אם יש משהו שתלמידים בכל העולם שונאים (חוץ משיעורי בית) - הרי זה לכתוב. אבל מורים תמיד הטילו ותמיד יטילו על תלמידים לכתוב, אם זה בזמן השיעור או בזמנם הפנוי. לגוגל יש בשורות טובות: לכבוד תחילת שנת הלימודים, בשבוע שעבר היא השיקה אפשרות הכתבה קולית באפליקציית המסמכים שלה, גוגל דוקס.

 

הכתבה קולית קיימת בגוגל כבר שנים. היא החלה כדרך להקל על משתמשי סמארטפונים להזין מילות חיפוש בלי צורך להקליד על המסך הקטן (והאוטוקורקט המקולל הנלווה אליו) וצמחה לעוד ועוד שימושים - החל מהפעלה קולית בזמן נהיגה ועד הכתבת הודעות קצרות. אך עד עתה, כל השימושים של הזיהוי הקולי היו למשפטים קצרים. עתה, מאפשרת גוגל להכתיב גם טקסטים ארוכים באפליקציית מעבד התמלילים שלה - בין אם אתם משתמשים בו על הסמארטפון, הטאבלט או המחשב.

האפשרות החדשה מוחבאת תחת תפריט ה"כלים" (Tools) באפליקציית המסמכים של גוגל, ולאחר הפעלת אפשרות "הקלדה קולית" (Voice typyng), יופיע כפתור מרובע עם מיקרופון, אותו תוכלו למקם היכן שנוח לכם וללחוץ עליו לתחילת ההכתבה.

הכתבה קולית בגוגל דוקס (צילום: יאיר מור, NEXTER)
לא יודע לשים נקודה. הכתבה קולית בעברית בגוגל דוקס | צילום: יאיר מור, NEXTER

ההקלדה הקולית תומכת ב-40 שפות, כולל עברית, אך ניסיון שלנו מראה שהתמיכה בעברית רחוקה מלהשביע רצון: היא נוטה לשמוע מילים שלא אמרנו, לפספס מילים שכן אמרנו ואינה יודעת להגיב לפקודות כמו "נקודה" או "שורה חדשה" (כפי שניתן לראות בתמונה למעלה), בניגוד לאנגלית, פה הפקודות המקבילות עובדות היטב.

ברשת כבר גילו שכתכונה שמיועדת בעיקר לתלמידים, ההקלדה הקולית של גוגל מצנזרת קללות ומילים גסות רבות, אם כי לא את כולן. כרגע אף אין כל אפשרות לבחור אילו מילים יצונזרו ואילו לא.

יחד עם אפשרות ההכתבה הקולית, הציגה גוגל תכונות נוספות לכבוד שנת הלימודים, כגון חיפוש ברשת מתוך המסמך לשם תחקיר, צפייה בשינויים שנערכו במסמך על ידי חברים מאז הפעם האחרונה שהייתם מחוברים למסמך, יצירה אוטומטית של גרפים לפי טבלאות Google Sheets ועוד.