מיקרוסופט, שספגה בשנים האחרונות סדרת מכות בעקבות כשלון המכשירים הניידים מבוססי "חלונות", הכריזה אמש בניו-יורק על דור שלישי לטאבלטים מתוצרתה, Surface Pro 3. הפעם, היא מבטיחה, המכשיר בשל מספיק לא רק להתחרות בטאבלטים של אפל וגוגל, אלא אף להחליף לחלוטין גם את המחשב הנייד.

טאבלט ה-Surface Pro 3 של מיקרוסופט (צילום: מיקרוסופט)
טאבלט ה-Surface Pro 3 של מיקרוסופט | צילום: מיקרוסופט

מחשב הלוח החדש של מיקרוסופט מבוסס על מסך בגודל 12 אינצ' ביחס של 3:2. לדברי החברה, הגודל והצורה מקנים לו תחושה של דפדפת A4. כדי להגביר את הדמיון לדף, החליפה החברה את טכנולוגיית המסך של המכשיר לזו של N-trig מכפר-סבא. הטכנולוגיה הישראלית מאפשרת להשתמש במסך בעזרת האצבעות ובעזרת עט מגע, ומבטיחה דיוק מירבי בעת כתיבה בעט, אותו עיצבה מיקרוסופט בדומה לעט רגיל, ולא בצורה הדקיקה של עטי המגע הנפוצים.

כתיבה בעט אפשרית באמצעות תוכנת OneNote של מיקרוסופט, המיועדת לרשימות ופתקים ושומר את התוכן הנוצר בעזרתו בענן על מנת להפוך אותו לזמין למשתמש מכל מכשיר דרך החשבון שלו במיקרוסופט. בגרסא החדשה שלו כללה מיקרוסופט אפשרות לצייר פתקים בעט המגע על תמונות, מסמכים וכל תוכן חזותי אחר שניתן לפתיחה במחשב, כאשר ניתן לשמור את השרבוטים עם התוכן המקורי או בנפרד ממנו. תכונה מעניינת נוספת היא האפשרות להפעיל את ממשק הכתיבה בעזרת לחיצה על הכפתור שבראש עט המגע, גם אם הטאבלט מכובה, מה שמקצר את הדרך לתחילת העבודה.

שיפורים משמעותיים נוספים בטאבלט החדש של מיקרוסופט כוללים גוף דק וקל יותר - 9.1 מילימטר עוביו ו-800 גרם משקלו. לטענת החברה, זהו המחשב הדק והקל בעולם המבוסס על מעבד אינטל Core, והיא מבטיחה כי הוא נוח להחזקה ואינו מעייף את הידיים. כמו כן, שודרגה הרגלית שלו - אם בדור הראשון ניתן היה להעמיד את המכשיר על שולחן בעזרת "שליפת" החצי התחתון של גבו ובדור השני ניתן היה לבחור בין שתי זוויות העמדה, בדור השלישי הרגלית כבר מאפשרת למשתמש לבחור כל זווית הנוחה לו, החל ממצב כמעט אנכי ועד 150 מעלות.

בתוך הגוף המשודרג מסתתר, כאמור, מחשב של ממש, עם מעבד Core i מהדור הרביעי של אינטל, מעבד גרפי מובנה של אינטל, זיכרון עבודה של 4 או 8 גיגה-בייט, אחסון פנימי של 64 עד 512 גיגה-בייט, מצלמות של 5 מגה-פיקסל מלפנים ומאחור, רמקולים סטריאופוניים עצמתיים, תמיכה ברוב סוגי הקישוריות החוטיים והאלחוטיים הקיימים וכל סוגי החיישנים המקובלים במכשירים ניידים. החברה מבטיחה כי למרות הקשיים בבניית מחשב נייד הניתן לאחיזה ממושכת ביד, מערכת האיוורור שלו שקטה ויעילה וחיי הסוללה שלו מגיעים ל-9 שעות עבודה.

טאבלט ה-Surface Pro 3 של מיקרוסופט (צילום: מיקרוסופט)
טאבלט ה-Surface Pro 3 של מיקרוסופט | צילום: מיקרוסופט

מכיוון שמיקרוסופט רוצה שהמכשיר יתחרה לא רק בטאבלטים אלא גם במחשבים ניידים, היא חשפה עבורו מקלדת חדשה ודקה במיוחד, המתחברת אליו בחיבור מגנטי חזק המונע נפילה ומקנה תחושה של עבודה במחשב נייד רגיל. אפשרות אחרת לשימוש במכשיר תהיה הכנסתו לתושבת שוחלנית המיועדת לבית ולמשרד וכוללת שלל חיבורים ותמיכה בווידאו באיכות 4K (אולטרא-HD).

מכירת המכשיר החלה לפני זמן קצר באתר החברה, כאשר המחיר לגרסא הבסיסית בעלת מעבד Core i3, זיכרון עבודה של 4 גיגה-בייט ונפח אחסון של 64 גיגה-בייט הוא 800 דולר.

מייד בתום האירוע דווח ב"בלומברג" כי מיקרוסופט ביטלה את תוכניתה להשיק גם טאבלט קטן יותר בגודל 8 אינצ'. המכשיר אמור היה להתבסס על מעבד דומה לאלו של מחשבי לוח המריצים את אנדרואיד של גוגל או iOS של אפל ולהציע תמיכה באפליקציות המגע של Windows 8 ללא האפשרות להריץ תוכנות רגילות הדורשות מעבדי אינטל. לפי מקורות בחברה, המכשיר לא בציע מספיק יתרונות על פני האייפד, הנקסוס 7 וטאבלטים אחרים ולכן החליטה החברה שלא להוציא אותו.