סוללה של האייפון
הסוללה כבר לא תיגמר באמצע היום

חיי הסוללה הם אחד התחומים בהם משתמשי המכשירים הניידים של אפל סובלים מפיגור משמעותי אחרי משתמשי אנדרואיד של גוגל. בעוד יותר ויותר מכשירי אנדרואיד מסוגלים לשרוד יום שלם ללא טעינה ברוב סוגי השימוש, האייפון בדרך כלל מתחנן לטעינה כבר בשעות הצהריים המוקדמות. פטנט חדש של אפל שפורסם ביום חמישי חושף ניסיון של החברה להתמודד עם הבעיה בדרך מתוחכמת למדי: ניתוח הרגלי המשתמש.

לפי הפטנט, שהוגש לפני כשנה וחצי, מכשירים ניידים יוכלו לחזות את צרכי המשתמש לפי דפוסי שימוש קודמים ומידע מהחיישנים השונים במכשיר וכך לשפר את צריכת הסוללה על ידי הדלקה וכיבוי של אמצעי חיסכון שונים.

למשל, החברה מציינת כי בעת הפעלת משחק בחדר שלפי חיישן התאורה הוא מוחשך, יוכל האייפון להחליש את תאורת המסך ולהזרים יותר חשמל למאיץ הגרפי ופחות למעבד המרכזי. לעומת זאת, אם המשתמש שילם באמצעות אפליקציית ארנק סלולרית על קפה ולפי חיישן ה-GPS הוא לא עזב מייד אחר כך את בית הקפה, סימן שהוא מתכוון לשבת, ליהנות מהקפה ולהשתמש בטלפון כדי לגלוש ברשת או להשתמש באפליקציות. לכן, במצב כזה תוגבר הזרמת החשמל למעבד למשך כ-20 דקות, שאחריהן, או בפעם הבאה שהמסך מכובה וה-GPS מזהה תזוזה, תוחלש הזרימה כדי לחסוך באנרגיה. תרחיש אחר אומר שבעת צפייה בקובץ וידאו ארוך כמו סרט או פרק מסדרה, יכובו אפליקציות אחרות למשך זמן הצפייה, מתוך הנחה שהמשתמש ממילא לא מתכוון לעבור אליהן למשך הזמן הזה.

עוד ב-NEXTER:

כמובן שהרעיון לנתח דפוסי שימוש כדי להפחית את צריכת הסוללה הוא אחד ה"גביעים הקדושים" של תחום המכשירים הניידים בשנים האחרונות. חברות כמו סמסוונג, מוטורולה, LG וסוני עושות מאמצים כבירים לשלב במכשיריהם יכולות לזיהוי צרכי משמתשים וכיבוי תהליכים מיותרים לשם חיסכון בסוללה. חלקן הצליחו בכך יותר וחלקן פחות, אך אפל, מסיבה כלשהיא, נותרה הרחק מאחורי כולן.עתה, נראה שבעתיד הקרוב מתכוונת החברה להשתמש בכמות החיישנים במכשיריה החשים את סביבת המשתמש - מיקומו, רמת התאורה והרעש סביבו, תנועת המכשיר ועוד - כדי לאפשר למכשיריה להתנהג באופן חכם וחסכוני יותר.