עם כל הכבוד לסמארטפונים שהפכו לידידו הטוב של האדם, הרבה מאיתנו עדיין משתמשים גם במחשבים ניידים - אם כדי להקליד בשיעורים, להתכתב במייל בנוחות מתוך אולם כנסים או לכתוב מדריכים בזמן נסיעה באוטובוס על מסך שלא צריך זכוכית מגדלת כדי לראות מה כותבים עליו.

אבל למרות השיפור הנצחי בניצולת הסוללה, רוב המחשבים הניידים עדיין מתקשים להחזיק את 4 השעות המינימליות בשימוש סטנדרטי. ריכזנו עבורכם את כל הטיפים שיעזרו למחשב שלכם לשרוד עוד שעה בלי שקע ב-10 תמונות:

הורידו פרופיל

לכל מחשב נייד יש יכולת לעבוד בכמה מצבים מוגדרים מראש, כמו גם מצבים שהגדרתם בעצמכם. אחד ממצבי ברירת המחדל הקבועים הוא מצב חיסכון בסוללה, שמאיט מעט את המחשב, מנמיך את בהירות המסך ומבצע כמה התאמות נוספות כמו כיבוי חלקי של רכיבים שאינם בשימוש במשך זמן מסוים. כדי לוודא שהמחשב שלכם פועל במצב החסכוני, לחצו על סמל הסוללה ובדקו שמסומן Power Save או מושג אחר בסגנון זה.

אם לא מוצג לכם בחלון הקטן מצב עם שם כמו Power Save, לחצו על More power options.

בחלון שייפתח, ייתכן שתצטרכו להרחיב את תצוגת המצבים על ידי לחיצה על החץ.

לאחר שכל המצבים יוצגו, תוכלו לראות את המצב בעל השם המתבקש ולבחור בו. במחשב ההדגמה שלנו הוא דווקא מוצג בחלק העליון, ללא צורך להרחיב את התצוגה.

הורידו את בהירות המסך

גם בלי קשר להורדת הפרופיל, הטיפ המוכר ביותר הוא להחשיך מעט את המסך - ובצדק: זהו הרכיב הזולל את מרבית האנרגיה, במחשב כמו בסמארטפון. ברוב המחשבים הניידים מסומן אחד מכפתורי ה-F העליונים בסימן מסך עם שמש קטנה (כשלימינו כפתור דומה עם שמש גדולה יותר במסך). לחיצה על כפתור ה-Fn שבפינה השמאלית-תחתונה של המקלדת ועליו בו-זמנית מורידה את הבהירות. רצוי להוריד אותה אל מתחת ל-50%, או לדרגה הנמוכה ביותר בה אתם מסוגלים לראות מה אתם עושים בלי לאמץ את העיניים.

אם לא מצאתם כפתורים לשליטה על הבהירות במקלדת, ניתן להנמיך אותה גם תחת "לוח הבקרה" (Control Panel) -> "תצוגה" (Display) -> "בהירות" (Brightness). קיצור דרך למסך הזה הוא שימוש בסעיף הקודם כדי להגיע לחלון הפרופילים על ידי לחיצה על אייקון הסוללה ואז על More power options.

נתקו קשר

גם הטיפ הזה מוכר לכל מי שהשתמש אי פעם במחשב נייד או בסמארטפון. קישוריות אלחוטית צורכת לא מעט חשמל על שידור וקליטה, ואם אתם בסך הכל מקלידים בוורד או צופים בווידאו שהורדתם מראש - אין שום צורך שהאינטרנט יפעל. לחצו על סמל הקליטה ובחרו ב"פתח את מרכז הרשתות והשיתוף" (Open Network and Sharing Center).

לחצו עם לחצן העכבר הימני על סמל החיבור האלחוטי (Wireless Network Connection) ואז על האפשרות "כבה" (Disable). מי שרוצה למתוך את חיי הסוללה בעוד כמה דקות יכול גם לכבות באותה דרך את Local Area Connection, המנטרלת את הזרמת החשמל לשקע חוט הטלפון שאף אחד מאיתנו לא השתמש בו מעולם.

בלי קול

הרמקולים של המחשב לא רק מפריעים בשיעור ומביכים אתכם כשהם פולטים לפתע צליל שמבשר למרצה שאתם משחקים לו קנדי קראש בזמן השיעור - הם גם צורכים חשמל. כדי לכבות אותם, לחצו על כפתור ה-Fn בפינה השמאלית-תחתונה של המקלדת ועל הכפתור עם ציור המגפון וה-X.

ריבוי משימות? רק בבית

אנחנו יודעים שאתם אוהבים להשאיר המון תוכנות פתוחות על המחשב - הרי המעבר המהיר בין חלונות הוא ההבדל העיקרי בינו לבין הסמארטפון. אבל התוכנות הפתוחות צורכות אנרגיה ומקצרות את חיי הסוללה. לכן, כל תוכנה שלא דרושה לכם כרגע - כבו אותה. עברו על סרגל המשימות, המציג את התוכנות הפתוחות, וכבו את אלו שלא תשתמשו בהן עד לפעם הבאה שתהיו מחוברים לשקע.

טיפ נוסף הוא למעט במעבר גם בין החלונות שנשארו לאחר שוויתרתם על התוכנות המיותרות. כל מעבר בין תוכנות יוצר פרץ של פעילות ומבזבז אנרגיה. השאירו את ריבוי המשימות לבית, או לפחות לשיעור שבו ליד כל שולחן יש שקע.

למשתמשים מתקדמים בלבד, רצוי להיכנס גם למנהל המשימות (Ctrl+Shift+Esc) ולהתחיל לכבות יישומים שאינם הכרחיים ופועלים ברקע. דוגמאות ליישומים שאינם הכרחיים עבור רוב האנשים: סוכני בדיקת העדכונים של אפל וגוגל, תוכנות גיבוי שמנסות לסנכרן את המחשב עם האינטרנט למרות שכבר כיביתם את הקישוריות וכו'.