עובדי אפל בישראל נחשבים בני מזל במיוחד בשוק העבודה הישראלי, שמתאפיין ברמות שכר נמוכות בהשוואה לעולם המערבי. אולם, למרות תלוש של חמש ספרות, הטבות נדיבות ומשרה באחת החברות הנחשקות בעולם, ייתכן שחלק מהם בכל זאת חשים מקופחים, הודות לפערי שכר של 20% שהתגלו בינם ובין בעלי משרות מקבילות באפל ארה"ב, לפי נתונים שנאספו מאתר הקריירה העולמי Glassdoor ומקורות נוספים.

אין תמונה
לפי המשכורות הם באמת עובדים בצלחת מעופפת. המשרדים הראשיים העתידיים של החברה

במאגר המידע של Glassdoor מתפרסמים נתוני שכר ממוצע ל-1,500 משרות שונות באפל, על סמך דיווחים אנונימיים של קרוב ל-9,000 עובדי החברה בעולם - רובם הגדול בארה״ב. מהנתונים עולה כי השכר הממוצע של מהנדס תוכנה באפל בארה״ב עומד על כ-120 אלף דולר בשנה, לפי 468 דיווחים על משרה זאת.

מנגד, לפי נתונים שהעלו מספר עובדים באפל ישראל, מהנדס תוכנה ישראלי בחברה זוכה לשכר בטווח של 34-25 אלף שקלים בחודש. גם אם לא מדובר במדגם מייצג, נתונים אלה תואמים את רמות השכר העליונות של מהנדסי תוכנה בענף ההיי-טק המקומי, לרוב לגבי עובדים בעלי ותק של 6 שנים ומעלה, לפי טבלאות השכר של אתרי אולג׳ובס ודיאלוג. מחישוב שנתי של ממוצע הטווח הזה והמרתו לדולר עולה כי מהנדס תוכנה של אפל בישראל משתכר כ-95 אלף דולר בשנה (שער 3.9 שקל לדולר) - 20% פחות ממקבילו האמריקאי.

אפל מעסיקה כיום בישראל כ-600 עובדים בשלושה מוקדים: חיפה, רעננה והרצליה. מרכז הפיתוח של החברה, שהוקם ב-2012, הוא הראשון של אפל מחוץ לארה"ב, ובקרוב היא צפויה להשלים את בנייתו של מבנה משרדים חדש בהרצליה פיתוח.

סקירה באתר Glassdoor מגלה כי רבות מהמשרות של אפל בארה״ב מעניקות שכר שנתי ממוצע של יותר מ-100 אלף דולר. לדוגמה, מהנדס QA בחברה מרוויח בממוצע 102 אלף דולר, מהנדס מוצר משתכר 125 אלף דולר ואנליסט פיננסי בכיר זוכה לשכר שנתי של 113 אלף דולר. מהנדסי חומרה בחברה משתכרים 118 אלף דולר בשנה - כמעט כפול מבעלי תפקידים מקבילים בהיי-טק הישראלי, לפי שקלול נתוני אולג׳ובס ודיאלוג.

החשיבות הקריטית שמייחסת אפל לעיצוב מוצריה מתבטא בשכר גבוה במיוחד למעצבים תעשייתים: אלה מרוויחים כ-175 אלף דולר בשנה. מנהלי צוותים באפל ארה"ב מדגדגים את רף ה-200 אלף דולר בשנה: מנהל צוות פיתוח אפליקציות נהנה משכר של 188 אלף דולר בשנה ומנהל פיתוח תוכנה מרוויח 183 אלף דולר. אחת המשרות המתגמלות ביותר בחברה אינה נוגעת כלל לפיתוח מוצרי החברה אלא להגנה עליהם: עורך דין באפל משתכר כ-190 אלף דולר בשנה - עדות נוספת להשקעה האדירה של אפל במאבקים המשפטיים שלה, לאחר שניהלה בשנים האחרונות תביעות פטנטים של מיליארדי דולרים מול שורה של מתחרות, ובראשן סמסונג.

עם זאת, למרות השכר הגבוה, התנאים המפנקים והסטטוס הנחשק, אפל אינה נחשבת לאחד ממקומות העבודה המועדפים בארה"ב, בשל תופעות כמו מדיניות סודיות דרקונית, מידור קיצוני בין עובדים ושעות עבודה ארוכות במיוחד. ב-2014 היא כלל לא נכללה בדירוג 100 החברות הטובות ביותר לעבוד בהן של מגזין "פורצ'ן", בו נבחרה היריבה הגדולה גוגל במקום הראשון. בסקר גלאסדור היא דורגה במקום ה-35 בלבד מתוך 50 חברות במדד זה, כשגם הפעם חברה אחרת מעמק הסליקון קטפה את הבכורה - טוויטר.

את אופי העבודה באפל המחיש לאחרונה מנהל מוצר לשעבר במטה החברה בקופרטינו, בחוות דעת שפירסם ב-Glassdoor: "האיזון בין חיים לעבודה לא קיים, צפו לעבוד 12-14 שעות ביום… אתם תעשו משימות שההנהלה מכתיבה לכם... אני אומר לחברים שלי לחשוב פעמיים לפני שהם הולכים לעבוד באפל, בגלל גורם השחיקה".

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker: