בזמן שאנחנו מתלוננים על התקשורת הלא מאוזנת כאן, במלזיה נשלח צעיר בן 19 לשנת מאסר על הטחת שמות גנאי בנסיך, כך מדווחת התקשורת במדינה.

מאחורי סורגים (צילום: AZemdega, Istock)
אילוסטרציה | צילום: AZemdega, Istock

בית המשפט גזר אתמול (ג') על מוחמד אמירול אזוואן מוחד שאקרי את העונש הכבד ביותר שניתן לפי החוק במדינה להטיל על אדם שהעלה לרשת דברים שפגעו באדם אחר - שנת מאסר וקנס בגובה 50,000 רינגיט (כ-47,580 שקל). הוא עשה זאת 19 פעמים בחודשים הקודמים.

במשפטו הודה אמירול אזוואן בהעלבת הנסיך טונקו איסמעיל סולטן איברהים, יורש העצר של משפחת ג'והור - אחת מתשע המשפחות ששולטות על 13 מחוזות המדינה. אלא שסולטן איברהים עצמו טוען שכלל לא נפגע מהדברים. בראיון איתו שפורסם השבוע הוא ביקש שהמשטרה לא תעצור אנשים שמעליבים אותו ברשת. "אני יכול להגיד בכנות שלא באמת איכפת לי ממש שאנשים אחרים אולי אומרים עלי, משום שאני אסיר תודה על מה שאלוהים נתן לי בחיים", אמר והציע: "תנו להם את ההזדמנות להגיד מה שהם רוצים להגיד בפניי, גבר לגבר".

סולטן איברהים, בעל קבוצת כדורגל מצליחה, נחשב לספקן בכל מה שנוגע לשיטת הממשל המלזית, המשלבת פרלמנט דמוקרטי עם מונרכיה מוסלמית אזורית שהמשפחות החברות בה מעבירות ביניהן את כס השלטון הארצי כל חמש שנים. למרות זאת, השבוע נעצרו עוד שני אנשים בחשד שהעליבו אותו ברשתות החברתיות - אחד מהם הוא אוהד של קבוצת הכדורגל שלו.

במדינה יש גם מי שמעביר על התנהלות השלטון ביקורת מפורשת יותר מהנסיך. שר המשפטים לשעבר, זאיד איברהים, כתב בסדרת ציוצים בטוויטר כי "לא מגיע לו מאסר בפועל, ובוודאי שלא באורך המקסימלי הקבוע בחוק. מישהו צריך לבדוק מחדש את גזר הדין. כולם ברשתות החברתיות, כולל הנסיך. העלבות נזרקות. לא כולם הגיוניים, אבל אין צורך לכלוא אנשים טפשים. (ו)למה לאזוואן לא היה ייצוג בבית המשפט? (יש במדינה) 17,000 עורכי דין, הם חייבים לעשות משהו. האם חוק המולטימדיה נועד להגן רק האריסטוקרטיה והמנהיגים? אני מועלב ברשתות החברתיות כל הזמן, וכך רבים אחרים. מה העניין הגדול?".

בינתיים, השבוע החל במדינה משפטו של האמן פחמי רזה, שתמונה שלו עם קריקטורה שמציגה את ראש הממשלה כליצן הפכה ויראלית והביאה למעצרו.