חברת אנבידיה (NVIDIA) מאותתת שהיא מתכוונת לקחת תפקיד מרכזי בכל טכנולוגיה עכשווית - ג'נרטיב AI, מטאוורס, מחשוב על ומחשוב קוונטי. כך אפשר להתרשם משורת הטכנולוגיות שהוצגו הערב (שעון ישראל) על ידי מנכ"ל ומייסד החברה, ג'נסן הואנג, בפתיחת כנס GTC 2023 של החברה.

ויש גם זווית ישראלית: החברה מציגה את הדור השלישי של שבב ה-DPU שמפותח בישראל ובנוסף לכך היא עומדת להפעיל בישראל את פרויקט הקוונטום הראשון שלה בשיתוף מרכז המחשוב הקוונטי הישראלי וחברת קוונטום משינס הישראלית.

הטכנולוגיה המשמעותית ביותר שהחברה מציגה היום היא שירות ענן לפיתוח בינה מלאכותית - DGX Cloud - שמאפשר לחברות לפתח מערכות AI וצ'אטבוטים באמצעות גישה דרך הענן לעשרות אלפי מעבדי AI בו בזמן, עוצמת מחשוב שלא נמצאת בהישג ידן של מרבית החברות בעולם. אנבידיה מציעה למעשה טכנולוגיית "אימון AI כשירות", שזמין תמורת דמי מינוי חודשיים (החל מ-36,999 דולר בחודש, אם אתם מתעניינים).

ג'נסן הואנג, מנכ"ל אנבידיה: "זהו רגע ה-iPhone של תעשיית הבינה המלאכותית. סטארט אפים נמצאים במרוץ לבנייה של מוצרים ומודלים עסקיים משבשי-שוק, ובוחנים כיצד לפעול ולהגיב וענן DGX Cloud יתן להם גישה ישירה למחשוב על מבוסס NVIDIA AI דרך הענן ובקנה מידה רחב וגלובלי"

אנבידיה מציעה שלושה כלי פיתוח שונים – כלי לאימון מודל שפה גדול (LLM), כלי לאימון AI ליצירת תמונות וכלי לאימון AI לפיתוח תרופות. השירות יוצע בתחילה באמצעות שירותי הענן של אורקל ובהמשך יצטרפו גם שירותי הענן של מיקרוסופט ושל גוגל.

"זהו רגע ה-iPhone של תעשיית הבינה המלאכותית", אמר הואנג. "סטארט אפים נמצאים במרוץ לבנייה של מוצרים ומודלים עסקיים משבשי-שוק, ובוחנים כיצד לפעול ולהגיב וענן DGX Cloud יתן להם גישה ישירה למחשוב על מבוסס NVIDIA AI דרך הענן ובקנה מידה רחב וגלובלי".

החומרה שמאחורי השירות מתבססת בין היתר על שבב ה-DPU, טכנולוגיית התקשורת המואצת שפותחה בישראל על בסיס הטכנולוגיה של חברת מלאנוקס שנרכשה על ידי אנבידיה. כעת שבב BlueFIeld-3 DPU, שפותח במרכזי הפיתוח של החברה בישראל, מגיע למרכזי נתונים מסביב לעולם, כבר מופעל בשירות הענן של אוראקל. "זהו פרי עבודה של אלפי עובדים בישראל והוא הופך היום לחלק בלתי נפרד ממערך מחשוב העל של אנבידיה. זה מאוד מרגש עבורנו", אומרת יעל אסרף שנהב, סמנכ"לית מוצרי DPU ו-NIC באנבידיה, בשיחה עם עיתונאים ישראלים.

יעל אסרף שנהב, אנבידיה (צילום: Nvidia, יח"צ)
יעל אסרף שנהב, "שבב ה-DPU הוא פרי עבודה של אלפי עובדים בישראל" | צילום: Nvidia, יח"צ

בכנס GTC 2023 מוצג לראשונה שיתוף הפעולה בין אנבידיה לבין קוונטום משינס הישראלית, שתהיה הראשונה להפעיל את מערכת DGX Quantum, המשלבת מחשוב על מבוסס מעבדים גרפיים (GPUs) ומחשוב קוונטי. המערכת נבנתה בשיתוף עם קוונטום משינס והיא מחברת בין שבב עיבוד העל Grace Hopper Superchip, פלטפורמת פיתוח הקוד הקוונטי CUDA Quantum ופלטפורמת הבקרה הקוונטית של קוונטום משינס. המערכת החדשה תהיה חלק ממרכז המחשוב הקוונטי הישראלי שהוקם ביוזמת רשות החדשנות ותוכנית הקוונטום הישראלית. המרכז יפעיל גם מחשבים קוונטיים מלאים ויציע שירותי עיבוד קוונטי לחברות ישראליות וזרות.

"אנחנו צועדים לעבר עידן מחשוב קוונטי חדש, שיהיה נגיש לקבוצה רחבה של חוקרים בהיקף גדול מאי פעם", אמר איתמר סיון, מייסד שותף ומנכ"ל קוונטום משינס, "שיתוף הפעולה שלנו עם אנבידיה על פיתוחה של מערכת ה-DGX Quantum יאפשר לדור חדש של חוקרים לפתור את האתגרים הגדולים בעולם".


ואם תהיתם לאן נעלם חזון המטאוורס שהעסיק אותנו עד לפני כמה חודשים, מתברר שאפשר למצוא אותו עדיין באנבידיה, תחת מיתוג מחדש כ"מטאוורס לעסקים".

מדובר בפלטפורמת Omniverse של אנבידיה, שקדמה למטאוורס של חברת מטא, ומאריכה חיים אחריו. המערכת מאפשרת לפתח אובייקטים תלת מימדיים וייצוגים דיגיטליים של העולם האמיתי – מה שמכונה תאומים דיגיטליים. כעת מודיעות אנבידיה ומיקרוסופט שניתן יהיה להשתמש באומניברס באמצעות יישומי Microsoft 365 כגון Sharepoint, Teams, OneDrive ועוד. בתוך כך נחשף גם דור שלישי של NVIDIA OVX - מערכת מחשוב העל להרצת יישומי מטאוורס תעשייתי, שכוללת את מעבדי NVIDIA L40 החדשים וטכנולוגיות שפותחו במרכז המו"פ הישראלי.