1. גיטרת העתיד | גיבסון "דארק-פאייר"

ייחוד: גיטרה ממוחשבת עם צג LCD.

אין תמונה

במבט ראשון נראית הגיטרה החשמלית החדשה של גיבסון, Dark Fire, כמו עוד יצירה קלאסית של החברה, שהשתנתה אך מעט בשלושים השנים האחרונות, עם גוף מרהיב מעץ מהגוני ועם פרופורציות קלאסיות. אבל מבט מעמיק יותר מגלה כמה שינויים. אינדיקציה אחת היא צג LCD צבעוני זעיר שמותקן בכפתורי השליטה, ומבט נוסף יגלה חומרים אקזוטיים כמו סיבי פחמן וטפלון. הגיטרה החדשה, שמחליפה דגם מדור ראשון שכונה "רובוט", תוכננה להשתלב היטב בעידן הדיגיטלי הממוחשב, והיא מאפשרת תכנות מלא של שמונה טונים, 18 פונקציות כיוון שונות של הצליל, ו-24 שילובים מתוכנתים מראש של המשתמש. באמצעות מתג פוטנציומטר ניתן להעניק לה צליל של גיטרה אקוסטית ברמה משתנה מ-0% ועד 100%. הגיטרה מצוידת גם ביציאת Firewire מהירה לצורך חיבורה למחשבים נישאים או לעמדות עריכה מוזיקליות ממוחשבות. הסוללה הנטענת מאפשרת עד 500 שינויים אלקטרוניים בין טעינות.

מחיר: כ-3,500 דולר.

2. כמו במטוס קרב | נייקון "מדיה פורט"

ייחוד: מערכת צפייה אישית שלא מנתקת את המשתמש מהסביבה.

שמונה שנות מחקר ופיתוח הובילו את נייקון (Nikon) לפיתוח מכשיר המולטימדיה האישי Media Port UP300X, שיצא לשוק היפני בסוף 2008. המכשיר נועד להעניק חוויית צפייה של "קולנוע ביתי אישי" למשתמש יחיד, אך בניגוד לרוב המכשירים שקיימים בשוק והמותקנים כמו משקפיים או קסדה, תוך שהם מבודדים את הצופה מהעולם החיצון, המערכת של נייקון משאירה את הצופה מחובר לסביבתו - כמו מערכת תצוגה בקסדות של טייסי קרב.

במרכזה ניצב מסך LCD זעיר, שממוקם מול עין אחת של הצופה והמקרין אליה תמונה שמעניקה תחושה של צפייה במסך 50 אינץ'. אוזניות איכותיות מעבירות במקביל פסקול היקפי, שמתאים עצמו אוטומטית לתוכן. את תוכני האודיו-וידיאו בפורמטים שונים ניתן להזין משלושה מקורות שונים: זיכרון פנימי בנפח 4 ג'יגה או 8 ג'יגה, המובנה במכשיר; חיבור כבל למקור וידיאו חיצוני כמו נגן די.וי.די אישי לצורך צפייה בסרט במטוס; או חיבור ישיר לאינטרנט באמצעות רכיב WI-FI פנימי. האפשרות השלישית היא מתוחכמת במיוחד, ולאחר חיבור המכשיר לאינטרנט, מתוכנת המכשיר לגלוש אוטומטית לפורטל וידיאו ייעודי שמפעילה החברה, שבו הוא יכול לבחור בערוצים שונים, ממש כמו צפייה בטלוויזיה.

נייקון טוענת שהמכשיר יעיל לא רק לבידור אלא ליישומי לימוד שונים, כמו לימוד נגינה. הצופה מביט בסרט הדרכה אינטראקטיבי, ובמקביל יכול לצפות בידיו מנגנות על המכשיר. השליטה במערכת יכולה להתבצע באמצעות תנועות ראש בלבד - מעלה-מטה, ימינה-שמאלה - או באמצעות מתגים.

מחיר: החל ב-600 דולר.

3. סלולרי שעושה הכול | שארפ 932SH

ייחוד: ניתן לצפות בו בשני ערוצי טלוויזיה בו-בזמן, וגם להקליט.

אין תמונה

כאשר יצרן אלקטרוניקה יפני גדול נכנס לאמביציה ומחליט לייצר דגם דגל, שמכיל כל חידוש בשוק, התוצאה היא טלפון כמו ה-932SH של שארפ, שיוצא בימים אלה לשוק היפני. מטרתו העיקרית היא לשמש כמערכת אישית לצפייה בשידורי טלוויזיה דיגיטליים אלחוטיים, ולשם כך הוא מצויד במסך 3.3 אינצ'ים מתקדם, עם רזולוציה גבוהה ועם תאורת LED אחורית, שמשפרת את הקונטרסט ואת הבהירות. המסך סב על ציר כדי לאפשר צפייה בצורה אנכית או אופקית, וניתן לצפות בו, לראשונה בעולם הטלפונים, בשני ערוצי טלוויזיה במקביל. את הערוצים אפשר לסדר בתצורה של חלון בתוך חלון או מסך מעל מסך. אם לא די בכך, הרי שניתן גם להקליט באמצעותו עד שתי תוכניות טלוויזיה בו-בזמן או לצפות בתוכנית אחת תוך כדי הקלטה של האחרת.

המפתח לפריצת הדרך הוא שימוש בשני רכיבי מקלט טלוויזיה (טיונרים) ובשני כרטיסי זיכרון נפרדים להקלטה, שכולם מוצאים להם מקום דחוק בגוף הטלפון. את הצפייה, אגב, ניתן להעביר גם למסך ביתי בגודל מלא, באמצעות כבל מיוחד שמחבר בין הטלפון למסך, או בתשדורת אינפרא-אדום למקלט ביתי. למכשיר יש גם צ'יפ קולי מתקדם, וצמד רמקולים זעירים שפותחו על-ידי ימאהה, המסוגלים להעניק צליל היקפי בתצורת 5.1, ואופציה לחיבור חיצוני לרמקולים של מערכת קולנוע ביתי.

רוב האנשים היו מסתפקים בזה, אבל שארפ לא עצרה כאן, והעניקה גם מצלמת 8 מגה-פיקסל עם זיהוי אוטומטי של פנים ושל חיוכים, ועם עדשה רחבה של 29 מילימטר; "מכונת משחק" מתקדמת, שתומכת במשחקי תלת-ממד מתקדמים מדור אחרון; פד-מגע זעיר, ששולט באייקונים שעל המסך והמאפשר הפעלה של פונקציות באמצעות הזזת האצבע; ביצועים עסקיים כמו קריאת דואר אלקטרוני עם קובצי אופיס ו-PDF כבדים; תמיכה מובנית ביישומי סחר אלקטרוניים באמצעות צ'יפ חכם; והרשימה עוד ארוכה. כל זה נדחק למארז דקיק ואלגנטי של טלפון מתקפל שמידותיו 50X109X18 מילימטר ומשקלו 140 גרם בלבד. הטלפון תומך גם ברשתות GSM ודור 3.5 מקובלות, כך שיש סיכוי טוב לראות דגם יצוא שלו.

מחיר: כ-700 דולר.

4. שעון מהירח | לואי מונה "ז'ול ורן" ייחוד: רסיס מהירח עם תעודת אותנטיות

אין תמונה

בשעוני היוקרה החדשים מסדרת "ז'ול ורן אינסטרומנט" של הסדנה השווייצרית לואי מואנה (Louis Moinet), אפשר למצוא שני דברים שקשה למצוא בשעונים אחרים. האחד הוא פטנט ייחודי להפעלה קלה ומדויקת מאוד של שעון העצר, שמאפשר ללחוץ על מתגי העצירה וההפעלה גם כאשר הוא לא נמצא על פרק היד. הפטנט כולל צמד מנופי הפעלה מתקפלים, שנשלפים אל מחוץ לגוף השעון והשולטים באופן מדויק בשעון העצר. כשאין בהם צורך הם מתקפלים פנימה ומגינים על הכפתורים, בדומה לנצרת הפעלה של נשק.

הפריט הייחודי השני הוא רסיס מהירח, שתואם היטב את הנושא של סדרת השעונים הזו, המוקדשת לספרו של ז'ול ורן "מהארץ לירח". הרסיס, המותקן בתוך גליל זעיר שמובנה לתוך השעון בשעה 9, נלקח ממטאוריט בן אלפי שנים, והוא מגיע עם תעודת אותנטיות מאוניברסיטת קליפורניה.

הסדרה החדשה כוללת דגם אחד עם שעון כפול, שמראה את השעה באזור זמן נוסף, ודגם שני עם שעון עצר מפוצל. שני המנגנונים פועמים בקצב של 28,800 פעימות בדקה, ושניהם ממוקמים בגוף בקוטר 46 מילימטר ובעובי 14.5 מילימטר, שמשלב טיטניום ברמה גבוהה מאוד עם זהב ורוד ועם מתכת.

מחיר: 10-20 אלף דולר.

5. מקרן כיס | סמסונג MB200

ייחוד: מקרן מצגות נייד בליווי פסקול.

המסכים הזעירים שמותקנים בטלפונים, נגני MP4 אישיים ומחשבי "נטבוק", מספקים כיום חוויה ויזואלית מרתקת, אך לרוב היא שמורה למשתמש אחד, וקשה לחלוק אותה עם הסביבה. למטרה זו פיתחה סמסונג את המקרן הזעיר MB200, שאינו גדול מטלפון סלולרי ממוצע. לאחר חיבורו בכבל או בתקשורת אלחוטית לטלפון או למחשב נייד, מסוגל המיקרו-מקרן להקרין סרטי וידיאו ותמונות סטילס על מסכים בגודל עד 50 אינץ' בליווי פסקול. הוא תומך בשלל פורמטים נפוצים, כמו MP4, WMA, JPEG ו-DIVX, ומציע עוצמת הארה צנועה, אם כי מספיקה לרוב השימושים המקובלים.

המכשיר פועל גם כמרכז מולטימדיה בפני עצמו. יש לו מסך LCD פנימי קטן לצפייה עצמית, שקע לאוזנייה וכרטיס זיכרון, שמאפשר לאגור בו קבצים להצגה, ולהשתמש בו כמקרן מצגות עסקי למקומות שבהם אין נגישות למקרנים מקובלים. הוא אפילו מצויד במתקן פנימי לאחיזה של מסכים קטנים בגודל של דף נייר תקני. המקרן פועל בטכנולוגיית "פיקו", שוקל פחות מ-400 גרם, וצפוי לצאת לשוק לקראת סוף השנה.

מחיר: טרם פורסם.

6. דק ולעניין | LG-95

ייחוד: קונטרסט דינמי יוצא דופן של 1 ל-2 מיליון.

אין תמונה

דור חדש של טלוויזיות LCD עושה את דרכו אל השוק, ומבטיח להביא עמו מהפכה. דוגמה טיפוסית היא המסך החדש LH95, שהציגה LG הקוריאנית בתחילת השנה. המסך עושה שימוש בטכנולוגיית LED להארה אחורית, בדומה למסכי המחשבים הניידים מהדור האחרון, וזו מביאה עמה שלושה בונוסים.

הראשון הוא עובי מרשים: החברה טוענת כי הוא הדק ביותר למסך סדרתי בעולם - 24.8 מילימטר בנקודה העבה ביותר; השני הוא קונטרסט דינמי יוצא דופן של אחד לשני מיליון, שגם הוא הגבוה ביותר עד כה בטלוויזיית LCD ביתית; והשלישי הוא חיסכון משמעותי בצריכת החשמל. מאפיין נוסף של הדור החדש הוא מעבד תמונה, הפועל בקצב רענון של 240 הרץ - פי ארבעה מהקצב של רוב הטלוויזיות מהדור הקיים. בנוסף לכך כוללת הטלוויזיה את כל הפונקציות המתקדמות, שמקובלות כיום.

מחיר: טרם פורסם.

7. לא הולכים לאיבוד | ECCO של IDC דיזיין

ייחוד: מחזיק מפתחות שהוא גם GPS.

אין תמונה

ירידת המחירים החדה של מכשירי ה-GPS והמזעור המתמיד הופכים אותם מציוד ניווט למוצרי צריכה המוניים ופשוטים להפעלה. דוגמה אחת היא ה-ECCO של חברת IDC דיזיין, שמיועד גם למי שאינו בקי בתפעול מכשירים מורכבים.

המכשיר הוא בגודל שלט טיפוסי לרכב, ובנוי בתצורת מחזיק מפתחות עם טבעת אחיזה למפתח. למרות הממדים הזעירים זהו מקלט GPS מדויק מאוד מדור אחרון, עם יכולת איתור של עד 32 לוויינים. ייעודו העיקרי הוא בסימון מקומות שאליהם צריך לחזור לאחר מכן, והוא מתוכנן להיות פשוט להפעלה גם למתחילים. בחניון רכב ענק, למשל, אפשר לסמן את מיקום הרכב בעת היציאה ממנו באמצעות לחיצה אחת על כפתור. לאחר מכן הוא מנחה את בעליו ישירות ליעד באמצעות קול וחצים. באותה מידה הוא שימושי לילדים שצריכים לאתר נקודת מפגש, למטיילים שרוצים לחזור למקום מוגדר, וכדומה.

מחיר: כ-100 דולר.

8. סלולרי היברידי | יוליסה נרדין "צ'יירמן"

ייחוד: רוטור קינטי סיבובי המאפשר לטעון את הסוללה שלו בדומה לרוטור במנגנונים של שעונים אוטומטיים מכניים.

הטלפונים הניידים איבדו מזמן את סטטוס היוקרה והפכו למוצר צריכה המוני, אבל זה לא אומר שאין ביקוש מצד אנשי האלפיון לטלפונים יוקרתיים. את הביקוש הזה תנסה השנה לספק יצרנית השעונים הנודעת "יוליסה נרדין" עם טלפון ייחודי, שפיתחה בשילוב סדנת עיצוב גרמנית.

כראוי לטלפון של יצרנית שעונים, כולל הצ'יירמן מאפיינים ייחודיים כמו רוטור קינטי סיבובי, שמונע על-ידי תזוזת בעל הטלפון ושאפשר לטעון את הסוללה שלו בדומה לרוטור במנגנונים של שעונים אוטומטיים מכניים. הרוטור אמנם מספק רק טעינה סמלית, אבל זה לא מפריע לחברה להציג אותו בתוך "כלוב" שקוף ומפואר בגב הטלפון, ולכנות את המוצר "הסלולרי ההיברידי הראשון בעולם".

בדומה לשעון יוקרה, הטלפון מורכב בעבודת יד עם מספר סדרתי, ומגיע בגרסאות עשויות זהב ורוד 18 קראט, סיבי פחמן או פלדת אלחלד, עם אחריות לכל החיים. למרות הדגש המכני הקלאסי, מצויד הטלפון גם באלקטרוניקה עדכנית מאוד: מסך מגע צבעוני בגודל 2.8 אינצ'ים לצד לוח מקשים מקובל, מצלמת 5 מגה-פיקסל, רכיב WI-FI לגלישה אלחוטית מהירה, זיכרון בנפח מכובד, קורא טביעות אצבע להגנה על התכולה, תוכנות עסקיות, תמיכה בדואר אלקטרוני, ועוד. כאשר הטלפון בהמתנה נראה לוח התצוגה שלו כמו לוח של שעון יוקרה, ואפילו ניתן לכוון אותו ידנית באמצעות "כתר" קטן. הטלפון עומד לצאת לשוק בסוף השנה במספר פריטים מוגבל.

מחיר: טרם פורסם.

9. זיכרון גורלי | סוני XR520

ייחוד: 101 שעות הקלטה בהיי-דפינישן ומערכת GPS מובנית.

אין תמונה

לפני פחות מעשר שנים היו מצלמות הווידיאו האישיות כלים מכניים מסובכים, רגישים ומאוד לא יעילים. ההקלטה התבצעה על קלטות נשלפות עם קיבולת של שעה עד שעה וחצי, ואגירת הזיכרונות המשפחתיים הצריכה הקמת "ספרייה של קלטות". עשר שנים מאוחר יותר הן הופכות למכשירי כולבו עם ביצועים עוצרי נשימה.

דוגמה אופיינית לרמת ההתפתחות הנוכחית מספקת HDR-XR520 של סוני, שהושקה בתערוכת CES בינואר. זו מצלמה התומכת בהסרטה באיכות HD מלאה (1,920x1,080), ושאוגרת את המידע על דיסק קשיח ממוזער בעל נפח אדיר של 240 ג'יגה. לתוך הדיסק ניתן לאגור יותר מ-101 שעות צילום באיכות גבוהה, בליווי פסקול של שני ערוצים, כאשר מערכת הגנה ייחודית שומרת על התוכן המוסרט במקרה של נפילה או של נזק חיצוני.

אבל זו רק ההתחלה. המצלמה הקומפקטית מאפשרת לצלם גם תמונות סטילס איכותיות, ברזולוציה של 12.1 מגה פיקסל, יחד עם זיהוי אוטומטי של פנים ושל חיוכים, והיא כוללת, לראשונה בענף, מערכת GPS מובנית, שמותאמת לפעולה בכל העולם. המערכת מצמידה בזמן אמת את נתוני המיקום לחומר המוסרט, ומאפשרת לצפות על מפה דיגיטלית במיקומים שבהם מצולם החומר. התכונה הזו, אגב, הופכת אותה לכלי אידיאלי למרגלים. יש לה מסך מגע בגודל 3.2 אינצ'ים.

מחיר: כ-1,400 דולר.

10. יהלום מתקתק | "אופוס 9"

ייחוד: שעון שהמחוגים שלו עשויים יהלומים לבנים ואדומים.

מעצב השעונים הארי ווינסטון ידוע בגישה רדיקלית לתכנון שעונים, ונוהג להפתיע בכל שנה מחדש. השנה הוא עושה זאת שוב, עם השעון בעל העיצוב יוצא הדופן "אופוס 9". השעון מצויד במנגנון אוטומטי ייחודי, שמניע שתי רצועות מתגלגלות נוסח זחלי טנק במקום גלגלי התמסורת המקובלים של המחוגים. רצועה אחת מתזמנת באופן מדויק את הדקות, והשנייה - את השעות. כל אחת מהרצועות עטויה ב-32 יהלומים לבנים ואדומים, כאשר היהלומים האדומים משמשים כסמני השעות. למנגנון יש רזרבת פעולה של 72 שעות, והוא ארוז בתוך גוף מזהב לבן בגודל 56X48 מילימטר.

מחיר: צפוי לעמוד על שש ספרות לפחות - באירו.