אפל הינה החברה בעלת השווי הגבוה בהיסטוריה, זאת לאחר שחצתה את קו ה-3 טריליון דולר במסחר היום (שישי). מניית החברה נסגרה על מחיר של כ-194 דולר, מה שמביא את שווי אפל ל-3.05 טריליון דולר. מניית אפל זינקה מתחילת השנה בכ-50%.

בשנה שעברה אפל כמעט הגיעה לשווי הזה אך ברגע האחרון לא הצליחה לחצות אותו: השיא הקודם של מניית אפל בסגירת המסחר נרשם בתחילת ינואר 2022, אז נסגרה במחיר של 182.01 דולר, שקירב את שווי השוק שלה לרמה של 3 טריליון דולר אך לא הגיע אליו לבסוף. גם בסוף חודש מאי טיילה אפל בשווי קרוב ל-3 טריליון, אך כאמור עד היום לא הצליחה עד כה לסגור את המסחר בשווי הזה.

ביותר מ-11 שנים שחלפו מאז מונה טים קוק למנכ"ל, צמח השווי של אפל ביותר מפי 8. מניית החברה זינקה מתחילת השנה בכ-50%

אפל חווה שנה מצוינת: בתחילת מאי סיכמה אפל רבעון טוב מהצפוי בזכות מכירות האייפונים שלה. החברה היכתה את תחזיות האנליסטים בוול סטריט בדוחותיה לרבעון השני של שנת הכספים (שהסתיים במרץ), שבו מכירות מכשירי האייפון צמחו בכ-2% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד, למרות המגמה השלילית בשוק הסמארטפונים העולמי.

בחודש שעבר השיקה אפל את המוצר הכי מסקרן שלה מאז השקת האייפון, משקפי ה"וויז'ן פרו" - משקפי מציאות מעורבת חדשניים, בעלי תג מחיר מדהים של 3,500 דולר. המשקפיים טרם יצאו לשוק, אך הם נחשבים לפריצת דרך טכנולוגית ולמוצר הכי משמעותי שיצא תחת ידיו של המנכ"ל הנוכחי, טים קוק.

The Apple Vision Pro  (צילום: Justin Sullivan, getty images)
משקפי הוויז'ן פרו. המוצר הכי משמעותי שיצא בתקופתו של קוק | צילום: Justin Sullivan, getty images

כשהתמנה טים קוק לתפקיד מנכ"ל אפל באוגוסט 2011, היה שווי השוק של החברה כ-364 מיליארד דולר. ביותר מ-11 שנים שחלפו מאז, צמח השווי של אפל ביותר מפי 8. לפי נתוני בלומברג, מניית אפל הניבה תשואה שנתית ממוצעת של 26.4% בתקופת כהונתו של קוק, בהשוואה לתשואה של 13.7% למדד S&P 500 באותה תקופה.

כל חמש החברות הגדולות ביותר שנסחרות בוול סטריט כיום הן חברות טכנולוגיה אמריקאיות. אפל היא הגדולה מכולן, עם שווי שוק של 3 טריליון דולר. אחריה מיקרוסופט, עם שווי שוק של 2.53 טריליון דולר. במקום השלישי ניצבת אלפאבית, החברה האם של גוגל, עם שווי של 1.54 טריליון דולר, אחריה אמזון עם שווי של 1.26 טריליון דולר, ובמקום החמישי אנבידיה, המצטרפת האחרונה ל"מועדון הטריליון", שחצתה החודש את הקו ההיסטורי - לראשונה אי פעם לחברת שבבים. לצד החמש האלה ניצבת אראמקו הסעודית, חברת הנפט הממלכתית של סעודיה, שנסחרת בבורסה של ערב הסעודית לפי שווי שוק של יותר מ-2 טריליון דולר (7.8 טריליון ריאל סעודי).