6 ימים לאחר השקת אייפון 15 ו-3 חודשים לאחר ההודעה הרשמית בכנס הקודם, אפל תשחרר הערב (שני, 20:00) את הגרסה החדשה של מערכת ההפעלה שלה ה-iOS 17. אומנם כבר יכולתם להתנסות בה אם נרשמתם לגרסת הבטא, אך כעת כולם יכולים לקבל את הגרסה הרשמית. אז מה יש לנו בה?

סטנד ביי

מצב סטאנדביי באייפון (צילום: אפל)
מצב סטאנדביי באייפון | צילום: אפל

זה אולי אחד הדברים המגניבים במערכת החדשה. האפשרות למסך נעילה חכם בזמן שהטלפון נמצא בטעינה ובמצב אופקי. מצב הסטנד ביי הופך את הצג של הטלפון לסוג של תצוגה חכמה עם שעון, תמונות ושלל ווידג'טים נחמדים. בעתיד גם חברות צד שלישי יפתחו ווידג'טים מיוחדים המותאמים למצב סטאנד-ביי ויוסיפו לנו קצת שמחה לחיים. 

פוסטרים לאנשי קשר וניים דרופ

שני העדכונים האלה קשורים אחד לשני פשוט כי הם משלימים. במערכת ההפעלה החדשה אפל תאפשר לכם להכין "פוסטר" לאיש קשר שלכם. מה זה אומר בפועל? שכאשר תתקשרו לבן אדם עם אייפון יופיע לו התמונה או האווטאר שהכנתם לעצמכם. בנוסף לתמונה, אתם יכולים לערוך את הפונט ואת צבעי הרקע. התכונה זמינה באפליקציית הטלפון המובנית ותהיה זמינה גם עבור אפליקציות שיחות של צד שלישי.

פוסטר איש קשר באייפון (צילום: אפל)
פוסטר איש קשר באייפון | צילום: אפל

ניים דרופ - לא, לא מדובר בהצגת שם של סלב שאתם מכירים בשיחה רנדומלית, אלא באפשרות להעביר את איש הקשר שלכם לאדם אחר עם אייפון שנמצא מולכם, בעזרת מגע קל של המכשירים. הניים דרופ יעביר את הפרטים שלכם יחד עם הפוסטר שעיצבתם לעצמכם. הפיצ'ר הזה אולי נשמע מגניב ונראה בעיקר טוב, אבל לדעתנו הוא יהיה יותר רלוונטי בכנסים גדולים בהם אנשי עסקים עושים מינגלינג.

ווידג'טים

באופן כללי, אפל לקחה את רעיון הווידג'טים שיש באנדרואיד ויישמה אותו כמו שצריך במערכת החדשה, מה שייתן לכם עוד אפשרויות לשימוש באפליקציות שונות, מבלי להיכנס אליהן, כמו שמשתמשי אנדרואיד רגילים. למעשה אפליקציות שונות נותנות את עיקרי התוכן שלהם בווידג'ט חיצוני שאפשר לשים במסך הבית, במסך נעילה או במסך הסטנד ביי. אפל נתנה כמה דוגמאות למה ניתן להשתמש בווידג'טים אינטראקטיביים, כולל סימון תזכורת כ"הושלמה", השמעה או השהייה של שיר או פודקאסט ושליטה באביזרים באפליקציית Home, ויהיו אפשרויות רבות נוספות, כאשר יישומי צד שלישי יעדכנו את האפליקציות שלהם בהתאם.

הווידג'טים של מסך הבית הציעו פונקציונליות מוגבלת עד כה, מכיוון שאפל לא אפשרה למפתחים לכלול גלילה, כפתורים או אנימציות.

תא קולי בלייב

הקלטת וויסאובר באייפון (צילום: אפל)
הקלטת וויסאובר באייפון | צילום: אפל

עוד פיצ'ר שלא רלוונטי לישראלים, אבל כל אייפוניסט יתלהב מזה שהוא קיים רק באייפון, הוא ה-Live Voicemail, שיציג לכם תמלול בלייב של הודעה קולית בזמן שאתם מסננים שיחה והיא עוברת לתא קולי. בנוסף לצפייה בטסט, אתם תוכלו פתאום לענות לשיחה ולהסביר באופן מאוד מביך למה לא עניתם ישר.

תיקון אוטומטי ומילוי אוטומטי

אפל טוענת שהיא שיפרה בהרבה את התיקון האוטומטי במקלדת, כולל בעברית. בנוסף, התווסף התיקו האוטומטי גם לשפה העברית, מה שיחסוך לכם להקליד במשפטים גנריים. 

לתיקון האוטומטי יש עיצוב מעודכן ב-iOS 17 שמדגיש בקצרה מילה מתוקנת אוטומטית. הקשה על מילה עם קו תחתון חושפת את המילה המקורית שהוקלדה, מה שמקל על ביטול מהיר של השינוי. המערכת גם תלמד את הרגלי ההקלדה של המשתמש לאורך זמן ותימנע מכמה תיקונים.

הודעות וידאו בפייסטיים

אם אתם ממש נהנים לדבר עם אנשים וגם לראות את הפרצוף שלהם תוך כדי בפייסטיים, מעתה תוכלו להשאיר להם הודעות, אם הצד השני מסנן אתכם, או כפי שמשתמשי אנדרואיד קוראים לזה - לשלוח סרטון.

פונט חדש

עוד שינוי שרלוונטי לישראל הוא הפונט החדש שמגיע בעברית למשתמשי האייפון. אם במקרה אתם לא רוצים אותו, אין מה לעשות בנידון. אם אתם רוצים שליטה על הטלפון שלכם תעברו לאנדרואיד, באייפון אין אפשרות בחירה.

צ'ק אין

צ'ק אין באייפון (צילום: אפל)
צ'ק אין באייפון | צילום: אפל

אפל הוסיפה אפשרות עדכון לכל הורה מודאג שנקראת צ'ק אין. בגדול היא אמורה להוריד לחץ מכל אמא ואבא שמחכים להודעת "הגעתי" של הילד. כדי להפעיל את האפשרות שני הצדדים צריכים להיות עם אייפון ומערכת הפעלה של iOS17. בנוסף, האפשרות עובדת דרך אפליקציית ההודעות ולא בוואטסאפ, אז תצטרכו לחזור להודעות. ברגע שתשלחו את ה"צ'ק אין", הצד השני יוכל לדעת מתי הגעתם ליעד, לעקוב אחרי המיקום שלכם (במידה ותפתחו את האפשרות), אחוז הסוללה והאם יש למכשיר קליטה. בנוסף, ברגע ששולח הצ'ק אין מגיע ליעדו, הצד השני מקבל אישור שהוא הגיע בשלום. אם השולח נותן גם הערכת זמן ועוברת יותר מרבע שעה מהרגע שהוא אמור להגיע ועד ללחיצה על כפתור האישור - המשתמש השני יקבל על כך התראה.

מפות

המפות של אפל מקבלות שדרוג שהיה קיים במפות של גוגל כבר שנים - מפות באופליין, אם אתם צריכים לטוס ואתם לא רוצים לבזבז מחבילת הגלישה, תוכלו פשוט להוריד מפות מבעוד מועד ולפתוח אותן בלי רשת.

סירי

מהיום לא תצטרכו להגיד "היי סירי", מספיק שתקראו לה "סירי" היא כבר תדע שאתם רוצים לשאול מה מזג האוויר.