סרטון תחת השם "קו מפריד – הפרדה בתחבורה הציבורית", שמופץ בימים האחרונים ברשתות החברתיות מתעד מקרה שארע באוקטובר האחרון ובו נהגת אוטובוס של חברת "אפיקים" בקו שנוסע מהתחנה המרכזית בתל אביב לאריאל, מסרבת להעלות פועל פלסטיני חוקי ובעל רישיון עבודה בישראל.

אין תמונה
"יש לי כסף, יש לי רישיון. אין לי בעיה בישראל". העובד הפלסטיני

אל הסרטון מצורף טקסט שטוען כי מזה מספר חודשים מתנהלת מערכה לחסימת תחבורה ציבורית בפני עובדים פלסטינים המועסקים בישראל. וקורא לרשויות כדי ליצור קווים מופרדים לפלסטינים ולישראלים.

בואו להיות חברים של נקסטר בפייסבוק ולא תפספסו אף סיפור 

הווידאו מתעד כדוגמה מצב מורכב של חילופי דברים שבין הנהגת לפועל כשהראשונה אומרת: "תושב שטחים לא נוסע איתי. אתה לא נוסע איתי". הפועל דורש שתביא משטרה כדי לפתור את העניין ולא מבין למה אסור לו לעלות לאוטובוס. "בכל ישראל אני נוסע באוטובוס, בכל ישראל", הוא אומר ומראה לה נייר כלשהו (ככל הנראה כרטיסים ל.א), על זה משיבה הנהגת שזה לא מעניין אותה ומצהירה שהיא לא תיסע עד שהאיש לא ירד מהאוטובוס.

אין תמונה
"אל תראה לי, לא מעניין אותי!" (הנהגת, מתוך הסרטון)

"יש לי כסף, יש לי רישיון, אין לי בעיה בישראל, אמרתי לה תביאי לי משטרה, יגיד לי שאסור, אני הולך", הוא אומר ומגלה שלפניה, כבר שני נהגים אחרים סירבו להעלותו לאוטובוס.

בהמשך מצטרפים לוויכוח הקולני מאבטחים, וגם נהג אוטובוס נוסף שדורש להעלות את האיש ועוד מספר פועלים נוספים שחיכו בחוץ, וטוען שאין חוק האוסר עליו לנסוע. כל אלה לא באמת עוזרים ורק אחרי שעתיים של עיכוב, הפועלים מורשים לעלות לקו ולנסוע לביתם.

בן חור אחוות, מנכ"ל חברת אפיקים: "הנהגת נמצאת באבל בגלל מות אמה אבל היא הוזמנה לשימוע והמקרה כבר נמצא בבדיקה. מהסרטון נראה כי הנהגת פעלה בניגוד למדיניות שלנו והיא להעלות כל נוסע. הנהגים בכלל לא אמורים לבדוק את הנוסעים, זה תפקידם של המשטרה וכוחות הביטחון".

אחוות מוסיף כי האירוע המתועד הזה הוא רק דוגמה אחת לדילמה המורכבת מולה ניצבים הנהגים שלו על בסיס יומיומי:

"פלסטינים שלחלקם אין אישורים, שב"חים, עולים על האוטובוסים שלנו על מנת לחזור לשטחים ובעצם הנסיעה הזו הם עוברים על חוק. הפלסטינים אמורים להיכנס ולצאת לישראל ומישראל רק מעברים מוגדרים לכך, אבל כשהם יוצאים מישראל, אף אחד לא באמת בודק את זה ולכן הם עושים קיצורי דרך. 

הוא ממשיך: "זה לא תפקידם של הנהגים לאסור עליהם לעלות על האוטובוס, אלא של המשטרה, אבל היא לא אוכפת את החוק. זה יוצר מצב בלתי אפשרי של מלחמות יומיומיות באוטובוסים בין נהגים, לפועלים הפלסטינים והנוסעים הישראלים, חלקם גם ממשפחות שכולות, שגם מפחדים מאוד לנסוע באוטובוסים האלה. הנהגים ממש נמצאים בין הפטיש לסדן". אחוות מוסיף שפנה אל הרשויות בנושא ודרש מהן לאכוף את החוק והוא כרגע מחכה לראות כיצד זה יפתח.  

 >> הסוד מאחורי הלהיטים הגדולים של ניקי מינאז' נחשף והוא ענק

>> זוכה הלוטו האדיב: מיליון דולר במתנה למשתף אקראי של תמונת הכרטיס המנצח