שנה ושבועיים בלבד לאחר שהונפקה בנאסד"ק לפי שווי של 11 מיליארד דולר, איירון סורס הישראלית מתמזגת עם חברת יוניטי בעסקת מניות לפי שווי של 4.4 מיליארד דולר בלבד - שמהווה פרמיה של 74% מעל לשווי הממוצע של מניית החברה ב-30 ימי המסחר האחרונים. מנייתה של איירון סורס, שמפתחת כלי מונטיזציה למשחקי מחשב, מזנקת בכ-60% בטרום מסחר. מניית יוניטי יורדת בכ-7%.

איירון סורס תתמזג לתוך יוניטי, שהיא ענקית גיימינג שמפתחת את מנוע המשחקים הפופולרי ביותר בתעשיה. מייסד ומנכ"ל איירון סורס, תומר בר זאב, ועוד שני מנהלים בחברה יצטרפו לדירקטוריון יוניטי, כשהמטה בישראל יהווה קמפוס אזורי של יוניטי העולמית.

בשיחה עם tech12, עומר קפלן, מייסד משותף ומשנה למנכ"ל ironSource, סיפר שהעסקה צפויה להיחתם סופית בחודשים הקרובים.

ספר איך הקשר ביניכם התחיל?
"איירון סורס ויוניטי עובדות כמה שנים כשותפות בפעילויות שונות, כשבשנה האחרונה התחלנו להעמיק את השת"פ. כששני הצדדים הגיע להבנה שיש כדאיות למזג את היכולות של שתי החברות בגלל סינרגיה גבוהה, התחלנו לפני כ-4 חודשים לדבר על המיזוג באופן אקטיבי.

ספר על המיזוג, המצב בשוק השפיע על ההחלטה?
"צריך לזכור שזו לא עסקת מזומן, זה מיזוג. בוא נבדיל בין מצב השוק לבין זה שאיירון סורס ריווחית וצומחת. החברה אף פעם לא הייתה חזקה יותר. המיזוג יכול לייצר המון ערך. המטרה מהיום הראשון היתה להקים את החברה הכי טובה וגדולה. היחס כיום בין החברות דומה ליחס כשהנאסד"ק היה בשיאו. אנחנו לא מתייחסים למחיר למיזוג (שמשקף מחיקה משמעותית של המחיר הראשוני שבו הונפקה החברה, א"ל) וקיבלנו את ברכת הדרך מהמשקיעים שלנו, כי מי שמבין בתחום לא יכול שלא להתלהב מההזדמנות הזו. לגבי הפרמיה, זו פרמיה ענקית וחסרת תקדים ואנחנו נהייה 26.5% מהחברה הממוזגת"

יהיו פיטורים או שינויים ארגוניים?
"להיפך, אנחנו צריכים עוד עובדים. מדובר בהזדמנות ענקית לעובדים כי רוב הפעילויות שלנו הן משלימות ויש חזון משותף ענק. ישראל תמשיך להיות מרכז עולמי של יוניטי ולא רק של פיתוח".  

המצב בשוק כנראה דחף אותן אחת אל השנייה

כחלק מהעסקה, 2 המשקיעות הגדולות של יוניטי, סילבר לייק וסקויה, הודיעו כי יעניקו לחברה מיליארד דולר בתמורה לניירות ערך סחירים, לאחר חתימת העסקה. איירון סורס שומרת על התחזית שלה לשנה כולה כשתכניס עד 1.425 מיליארד דולר בשנה הנוכחית.

למרות ההייפ סביב ההנפקה, שהייתה ההנפקה הישראלית הכי גדולה אשתקד (זו שהייתה שנת שיא), מניית איירון סורס ידעה תהפוכות רבות: היא החלה את חייה במחיר 9 דולר, הגיעה לשיא של כמעט 12.5 דולר בנובמבר האחרון ומאז התרסקה למחיר של 2.2 דולר למניה ושווי שוק שפחות מ-2.3 מיליארד דולר. ירידה של יותר מ-82%. גם למניית UNITY, שכרגע נסחרת לפי שווי שוק של קצת פחות מ-12 מיליארד, לא הייתה שנה פשוטה בלשון המעטה והיא ירדה ב-78%, מכמעט 197 דולר למניה לפחות מ-40.

איירון סורס נוסדה ב-2010 והמטה שלה פועל בתל אביב. החברה מפעילה פלטפורמה עסקית למפתחי אפליקציות ומפעילות שירותי תקשורת בארץ ובעולם. הפלטפורמה של איירון סורס כוללת חבילת פתרונות שתומכת בתעשיית הגיימינג באמצעות הגדלת בסיס משתמשים, מונטיזציית תוכן, ניתוח נתונים ופרסום. 

יוניטי יוצרת ומפעילה פלטפורמת תוכן תלת מימד (3D) בזמן אמת. הפלטפורמה של יוניטי מעניקה פתרונות תוכנה ליצירה, הרצה ומוניטיזציה של תוכן דו מימדי ותלת מימדי בזמן אמת למובייל, טאבלטים, מחשבים אישיים, קונסולות ומכשירי מציאות רבודה או וירטואלית. 

unity&אירון סורס   (צילום: unity)
יוניטי ואיירון סורס. עומר קפלן: "היחס כיום בין החברות דומה ליחס כשהנאסד"ק היה בשיאו" | צילום: unity

על פניו החיבור בין 2 החברות הוא מתבקש, בשל היכולת של שתיהן לייצר סינרגיה בין החברות. רק באוקטובר האחרון רכשה את טאפג'וי לפרסום מקוון ב-400 מיליון דולר ועוד חברה ישראלית. עכשיו, תנאי השוק כנראה עשו את שלהם והמיזוג יאפשר לשתי חברות שנפגעו מאוד בשנה האחרונה להיות חזקות יותר. 

לפי הדיווח של החברות, המיזוג צפוי לייצר run rate של מיליארד דולר ב-EBITDA (הכנסות לפני ריבית, מס, פחת והפחתות) המתואמת בסוף 2024 ותרומה סינרגטית של עד 300 מיליון דולר ל-EBITDA בעוד 3 שנים. "אנחנו מצפים שהשילוב שלנו עם איירון סורס יהפוך את החברה לריווחית מאוד עם תזרים מזומנים חופשי לחברה", אמר לואיס ויסוסו, ה-CFO של יוניטי.