משתמשי אפליקציית הניווט ווייז (Waze) יתחילו לקבל התרעות לטלפון הנייד כאשר הם יתקרבו לכבישים מסוכנים ולסכנות בכביש. כמו כן, יישלחו התרעות בסמוך לאזורים עם ריכוזי ילדים כגון גנים ובתי ספר. בנוסף, היישומון ימליץ לנהגים לעצור לעצירות התרעננות, במיוחד בנסיעות ארוכות, ואף יטיף להם לשמור על סבלנות בפקקי תנועה.

כבישים שיוגדרו כמסוכנים לנסיעה ייקבעו לפי מעקב אחר ניסיונם של נהגים המבוטחים בחברת הביטוח AIG, שהצטרפו למסלול Safe Drive. במסגרת הפוליסה, שמבטיחה הנחות לנהגים זהירים, מותקנת ברכב "קופסה ירוקה" לניטור דפוסי הנהיגה של המבוטח, לרבות בלימות חירום ופניות חדות.

צפו: התחזית המלאה לחג (צילום: אור גלזר, חדשות)
לא רק פקקים | צילום: אור גלזר, חדשות


דפוסים אלה מאפשרים ל-AIG למפות עבור ווייז את הדרכים שבהן מתבצעים אירועים חריגים. זאת, בנוסף להתרעות הקיימות על כלי רכב העומדים בצורה מסוכנת בצדי הדרך, שמדווחות על ידי משתמשי האפליקציה בזמן אמת.גם משרד התחבורה מחזיק במפה ידועה של כבישים "אדומים". מפה זו חופפת בחלקה אך אינה מקבילה למפת הסיכונים שבסמארטפון.

עוד ב-TheMarker

סמנכ"ל השיווק של AIG, גיל שגיב, מסביר כי הם אלה שפנו לווייז עם הרעיון וזו נענתה לאתגר. "ווייז סייעה לנו למפות את המקומות הדורשים תשומת לב בעת הנהיגה", אומר שגיב. "אנו מקווים כי שיתוף פעולה ייחודי זה יתרום לשיפור תרבות הנהיגה בישראל".

המערכת שבה משתמשת AIG, שפותחה על ידי חברת איתוראן, מתיימרת למדוד את מידת הזהירות של הנהגים המבוטחים. היא מנטרת התנהגות מסוכנת בכביש כמו פניות חדות, בלימות פתאומית, או נסיעה במהירות חריגה.

כל משתמש מקבל ציון נהיגה בטווח של 0–100 נקודות. הנחות בסקאלה עולה הובטחו למדורגים בציון 70 ויותר, לאחר שקלול עם היקף הנסועה (קילומטראז'). ואולם, חלק מן הלקוחות התלוננו כי המערכת שופטת לחומרה את הרגלי הנסיעה שלהם ומציבה רף גבוה מדי. עם זאת, לקוחות אחרים כבר זכו בנקודות זכות להנחה בחידוש הפוליסה.

פורסם במקור ב-TheMarker