy). תכונה מעניינת נוספת היא Hide my email – ניתן יהיה ליצור "כתובות מייל" ללא הגבלה, אם אתם לא רוצים לחשוף את הכתובת האמיתית שלכם. כל אלה יכנסו תחת iCloud+ - כשבאפל מבטיחים לא לשנות את התמחור הקיים.

כל הנתונים למחשב של הרופא: אפליקציית הבריאות

אפליקציית הבריאות (Health) תעקוב אחרי שיווי המשקל שלכם בעת ההליכה (Walking steadiness), ותציג לכם התראות אם תבחין בשינוי מגמה. בנוסף, תוכלו להזין את תוצאות בדיקות הדם שלכם (Labs) ולבחון את המשמעות של המדדים – ולראות את ההבדלים ביחס לבדיקות קודמות.

זה לא נגמר כאן: בעתיד ניתן יהיה לשתף עם הרופא דו"ח מקיף שכולל את כל המדדים הזמינים במכשיר – אפל כבר חתמה על הסכמים עם ארגוני בריאות אמריקניים, ונאלץ להמתין לכניסת השירות לישראל. בינתיים, תוכלו להסתפק ב-Health Sharing – ולשתף מידע רפואי עם בני משפחה שתבחרו.

WatchOS 8

מערכת ההפעלה לשעונים משתפרת, עם שינויים באפליקציית התמונות, הטיימר ומזג האוויר. לאלה מתווספת אפליקציית מיינדפולנס חדשה, עם אפליקציות לנשימה ורפלקציה אישית. החל בגרסה הבאה, השעון יעקוב גם אחר קצב הנשימה שלכם בשינה (Respiratory Rate), ויציע אימוני טאייצ'י ופילאטיס במינוי Fitness+.

האייפד הופך למפלצת: כל מה שחדש ב-iPad OS

אפל משדרגת את האייפד עם מצב שרבוט (Quick Note) חכם, ומרחיבה באופן דרמטי את מערך המולטיטאסקינג (ריבוי משימות) – עם אפשרויות חכמות יותר לפיצול המסך ולמעבר בין אפליקציות. גם ממשק הווידג'טים משתדרג, כשאפליקציות כמו Find My ו-Files יקבלו ווידג'ט משלהן. תוספת חשובה נוספת היא App Library, ספריית האפליקציות שמרכזת את כל היישומים במכשיר וקיימת כיום באייפון.

מערכת ההפעלה החדשה למחשבים

למרות השמועות, אפל לא חשפה הערב לפטוטים חדשים – אך היא כן הציגה את מערכת ההפעלה הבאה, מונטריי. מלבד הפיצ'רים שהוצגו לאורך האירוע, הגרסה החדשה תכלול את האפשרות לשדר תוכן למק (AirPlay to Mac), אפשרות לחלוק סט אחד של מקלדת ובעכבר עם אייפד תוך מעבר חלק בין המכשירים (Universal Control), קיצורי דרך כמו באייפון (Shortcuts) – ומגוון שיפורים בדפדפן ספארי, עם אפשרות לקבץ לשוניות (Tab Groups) ולהעבירן במכשירים השונים, ותמיכה בתוספים חיצוניים (Extensions) גם באייפון ובאייפד.