ביום שישי האחרון העלתה שרת התחבורה מירי רגב לעמוד הפייסבוק שלה סרטון בו נראה בחור צעיר, עוטה תפילין, כשהוא שוכב על הרצפה ומניף אצבע משולשת למצלמה. "מפגן שנאת החינם נמשך בערבו של תשעה באב", כתבה השרה בפוסט. "מבזי מנורת המדינה מבזים כעת את התפילין. יש לחקור ולמצות את הדין עימם. #בושה_וחרפה". הסרטון, שצולם על ידי פעילים של תנועת הימין "אם תרצו", זכה לאלפי תגובות ומאות שיתופים. אלא שדי מהר התגלה כי הבחור המצולם בסרטון הוא חרדי מתמודד נפש.

"חברה שלחה לי הודעה 'ראית מה מירי רגב עשתה עכשיו? לקחה מישהי חרדי פגוע נפש ועושה לו דה לגיטימציה'. נכנסתי לציוץ שהיה בלינק שהיא שלחה לי וזיהיתי אותו מיד", מספרת ל-NEXTER מיכל (שם בדוי), בת משפחתו של הצעיר שהופיע בתמונה. "הייתי בהלם. הלב שלי דפק שעות ארוכות. אנחנו יודעים על המעללים שלו כבר תקופה, ככה שלא הפתיע אותי שמשהו כזה קרה, כי הוא לא מתנהל באופן נורמטיבי. מה שכן הפתיע אותי זה לגלות ששרה בממשלת ישראל עושה מזה הון פוליטי".

"זה ממש מעשה נפשע, השימוש הפוליטי הזה בבן משפחתי", היא ממשיכה, "והעניין הוא שהיא עושה את זה כל הזמן ולמה שלא תעשה? אומרים לה משהו? מפעילים עליה איזושהי סנקציה? גם אם היינו תובעים אותה דיבה היינו נשארים עם תשישות נפשית ארוכה ועם חור בכיס כי היינו מקבלים התנצלות רפה ושורפים על זה מאות ואלפי שקלים – אין שום דרך לגרום לה לקחת אחריות".

בתחילה פנו בני משפחתו של הצעיר לרגב, היא הסירה את הסרטון אך השאירה את הסטטוס כשבראשו ההבהרה "עדכון: לבקשת בני המשפחה הסרטון הוסר", אלא שמתחת להבהרה המשיך להופיע הסטטוס שטוען שמדובר במפגינים שמבזים את התפילין ויש לחקור.

"כמובן, שום התנצלות. שום תיקון או הודאה בשקר. השקר אפילו לא נמחק מהפוסט. אותו שקר רק בלי הסרטון שעלול לסבך אותה משפטית" אומרת מיכל. "היא הציגה את זה כאילו היא עשתה טובה למשפחה. זה נמוך וזול. הסרטון הזה עדיין מסתובב בוואטסאפ, בטלגרם, זה אצל כל המטורפים שלה. היא לא עושה טובות לאף אחד, היא לא צדיקה. זה מסתובב עכשיו בקבוצות וואטסאפ של אנשים כועסים ולא חסרים כאלה עכשיו במדינה. רק מחפשים שעיר לעזאזל להתעצבן עליו אז הנה הקורבן. אין לי מושג איך היא חיה עם עצמה".

יש חשש שמישהו יפגע בבן המשפחה שלך בגלל זה?

"אתמול היו התקפות נגד אנשי שמאל, זה עוד לא נגמר ברצח אבל אני לא אתפלא. אנשים מאוד טעונים וקל לשסות זה בזה. בן המשפחה שלי הוא לא איש נורמטיבי, הוא סובל ממאניה דיפרסיה ומסרב לתרופות או אשפוז. הוא מסתובב ברחוב ואנחנו לא יודעים איפה הוא. מאוד קשה לעזור לו. אני לא אתפלא אם פתאום אנשים יתפסו אותו, ידרשו ממנו להתנצל על 'הביזוי' והוא לא יתנצל – הוא עלול לקבל מכות או דקירה".

זו לא הפעם הראשונה בה רגב משתמשת בתמונות לא נכונות כדי לגנות את ההפגנות בבלפור. רק לפני כעשרה ימים גינתה רגב את ההפגנה שנערכה מול מעון ראש הממשלה בבלפור והשתמשה בתמונה שצולמה אי שם ב-2013, באחת מההפגנות שהתקיימו בנושא מתווה הגז. הפוסט המטעה זכה לאלפי לייקים ותגובות ולמאות שיתופים, עורר את זעם הגולשים שזיהו שהתמונה לא עדכנית – והוסר רק אחרי כ-11 שעות.

בתגובה לפניית NEXTER מסרו מלשכתה של רגב: "הסרנו את הפוסט לבקשת משפחתו של האדם שהופיע בסרטון מתוך התחשבות אישית בבקשתם. נציגי המשפחה התקשרו להודות לשרה על הסרת הסרטון. בנוגע לשאלה על פוסט ההפגנות האלימות שפורסם עם תמונה שאינה עדכנית, על כך פורסמה התנצלות של הדובר כפי שראוי לעשות והובהר כי השרה לא הייתה מעורבת בבחירת התמונה".

"קודם כל, אני מברכת על הסרת הסרטון. עם זאת, ראוי היה להתנצל על העלאתו בפוסט נפרד לאור העובדה שהסרטון גם הועלה ללא הסכמת המצולם וגם גובה בפרשנות מוטעית ומסיתה. עם כל הכבוד, לסובב את העובדות כך שהשרה רגב עשתה טובה אישית למשפחה בכך שהסירה את הסרטון, לא לפני שתפס תאוצה בקבוצות וואטסאפ רעילות, הוא אקט ציני בפני עצמו", מסכמת מיכל, "כמה קל להסית ולמחוק מתוך ידיעה שאין אפשרות לתבוע את השרה על לשון הרע".