הפייק ניוז על הקורונה ממשיך להשתלט על הרשתות החברתיות ולהטעות מיליוני אנשים ברחבי העולם - והפעם הוא עוסק בישראל.

עמרי מרכוס, איש טלוויזיה שעובד בשוק הבינלאומי, חשף בציוץ בטוויטר כי חבר ממומבאי, פולקיט שמו, נתקל בידיעה שהופצה בקבוצת וואטסאפ שכונתית, על כך שבישראל אין ולו מת אחד מנגיף הקורונה, וכי הפתרון נמצא במתכון מיוחד בו ישראלים משתמשים מדי יום.

"ההודעה שהועברה היא שבישראל אין מתים והמתכון שפותח פה לתרופה הוא לימון וסודה לשתיה", אמר מרכוס בריאיון ל-mako. "הוא אמר לי שהוא קיבל את ההודעה בכמה קבוצות. הוא הצחיק אותי כשהוא אמר שהוא חשד שזה פייק ניוז כשאמרו 'בגלל זה הישראלים רגועים', כי הוא לא ראה מעודו ישראלים רגועים".

"זה הפייק ניוז הראשון ששמעתי על ישראל", סיפר לנו פולקיט, "אבל עם זאת - ערוצי החדשות שלנו תמיד מציירים את ישראל כמדינה שיכולה להיות הראשונה לפתח חיסון או פתרון לווירוס הקורונה, כמו שהיא הצליחה לעשות בעבר עם מחלות אחרות".

פולקיט אומר כי למרות שזו הידיעה הכוזבת הראשונה שהגיעה אליו הקשורה לישראל - הפייק ניוז על הקורונה מציף את הוואטסאפ גם בהודו, וחבריו ובני המשפחה נותרים מבולבלים, משאום שאין להם יכולת לאמת או להפריך את רוב הידיעות. "אנשים אוהבים להעביר הלאה הודעות בוואטסאפ מבלי לבדוק אם הן נכונות או לא", אומר פולקיט. "אנחנו מקבלים הרבה פייק ניוז על הקורונה בכל יום שמועבר מאחד לשני. הייתי אומר שבין 10 ל-15 ידיעות שונות ממשיכות להגיע, זה בעיקר 'שתו את זה כדי להימנע מקורונה', או 'הורידו את האפליקציה הזו לדעת אם אתם בקרבת חולי קורונה' וכדומה".

במקרה הזה, למזלו של פולקיט, הוא יכול היה לפנות ישר לחברו הישראלי, מרכוס, ולבדוק האם יש אמת בטענות. ברגע שגילה שלא, הוא הפריך מיד את העניין בין שאר קרוביו. בינתיים, פולקיט אומר שהדרך היחידה שבעזרתה מנסים בהודו להילחם בהעברת פייק ניוז בוואטסאפ, היא הגדרת קבוצות למצב בו רק מנהל הקבוצה יכול לפרסם הודעות. "כך אנחנו מנסים להשתלט על הפצת פייק ניוז", אומר פולקיט.