קרן ההון סיכון Group 11 של דובי פרנסס הודיעה היום (שלישי) על עסקה עם חברת ההשקעות  Hamilton Lane שמנהלת כ-851 מיליארד דולר. במסגרת העסקה המילטון ליין רכשה אחזקות מהקרן השלישית של גרופ 11 המבוססת על השקעות בחברות יוניקורן, הודעה זו מגיעה כשבוע לאחר הודעה קודמת של גרופ 11 למכירת אחזקות לקרן StepStone האמריקאית המנהלת 548 מיליארד דולר, מהלך שמשקף אמון של המשקיעים הגדולים בארה"ב בהמשך הצמיחה של חברות יוניקורן ישראליות.

הדבר אינו מובן מאליו ברוח התקופה הנוכחית. בשנתיים האחרונות חברות הייטק בכל העולם זכו לתנופה וגאות בכל הקשור להערכות שווי וגיוסי הון. בעקבות זאת עדר חדי הקרן הגלובלי יותר מהכפיל את עצמו ומונה כ- 1,100 חברות. אבל כמו תמיד השוק לא צומח לנצח ובשלב מסוים מתקן את עצמו, לפי דוח של מכון המחקר CB Insights ברבעון הראשון של השנה נרשמה ירידה של 30% במגה-סבבי גיוס הון שהסתכמו רק ב-74 מיליארד דולר, מדובר בסבבים בהיקף של מעל 100 מיליון דולר פר חברה שבדרך כלל משמשים ליצירת יוניקורנים חדשים או לתמוך בהמשך צמיחתם. לכן לאורך הרבעון נולדו רק 113 יוניקורנים חדשים, שמסמלים ירידה של 15% ביצירת יוניקורנים מול הרבעון הקודם ושיא שלילי של 5 רבעונים ביצירת חדי קרן.

מהחברה נמסר כי מכירת האחזקות מהקרן שהוקמה בשנת 2017 תאפשר למשקיעים לממש את השקעותיהם בשלב מוקדם יחסית בחיי הקרן. עוד נמסר, כי המילטון ליין גם תצטרף כמשקיעה בקרן השישית שגרופ 11 מגייסת בימים אלה בהיקף של 150 מיליון דולר.

בין חברות הפורטפוליו בקרן נמצאות חברות היוניקורן הישראליות NEXT Insurance שפועל בשוק הביטוח הדיגיטלי לעסקים קטנים ובינוניים בארה"ב. החברה הוקמה בשנת 2016 וגייסה מאז 881 מיליון דולר לפי שווי שהגיע למעל ל-4 מיליארד דולר בגיוס האחרון. מרכז הפיתוח הישראלי של החברה ממוקם בכפר סבא ומועסקים בו 250 עובדים, נקסט שילשה את היקף פעילותה בשנה האחרונה והגיעה למכירות שנתי של 650 מיליון דולר, חלק מהצמיחה נובעת מהסכם שיתוף פעולה עם אמזון ורכישת חברות ביטוח.

חברה נוספת היא יוניקורן הפינטק Tipalti, שמפתחת פתרונות אוטומטיים להעברת תשלומים גלובליים בהיקף שנתי גדול מ-30 מיליארד דולר. החברה מוערכת לפי שווי של 8.3 מיליארד דולר מה שמציב אותה בין 15 חברות הפינטק הפרטיות בעלות הערכת השווי הגבוה בעולם. טיפלתי מעסיקה 720 עובדים, 300 מתוכם מועסקים בישראל, בעקבות גיוסי ההון שביצעה החברה היא מבצעת ארוע סקונדרי לעובדיה ומאפשרת להם למכור מניות כדי לפגוש את הכסף והערך הכלכלי של הארגון הם חלק מבנייתו והקמתו. בשנה הקרובה החברה תרחיב את היקף כח האדם בישראל ב- 300 עובדים נוספים שייקלטו בבנין המשרדים החדש אליו תעבור החברה. הממוקם בקומפלקס גולף בשכונת נאות אפקה בתל אביב, ומשתרע על שטח כולל של 7,000 מ"ר.

"אנו שמחים לשתף פעולה עם Hamilton Lane, אחד מהמשקיעים המוסדיים הגדולים והמוערכים ביותר בעולם", מסר דובי פרנסס מייסד ב-Group11, שמשתתף גם בתוכנית הכרישים שמשודרת בימים אלה. "אנו נרגשים לצרף אותם למשפחת המשקיעים המוסדיים שלנו. עסקה זו, הכוללת גם השקעה של Hamilton Lane בקרן השישית החדשה שלנו, היא אישור נוסף לא רק למיצובה של Group 11 כאחת מקרנות הפינטק המובילות בעולם, אלא גם לחוזקתו של הפורטפוליו שלנו שגם בסביבת עבודה לא אופטימלית בשוק הציבורי, ממשיך להראות חוסן בלתי רגיל. זוהי גם הבעת אמון בקטר הפינטק הישראלי שהרי מרבית חברות הפורטפוליו שלנו הן בעלות זיקה ישראלית".

"אנו מתרשמים מהביצועים ומהמומחיות של Group 11 בתחום הפינטק ונרגשים להצטרף אליהם בשותפות זו", אמר מת׳יו פליני, מנהל השקעות משניות ב- Hamilton Lane. "הפורטפוליו הקיים של Group 11 מהווה עדות לגישה לעסקאות ברמה יוצאת דופן מה שהופך את הקרן לאטרקטיבית בעבור המשקיעים שלנו. אנו מצפים להמשיך ולבנות את הקשר שלנו עם דובי פרנסס וצוות Group 11."

Group 11 נוסדה בשנת 2012 על ידי דובי פרנסס במטרה להשקיע ביזמים מתחום הפינטק. הפירמה השקיעה בשלבים מוקדמים של כמה מחברות טכנולוגיה בולטות בעמק הסיליקון. הערך המצטבר של תיק ההשקעות של Group 11 עומד כיום על כ-1.6 מיליארד דולר. לפני פחות משנה השלימה Group 11 גיוס של 200 מיליון דולר בעבור הקרן החמישית שלה - כפול מיעד הגיוס המקורי שעמד על 100 מיליון דולר בלבד. בין המשקיעים המוסדיים הישראלים בקרן החמישית נמנים הראל ביטוח ופיננסים, מור בית השקעות, מנורה מבטחים, קבוצת מגדל וחברת הביטוח הכשרה.