מה קורה, זר?

ווטסאפ, whatsapp (צילום: whatsapp)
לא באג, תכנון לקוי. וואטסאפ | צילום: whatsapp

פרצה באפליקציית וואטסאפ מאפשרת לזרים מוחלטים לעקוב אחרי משתמשים - כך חשף המפתח ההולנדי מייקל זברינק. זברינק גילה כי למרות שוואטסאפ מאפשרת למשתמשים להגדיר רמות שונות של פרטיות, היא חושפת לכל מי שמוסיף אותו כאיש קשר האם הוא מחובר כרגע.

הדבר איפשר לזברינק ליצור תוכנה בשם WhatsSpy Public, המאפשרת לעקוב אחר שינויים במצבו של כל משתמש בשירות - מתי הוא נמצא, מתי הוא מחליף הודעת סטטוס ותמונת הפרופיל שלו. זאת, באמצעות דימוי חלון שיחה עם כל משתמש, בו מוצג תמיד מצבו העדכני לצורך שטף השיחה.

"אפשרויות הפרטיות בוואטסאפ מעמידות פנים שהן מעניקות לכם שליטה מלאה על מצבכם בוואטסאפ, בעוד השפעתן מצומצמת מאוד", כתב זברינק בבלוג שלו. "אמנם, אפשרויות ה"נראה לאחרונה", תמונת הפרופיל והסטטוס עובדות, אך לא כפי שהמשתמש מתכוון שהן יעבדו. היכולת של זר מוחלט לעקוב אחרי מצבכם באפליקציה מטרידה למדי ואולי כבר מנוצלת לרעה. זה לא באג או ניצול, אלא תכנון לקוי".

איך נלחמים בהאקרים? עם הרבה ביורוקרטיה

ממשל אובמה מקים סוכנות חדשה שתסייע לחברות פרטיות להתגונן מפני מתקפות סייבר. הלילה (ד') הודיעה ליסה מונקו, יועצת הנשיא לענייני בטחון פנים ולוחמה בטרור, כי מרכז האינטגרציה למודיעין איומי סייבר - CTIIC - ישמש כמתווך בין חברות פרטיות וסוכנויות ממשלתיות בארה"ב.

אנשי הסוכנות יאספו מידע על תקיפות סייבר נגד חברות, כמו זו שהפילה בסוף השנה שעברה את אולפן הסרטים של סוני, וידאגו לסייע לחברות אחרות להימנע מהן ולסוכנויות הממשלתיות האחרות. בין הסוכנויות הממשלתיות שאליהן יועבר המידע ניתן למנות את הבולשת הפדרלית (FBI), סוכנות הביון המרכזית (CIA) והסוכנות לביטחון לאומי (NSA), שגרמה לסגירתה של סוכנות תיווך דומה שהוקמה על ידי ממשל בוש ב-2008.

לא באופנה - מחשוב לביש לא יעיל יותר מסמארטפון

צמיד הכושר VivoFit של גרמין (צילום: ניב ליליאן, NEXTER)
לא יותר מדויק מאפליקציה חינמית לסמארטפון. צמיד כושר של גארמין | צילום: ניב ליליאן, NEXTER

הצמידים והשעונים שצוברים לאחרונה פופולאריות רבה מבטיחים לנו לספר לנו כמה אנחנו פעילים גופנית - ולגרום לנו להיות פעילים יותר ולהפוך לרזים, שריריים ומגניבים. אבל למעשה, רמת הדיוק שלהם מעמידה בספק את כדאיות השימוש שלהם.

מחקר חדש של אוניברסיטת פנסילבניה, שפורסם אמש, בדק את רמת הדיוק של 6 צמידי כושר ו-4 אפליקציות כושר. 14 משתתפים ביצעו הליכות של 500 ו-1,500 צעדים כשעל גופם הצמידים ו-2 סמארטפונים שהריצו את האפליקציות.

התוצאות היו מפתיעות: מדידת הצעדים של הסמארטפונים נעה בטווח של כ-6% סביב הספירה שנעשתה על ידי צופים מהצד. זאת, בעוד המדידות של הצמידים נעו בין 1.5% ל-22.7% מתחת לספירה האנושית (כלומר: כולם הציגו פחות ממספר הצעדים שהלך המשתמש).

"במחקר הזה, רצינו להתייחס לאחד האתגרים בשימוש במחשוב לביש: הם חייבים להיות מדויקים", אמרה מרדית' קייס, סטודנטית לרפואה באוניברסיטה שכתבה את המחקר. "אחרי הכל, אם מכשיר מתכוון להשפיע - ואף לשנות - התנהגות, משתמשים צריכים להיות יכולים לסמוך על המידע (שהוא מפיק)".

מיטש פאטל, עוזר הוראה שסייע במחקר, הוסיף כי "הממצאים שלנו מצביעים על כך שאפליקציות סמארטפון עשויות להיות נגישות וזולות יותר", לאור העובדה של-65% מהמבוגרים בארה"ב יש סמארטפונים, לעומת פחות מ-2% שברשותם צמידים ושעונים חכמים.

תפוח ירוק

מנכ"ל אפל, טים קוק, הודיע אתמול כי החברה תשקיע 850 מיליון דולר בבניית "חווה סולארית" עצומה בקליפורניה, שתספק את מלוא תצרוכת החשמל של החברה במדינה. החווה תוקם על ידי First Solar ותפיק 130 מגה-ואט - תצרוכת אנרגיה המספיקה לכ-50,000 משקי בית, שתשמש את מפקדת אפל החדשה וכל 52 החנויות שלה בקליפורניה באמצעות רשת להעברת החשמל.

"אנו יודעים באפל שהשינוי האקלימי הוא אמיתי", אמר קוק בוועידת הטכנולוגיה והאינטרנט של גולדמן-זקס. "הזמן לדיבורים עבר ועתה הזמן לפעולה".

החברה שתבנה את החווה הסולארית של אפל בקליפורניה היא אותה חברה לה השתייך בעבר המפעל ששכרה אפל באריזונה, שיועד ליצרנית זכוכית הספיר למכשיריה. כזכור, GT Advanced Technology לא עמדה בהתחייבויותיה לאפל ונאלצה להכריז על פשיטת רגל. רק בשבוע שעבר הודיעה אפל כי שכרה את שירותיה של First Solar על מנת לבנות על המפעל-לשעבר שלה מרכז שרתים לאפל, שיבוסס גם הוא על אנרגיה סולארית.