ליי-פיי (LiFi) - הדור הבא של הרשת האלחוטית WiFi, אשר מבוסס על גלי אור במקום גלי רדיו ומאפשר מהירות גלישה גבוהה פי יותר מ-100 - היה עד כה רק בשלבי ניסוי במעבדות מחקר, אולם כעת הגיעה הטכנולוגיה החדשה גם לעולם המסחרי.

נורה (צילום: Evgeny Kuklev, Istock)
תמיד אמרנו שהאינטרנט מאירה את חיינו. אילוסטרציה | צילום: Evgeny Kuklev, Istock

חברת הסטארט-אפ האסטונית-הודית Velmenni החלה להפעיל רשת תקשורת נתונים מבוססת גלי אור במספר תוכניות פיילוט באזורי משרדים ותעשייה בבירת אסטוניה, טאלין. הרשת החדשה מאפשרת לגולשים להוריד סרט HD מלא בתוך שניות בודדות, כך דיווח אתר חדשות העסקים "אינטרנשונל ביזנס טיימס".

"אנחנו מבצעים מספר תוכניות פיילוט במגזרים שונים שבהם אפשר להשתמש בטכנולוגיית תקשורת אור נראה (VLC)", אמר מנכ"ל ולמני, דיפאק סולנקי, בראיון לביזנס טיימס. "נכון לעכשיו עיצבנו פתרון תאורה חכם עבור סביבת עבודה תעשייתית שבה תקשורת הנתונים מתבצעת באמצעות אור. כמו כן, יש לנו פרויקט פיילוט עבור לקוח פרטי שבמסגרתו אנו מקימים רשת ליי-פיי עם גישה לאינטרנט במשרדים שלו".

הצלחת תוכניות הפיילוט עשויה להוביל להשקת שירותי ליי-פיי בשוק הצרכני בתוך שלוש עד ארבע שנים, אשר יאפשרו לאנשים להתחבר לאינטרנט באמצעות מנורות חשמל ביתיות שיותאמו לכך, אמר סולנקי.

 

טכנולוגיית ליי-פיי, שהומצאה על ידי פרופ' הראולד האס מאוניברסיטת אדינבורו, טומנת בחובה מספר יתרונות בולטים על פני WiFi בזכות העובדה שהיא משתמשת באור, ולא ברדיו. כך למשל, רשתות ליי-פיי מקומיות מאובטחות יותר, מכיוון שאור אינו עובר דרך קירות, וכתוצאה מכך גם סובלת הרשת מפחות הפרעות בתקשורת.

היתרון הבולט ביותר הוא מהירות זרימת המידע הבלתי נתפסת ברשת ליי-פיי, בזכות התדר הגבוהה של גלי אור: בתנאי מעבדה, הצליחה ליי-פיי להגיע למהירות של 224 ג'יגה ביט לשנייה - מספיק כדי להוריד בשנייה אחת 17 סרטים באיכות Full HD.

עם זאת, ליי-פיי לא צפויה לתפוס לחלוטין את מקומה של WiFi, ויתכן שייעשה שימוש מקביל בשתי הטכנולוגיות על מנת לייעל את הרשתות. הסיבה לכך טמונה בעובדה שכדי לקלוט את אותות האור ברשת ליי-פיי, המחשב או המכשיר בו משתמשים חייב קו ראייה נקי ממכשולים למנורה.

לכתבה המקורית ב-TheMarker

עוד ב-TheMarker: