מצב ההייטק עוד לפני המלחמה היה קשה, אבל כעת נחתה עליו (ועל המשק כולו) מכה נוספת. אתר חדש שהוקם בהתנדבות והושק אתמול מרכז עשרות חברות הייטק שמגייסות בימים אלו. כרגע מפורסמות בו מעל 3,000 משרות, שיוזמי האתר וידאו שהן לא משרות רפאים, כלומר מתוכננות להיות מאוישות, בין היתר בחברות כמו מטא, לייטריקס, מאנדיי, ג'ייפרוג, WIZ ועוד.

מאחורי היוזמה עומדים ליאורה גולומב, מנהלת מיתוג מעסיק ב-ZipRecruiter ויזמת חברתית, ותומי בראב מנכ"ל ומייסד שותף timeOS ומנהל קהילת סופרטולז (Supertools). גיל קליין הוא זה שפיתח את האתר.

"מאז שהמלחמה התחילה, וגם לפני, חלה ירידה משמעותית בגיוסים. המלחמה הביאה אינסוף כותרות על חברות שנסגרות, שההייטק הולך לקבל מכה קשה, וזה עוד ענן שחור להוסיף מעל כל העננים השחורים שנמצאים מעלינו עכשיו", אומרת גולומב ל-mako.

"אני עובדת בחברה שמגייסת, והרבה חברות שאני מכירה סביבי כן מגייסות בתקופה הזאת. תהיתי אם שווה לעשות מאגר. חשבתי שיהיו 20 חברות שמגייסות, וחברתי לתומי, שהוא מנהל קהילה מדהימה בשם סופרטולס. תוך 5 דקות יצרנו סוג של מיני סייט (mini site) כזה, רק כדי להראות את התמונה הכללית על החברות שאנחנו יודעים שמגייסות", מספרת גולומב.

"אחר כך פניתי למנהלי מותג מעסיק בארץ, שאלתי אם הם מגייסים, ופתאום היו 45 חברות. מאז שהאתר עלה אתמול לאוויר, כבר יש לנו מעל 80 חברות שמגייסות".

כל החברות שמופיעות באתר נשאלו האם בעקבות המלחמה והעובדה שבין מחפשי העבודה יש אנשי מילואים, מפונים מהצפון והדרום והורים שילדיהם לא חזרו או חזרו חלקית למסגרות, יש גמישות בתהליכי הגיוס ואפשרות לעבודה היברידית.

"מעל 70 אחוז מהחברות אמרו ששינו משהו בתהליך מבחינת הגמישות", אומרת גולומב. "היו חברות שהתעקשו על תהליכים קצרים, רצו לסיים הכול בשבוע, אבל הן מבינות עכשיו שיש מועמדים שלא יכולים לעשות את זה. גם ההיברידיות, העבודה מהבית, השתנתה בעקבות המלחמה. כל המידע הזה מופיע באתר".

מאז עליית האתר יותר מ-8,000 איש נכנסו אליו. "אנחנו מקבלים פידבקים מטורפים מהחברות, עלייה בעשרות ומאות אחוזים של הגשת מועמדויות. כל מה שעשינו היה להנגיש מי מגייס", אומרת גולומב. בשבוע הקרוב הם מתכננים להשיק בוט באנגלית, שיעזור לאנשים לנסח מיילים לגבי המצב שלהם כרגע ולהגיש קורות חיים למשרות.

מה לגבי הג'וניורים? יש משרות גם בשבילם?

גולומב: "השוק של הג'וניורים קיבל מכה מאוד קשה. הרוב מחפשים בעלי ניסיון. בנוסף, אנחנו רואים שמחפשים יותר משרות טכנולוגיות מאשר משרות רכות יותר כמו HR, גיוס וכאלה, אבל כן יש חברות שמגייסות ג'וניורים ולמקצועות רכים. חברות מתחילות להתייצב, ובתקווה שהשוק יעלה ועוד משרות של ג'וניורים יפורסמו בעתיד הקרוב".

את הפרסום הם עושים בינתיים ברשתות החברתיות ודרך משפיענים, ובהמשך יפרסמו בקהילות מקצועיות. "הכי טוב זה מפה לאוזן, אם אנשים יעבירו לאנשים שהם מכירים שמחפשים. אליהם אנחנו רוצים להגיע. לא הפרדנו משרות למפונים, כי כולם כרגע צריכים עבודה, אבל החברות עצמן העידו שהם יתאימו את עצמן לצרכים של המפונים, אם זה עבודה מהבית או גמישות בשעות", אומרת גולומב.

"הכל נעשה בהתנדבות מלאה. אין לנו אינטרס, אנחנו באמת רוצים לעזור לאנשים בתקופת הזאת לאתר הזדמנויות, ומצד שני לחברות לעזור לאתר מועמדים - אף אחד לא רוצה לשים שלטים של 'אנחנו מגייסים' כרגע. אנחנו רוצים להראות שההייטק עומד ביעדים שלו ולא משנה מה קורה בישראל, ההייטק הישראלי חזק", היא מסכמת.

תומי בראב, מייסד-שותף ומנכ"ל timeOS (צילום: timeOS )
תומי בראב, מייסד-שותף ומנכ"ל timeOS ומייסד Supertools | צילום: timeOS

"אנחנו גאים לרתום את הקהילה שלנו Supertools שמתמחה במציאה והנגשה של כלים טכנולוגיים לטובת שיפור החיים של כולנו בזמן המלחמה בישראל", מוסיף בראב. "מאז ה-7 באוקטובר, הקהילה מעלה אתגרים ובעיות כואבות, כמו מציאת עבודה, וחברי הקהילה עוזרים לבנות פתרונות מהירים דרך כלי בינה מלאכותית ואוטומציה שקיימים בשוק".