תערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם, CES בלאס וגאס, נפתחת רק מחר, אבל יותר מ-4,700 עיתונאים שגודשים את המקום מאז אתמול, מקבלים הצצה מוקדמת למה שעתיד להיחשף בתערוכה. שלוש שנים אחרי אירוע CES האחרון בהיקף מלא, וניסיונות לקיים את התערוכה באופן וירטואלי ואחר כך היברידי, השנה חוזרת התערוכה לפעילות בהיקף מלא עם יותר מ-3,100 חברות שמציגות מ-173 מדינות.

אירועי "ימי המדיה" התחילו אתמול עם מסיבת עיתונאים של הנהלת התערוכה בארגון CTA וסקירה של הטכנולוגיות שצפויות לככב בשנת 2023, אבל האירוע שמשך אליו רבים מהעיתונאים וצוותי התקשורת היה "CES נחשפת": בזאר צבעוני עם דוכנים של מאות חברות שהדגימו את הטכנולוגיות שלהן, בצירוף בר חופשי ודוכני מזון - שילוב שמבטיח לחברות חשיפה צפופה להרבה עיתונאים מכלי תקשורת מכל העולם.

נדחפנו בין ההמונים והצלחנו לדלות כמה מהמוצרים המעניינים: ניסינו כפפות הפטיות של חברת bHaptics, שמאפשרות להרגיש את המטאוורס בידיים. באמצעות תנועות באוויר יכולנו להפעיל משחקים או תוכנות, להזיז חפצים וירטואליים ולעשות כל מה שבדרך כלל עושים באמצעות נגיעות במסך. ראינו אוסף מכשירי מטאוורס של חברת Shiftall, כולל משקפי VR מוזרים, מתקן שמעביר את פעולות היד לאווטאר במטאוורס, מכשיר שמשדר חמימות או קרירות לגב תוך כדי מפגשי VR וגם חליפת גוף מלאה שמעבירה את תנועות המותניים, הידיים והרגליים לזירה הווירטואלית.

ינשוף לזיהוי קורונה ושפעת

חברות רבות הציגו טכנולוגיות בתחומי הבריאות, למשל Circular , שהציגה טבעת מתכתית שמחליפה צמיד ספורט או שעון חכם וקולטת עשרות מדדי בריאות ממי שעונד אותה. חברת Skyted פיתחה מסכה שמכסה את הפה והאף ומונעת מהסביבה לשמוע את מה שאומר המשתמש, שימושי לאנשים דיסקרטיים במיוחד. חוץ מזה היא גם מסייעת למנוע הדבקה בנגיפים. ואם כבר נגיפים – חברת Virawarn פיתחה מעין ינשוף לזיהוי נגיפי קורונה ושפעת: נשיפה אחת, דקה המתנה, ויש תוצאה.

היו גם מוצרים רציניים כמו הרובוט החקלאי של Sentiv שנע באופן אוטונומי על גלגלים שמונעים פגיעה בצמחים, ומדווח לחקלאי על מצב היבולים שלו. או Unistellar שפיתחה טלסקופ מרשים, שמופעל על ידי אפליקציה: המשתמש בוחר את היעד לצפייה, והטלסקופ מאתר אותה אוטומטית.

הייתה גם מערכת חימום מים למקלחת של Gecko, שמשתמשת במים הפושרים שזורמים לביוב כדי לקחת חלק בחימום המים וכך לחסוך באנרגיית חימום המים. ואי אפשר בלי להזכיר את הקולר החכם של Invoxia, שמאפשר לעקוב אחרי מצבו הבריאותי של הכלב, הרגלי הפעילות, האכילה והשינה שלו, וגם אחרי מיקומו כשהוא מחוץ לבית.

הרובוט החקלאי של Sentiv נע באופן אוטונומי על גלגלים, מדווח לחקלאי על מצב היבולים שלו ומונע פגיעה בצמחים. Unistellar פיתחה טלסקופ מרשים, שמופעל על ידי אפליקציה ו-Gecko פיתחה מערכת חימום מים למקלחת 

לאורך השנים תערוכת CES הייתה מקום העלייה לרגל של חברות האלקטרוניקה הצרכנית: מכשירי טלוויזיה, אוזניות, רמקולים, וכמובן חברות מחשבים אישיים. ענקיות האלקטרוניקה יהיו פה גם השנה: סוני, פנסוניק, סמסונג, LG, מיקרוסופט, אינטל, AMD, לנובו, ASUS ועוד רבות. אבל אם להתרשם מההודעות המוקדמות, זו לא תהיה שנה של פריצות דרך אלא בעיקר שיפורים של מוצרים קודמים.

ינשוף לזיהוי קורונה ושפעת של חברת Virawarn  (צילום: SEC3, יחצ)
ינשוף לזיהוי קורונה ושפעת של חברת Virawarn. תוצאות תוך דקה | צילום: SEC3, יחצ

תעשיית האוטומוטיב מחשבת מסלול מחדש

את החידושים האמיתיים נמצא כנראה בכמה תחומים אחרים. למשל תחום האוטומוטיב, שנראה כי CES הופכת לחלון הראווה העיקרי שלו עם כ-300 חברות משתתפות. יצרניות רכב מהגדולות בעולם יציגו פה, לצד חברות שמפתחות תוכנה ומוצרים לרכב החשמלי החכם, כולל שורה ארוכה של חברות ישראליות שיערכו היום אירוע מיוחד לתקשורת, כולל מובילאיי הישראלית שעורכת אירוע נפרד. השמועות על מותו של הרכב האוטונומי היו כנראה מוקדמות, לפחות אם שופטים לפי מספר החברות שמציגות כאן טכנולוגיות בתחום הזה. בסוף השבוע אפילו ייערך מרוץ מכוניות אוטונומיות - Indy Autonomous Challenge.

תחום חדש שנצפה לראשונה בתערוכה, לפחות תחת שמו הנוכחי, הוא טכנולוגיות המטאוורס, שזכה למרחב תצוגה שמוקדש רק לו. יש אזור תצוגה אחר שמוקדש לטכנולוגיות Web3, קריפטו ובלוקצ'יין, מושגים שהיו בחיתוליהם כשנערכה התערוכה הקודמת ב-2020.

גם תחום הבריאות הדיגיטלי הולך ומתרחב ב-CES עם הרבה טכנולוגיות שנועדו לשימוש בבית, או מכשירים לבישים. לצדו יש יותר חברות שעוסקות בקיימות, במוצרי אנרגיה ירוקה ומוצרי אג-טק.

הכותב הוא אורח התערוכה