סביר להניח שאתם קוראים את הכתבה הזו מהסמארטפון. וסביר לא פחות שאתם עושים את זה תוך כדי עבודה, בילוי עם חברים, צפייה בטלוויזיה או - חלילה - אפילו נהיגה.

התמכרות לסמארטפונים היא תופעה הולכת ומתרחבת. כדי להעלות את המודעות, הפיק אתר הטכנולוגיה Wired סרטון שמציג את הנתונים במקביל לצילומים מרהיבים של המכשירים הממכרים עוברים התעללות קשה - החל מניסור, דרך ריתוך ועד שימוש כמטרות במטווח.

 

לפי הנתונים המובאים בכתבה, האדם הממוצע בודק את הסמארטפון שלו 85 פעמים ביום, כאשר במחציתן הוא מניח אותו תוך פחות מ-30 שניות ובסך הכל בוהה בו 5 שעות ביום - פי 2 מכפי שהיה רוצה להאמין. 28% מזמן העבודה מוקדש להסחות דעת כמו רשתות חברתיות וסמארטפונים, כאשר כל הפרעה גורמת ל-20 דקות מבוזבזות עד לחזרה לעבודה.

כאשר השימוש בסמארטפון או במכשיר אלקטרוני אחר מתחיל להשפיע על מערכות יחסים או בריאות פיזית, מוגדר האדם כמכור לרשת או למכשירים. מחקר אחד שנערך בארה"ב טען כי 6% מאוכלוסיית המדינה סובל מהתמכרות לרשת או לגאדג'טים, אך לפי מחקר אחר עשויים 26% מהאוכלוסייה לסבול ממנה.

ההתמכרות לרשת או לגאדג'טים נובעת לפי המחקרים מכך שקבלת עדכונים או מידע מהסמארטפון או המחשב גורמת לפעילות במוח הדומה לזו שמתרחשת בעת עישון והימורים. הפעילות הזו גורמת להתכווצות חלקים מסוימים במוח, כאשר אצל גיימרים כבדים עשויים אותם חלקים במוח להתכווץ ב-10-20 אחוזים.

לפי סקר מסוים, מחצית מהאמריקאים מודים כי הם קוראים ושולחים הודעות טקסט בנהיגה, מה שמסביר מדוע נתונים שמפורסמים שם מצביעים על כך שברבע מתאונות הדרכים מעורב אדם שהשתמש בסמארטפון. 9 אמריקאים נהרגים בכל יום ממה שנקרא "נהיגה מוסחת", ותפיסה רווחת למדי היא שהגורם המרכזי ל"נהיגה מוסחת" הוא שימוש בסמארטפון.