מטא הודיעה הבוקר (שישי) על הפעולות שבהן היא נוקטת כחלק ממאבקה בניטור פוסטים מסיתים, פוגעניים ופרו פלסטיניים המוצגים בפיד של ישראלים רבים. זאת, בעקבות הביקורת שהופנתה כלפי החברה על כך שהיא לא מגיבה לדיווחים ומאפשרת את הצגת הפוסטים בפלטפורמה. "בשלושת הימים שלאחר 7 באוקטובר, הסרנו או סימנו כ'תוכן פוגעני' יותר מ-795 אלף תכנים הנחשבים פוגעניים", נכתב הודעה מטעם החברה. "בשלושת הימים האלו, הסרנו פי 7 יותר תכנים פוגעניים בערבית ובעברית ביום, בהשוואה לחודשיים הקודמים, בשל הפרת המדיניות שלנו בקשר ל'ארגונים ואנשים מסוכנים' בלבד".

בתוך כך, חדר מצב מיוחד הוקם המאויש באנשים דוברי עברית וערבית המגיבים בזמן אמת - מה שמאפשר את הסרת התכנים הפוגעניים המפירים את הכללים, ולפי הודעת החברה, "משמש קו הגנה נוסף מפני מידע מטעה". כאשר במקביל, ממשיכה מטא לאכוף את מדיניותה לגבי ארגונים ואנשים מסוכנים, דברי שטנה, אלימות והסתה ופגיעה מאורגנת. במקביל, זוהתה "התנהגות לא-אותנטית מתואמת (CIB)" ע"י הצוותים, שזיהו והסירו מקבץ פעילויות אותן ייחסה מטא לחמאס ב-2021, במסגרתן חשבונות מזויפים שניסו לבסס שוב אחיזה בפלטפורמה.

מטא גם התייחסה לכך שחמאס מוגדר על ידי ממשלת ארה"ב כארגון טרור בינלאומי. "משמעות הדבר היא שחמאס מוחרם מהפלטפורמות שלנו, ואנו מסירים כל גילויי אהדה או תמיכה ממשית בחמאס שמובאים לידיעתנו. עם זאת, אנו ממשיכים לאפשר שיח חברתי ופוליטי, כגון דיווחים חדשותיים, שיח הקשור בזכויות אדם, שיח אקדמי או גינויים ניטרליים", נכתב בהודעה.

עוד הדגישה החברה, כי "אין לנו כל כוונה להשתיק אוכלוסייה או השקפת עולם מסוימת", ובשל עודף התוכן ברשת מאז המלחמה, קיימים גם תכנים שעשויים להיות מוסרים בטעות. לכן, ובאופן זמני, הדבר לא יגרום להשבתת חשבונות. בנוסף, ציינה מטא כי היא ממשיכה לספק "למשתמשים כלים המאפשרים לערער על ההחלטות שלנו, אם הם חושבים שנפלה טעות".

האשטאגים בערבית שבאופן עקבי השתמשו בהם כדי להעלות תוכן שמפר את מדיניות החברה, נחסמו ואינם ניתנים לחיפוש. בנוסף, נוקטת מטא בצעדים טכנולוגיים נוספים כדי שנפסיק לקבל "תוכן מומלץ" בערבית. באותו אופן ייעשה שימוש בטכנולוגיה גם להפחתת החשיפה של תגובות לפוסטים בפייסבוק ובאינסטגרם.

החברה התייחסה בהודעה גם לאתגרים שמציבים השידורים החיים - בין אם בשל איום חמאס לשדר תמונות חטופים, מה שיוסר במהירות על פי הודעה החברה - במסגרתם תינתן כעת העדפה לדיווחים הקשורים למשבר. במקביל, וכדי "לתת עדיפות לביטחונם של הישראלים שנחטפו על ידי חמאס", כפי שצוין, יוסר תוכן המזהה בבירור חטופים, כאשר ידווח כמסית - גם אם הפרסום נעשה כדי להעלות מודעות למצבם של החטופים. אולם פייסבוק מאפשרת שיתוף תוכן עם תמונות מטושטשות של הקורבנות, אותם היא מאפשרת להנציח כשמתקבלת בקשה מקרוב משפחה.

הצעדים שמטא מפרסמת מגיעים בעקבות הביקורת כלפי החברה כאמור. זאת, כתוצאה מכך שהאלגוריתם של פייסבוק מזהה התעניינות בנושא מסוים - ומבחינתו מראה לנו תכנים רלוונטיים, בלי לעלות על כך שהם מקוממים, מסיתים, והרבה פעמים לא מה שהקהל הישראלי ירצה לראות בפיד. בנוסף, לפעמים יש פוסטים שייראו לא ראויים בעיני ישראלים, אבל הם עדיין לא עוברים על כללי הקהילה של פייסבוק - כלומר לא מכילים קריאה מפורשת לאלימות, תוכן גרפי מזעזע וכו'.

החברה גם הודיעה כי היא פועלת לצמצום התפשטות של פייק ניוז: "למטא יש את רשת בדיקת העובדות החיצונית הגדולה ביותר מבין כל הפלטפורמות, עם כיסוי בערבית ובעברית, דרך AFP, רויטרס ו-Fatabyyano". תוכן שדורג כשקרי למשל, יצוין כשבצידו תווית אזהרה. זאת, בנוסף לכלי בקרה שמטרתם להגן על משתמשים מפני תוכן, בהם:

  • "מילים מוסתרות" (Hidden Words): כאשר כלי זה מופעל, הוא מאפשר סינון מונחים וביטויים פוגעניים מתוך תגובות ובקשות להודעה פרטית באינסטגרם, כך שאנשים לעולם לא יצטרכו לראות אותם. אנשים יכולים להגדיר את רשימת הביטויים, כדי להבטיח שביטויים שהם מוצאים אותם פוגעניים - מוסתרים. 
  • גבולות (Limits): כשכלי זה מופעל, הוא מסתיר באופן אוטומטי תגובות ובקשות להודעות פרטיות באינסטגרם מאנשים שלא עוקבים אחריך, או שהחלו לעקוב רק לאחרונה. 
  • כלי בקרה לתגובות: אתם יכולים לשלוט במי יכול להגיב על הפוסט שלכם בפייסבוק ובאינסטגרם, וכן לבחור לבטל לגמרי את האפשרות להגיב על פוסט מסוים. 
  • עוד/פחות (Show More/Show Less): כלי זה מאפשר לאנשים לשלוט ישירות על התוכן שהם רואים בפיד בפייסבוק. בחירה באפשרות 'עוד' תגדיל זמנית את הדירוג של אותו פוסט ותכנים דומים לו, ובחירה באפשרות 'פחות' תפחית את הדירוג.
  • הפחתה (Reduce) בפייסבוק: הכלי 'הפחתה' נותן לאנשים את היכולת לשלוט על סוגי התוכן שיופחת בפיד שלהם (כך שהם יראו פחות ממנו בפיד שלהם). פרקטית, המשמעות היא שלמשתמשים יש אפשרות להגביר את הרגישות של סנני התוכן (במקרים מסוימים אף לכבותם לגמרי) שאחראים על איכות התוכן. 
  • שליטה על תכנים רגישים באינסטגרם: כלי זה מאפשר לאנשים לבחור כמה תוכן רגיש הם יראו במקומות שבהם ההמלצות מגיעות מאינסטגרם - למשל Explore, חיפוש, רילס והמלצות בתוך הפיד.

גם בטיקטוק התייחסו לאירועים האחרונים ופרסמו היום הודעה, אם כי הרבה פחות מפורטת. "שמירה על בטיחות צוותי העובדים והפלטפורמה שלנו נמצאת בראש סדר העדיפויות שלנו. טיקטוק הגדילה את השימוש במשאבים הייעודיים שמסייעים במניעת תוכן אלים, מפיץ שנאה או מידע מוטעה בפלטפורמה שלנו, כולל הגברת בדיקת ואכיפת התוכן", כתבה החברה.

"אנו ממשיכים לעבוד עם ארגונים מוסמכים מרחבי העולם המתמחים בבדיקת עובדות כדי לוודא את מהימנות התוכן במציאות הנוכחית המשתנה במהירות. אנו עוקבים כל העת אחר התפתחות האירועים ומקצים משאבים רבים ככל הנדרש על מנת לשמור על מרחב בטוח בטיקטוק".