פיראטיות באינטרנט (צילום: iStock)
הסאגה המשפטית עדיין לא הסתיימה | צילום: iStock
מייסדי אתר שיתוף הקבצים הגדול בעולם, פייראט ביי, (Pirat Bay) הפסידו בסוף השבוע בערעור שהגישו לבית המשפט לערעורים בשוודיה. הארבעה הורשעו לפני מספר חודשים בסיוע למשתמשי אינטרנט לעבור על חוק זכויות היוצרים במדינה והוטלו עליהם עונשי מאסר וקנס כספי. בית המשפט החליט להשאיר את ההרשעה בתוקף, ואף הגדיל את סכום הפיצויים שהוטל על הארבעה לשלם לחברות המדיה  - מ-4.5 מיליון דולר ל-6.5 מיליון דולר. עם זאת, בית המשפט הפחית את תקופת המאסר שהוטלה על המייסדים, הנעה בין 4 ל-10 חודשים.

בבית המשפט התייצבו שלושה מהמייסדים - פיטר סונדה, פרדריק ניי וקארל לנדסטרום. המייסד הרביעי, גוטפריד ווארג, לא הגיע לבית המשפט בעקבות מחלה. בעקבות גזר הדין הודיעו הנאשמים כי הם מתכוונים לערער על ההחלטה לבית המשפט העליון, כך שהסאגה המשפטית עדיין לא הסתיימה סופית.

פייראט ביי, אתר לשיתוף טורנטים של מוסיקה, סרטים ותוכנות, הוקם לפני שבע שנים, והוא נחשב האתר הפופולארי ביותר לשיתוף קבצים. האתר אינו מכיל את הקבצים עצמם, אלא קישורים לקבצים הנמצאים אצל כלל משתמשים. עובדה זו עמדה במרכז כתב ההגנה של הנאשמים, שטענו כי האתר עצמו אינו כולל תוכן שמהווה פגיעה בזכויות יוצרים, אלא רק מקשר אליו. אבל בית המשפט לא השתכנע, וקבע כאמור כי האתר סייע לשיתוף הקבצים הבלתי חוקי.

התביעה נגד מייסדי האתר הוגשה לפני כשנה על ידי כמה מחברות הפצת מוזיקה וסרטים, וביניהן סוני, האחרים וורנר ויוניברסל. עם זאת, למרות ניסיונות חוזרים ונשנים לסגור אותו, האתר עצמו ממשיך לפעול מאיי סיישל.

>> שיתפה שירים - ונקנסה ב-1.5 מיליון דולר