עובדי חטיבת הסרטים של סוני נמצאים בימים אלה בלחץ גדול. כשבועיים לאחר שמחשביהם נפרצו ונחסמו, ביום שישי הם קיבלו מיילים מאיימים שלדברי מקורות בחברה גרמו לרבים להיכנס להתקפי חרדה.

מוכן להתפרק מנשק גרעיני? קים (צילום: רויטרס)
האם ניסיון התנקשות בדוי בחייו יפיל את חברת הסרטים הגדולה בעולם? קים ג'ונג-און | צילום: רויטרס

המיילים הגיעו לכאורה מראש Guardians of Piece, קבוצת ההאקרים שפרצה לחברה. "המצב הזה הוא אשמת Sony Pictures בלבד", הוא כותב. "Sony Pictures אחראית לתוצאה, תהא אשר תהא. Sony Pictures דבקה במה שלא מועיל לאף אחד מההתחלה". הוא מזהיר את העובדים כי "מחיקת קבוצת סוני על פני האדמה היא עבודה קטנה לקבוצה שלנו, שהיא ארגון עולמי. ומה שעשינו עד כה הוא רק חלק קטן מתכניתנו לעתיד".

ההאקר אף מאיים על העובדים באופן אישי: "אתם יכולים להיות חברים שלנו. הרבה דברים שמעבר לדמיון יקרו במקומות רבים בעולם. הסוכנים שלנו מוצאים את עצמם פועלים במקומות הכרחיים. אנא חתמו את שמכם להתנגדות לטעות של החברה בכתובת המייל הבאה אם אינכם רוצים לסבול מנזקים. אם לא תעשו זאת, לא רק אתם אלא גם משפחתכם תהיה בסכנה", הוא מזהיר. "אף אחד לא יכול למנוע אותנו, אלא הדרך היחידה היא לציית לדרישתנו. אם אתם רוצים למנוע אותנו, דאגו שהחברה שלכם תנהג בחוכמה".

מומחי אבטחה מציינים כי לא בטוח שהמייל אכן הגיע מאותה קבוצה שפרצה למחשבי סוני לפני כשבועיים, אך גם אם לא, אין בכך כדי להרגיע את העובדים. זאת מאחר ופרטיהם הודלפו לרשת כחלק ממאגר של 47,000 איש שהמידע האישי שלהם נמצא במחשבי סוני - ביניהם עובדי החברה, שחקנים כגון סילבסטר סטלון ועוד.

המידע שהועלה לרשתות שיתוף קבצים כלל מספרי ביטוח לאומי, כתובות ומשכורות. כך, למשל, נודע ששכרם של סת' רוגן וג'יימס פרנקו, כוכבי הסרט שגרם לכאורה לפריצה, היה 8.4 ו-6.5 מיליון דולר, בהתאמה. כזכור, הסרט הקומי "הראיון", בו מככבים השניים, מתוכנן לצאת החודש ומציג ניסיון התנקשות בנשיא צפון קוריאה, קים ג'ונג-און. המדינה הגדירה את הסרט כהכרזת מלחמה ופנתה לגורמים בינלאומיים בדרישה למנוע את יציאתו לאקרנים.

בינתיים, לא ידוע בוודאות האם קוריאה הצפונית אכן אחראית לפריצה. בסוף השבוע אמר דיפלומט מהמדינה השוהה בניו-יורק לרשת הרדיו "קול אמריקה" כי ההערכות כי משטרו עומד מאחורי הפריצה הן "עוד בדיה המכוונת לפגוע במדינה שלי". הוא הוסיף כי "המדינה שלי הכריזה בפומבי שתציית לכללים הבינלאומיים האוסרים על פריצות ופיראטיות".

עם זאת, חברת האבטחה AlienVault, שחקרה את קוד התוכנה שחדרה למחשבי סוני, טוענת כי היא נוצרה על ידי דוברי קוריאנית. לדבריה, נראה שלהאקרים כבר היתה גישה כלשהי למחשבי סוני, שאיפשרה להם להשתלט עליהם בקלות.

בנוסף, בסוף השבוע פרסם רויטרס כתבה על "יחידה 121", צוות ההאקרים של המדינה המבודדת, ממנה ניתן להתרשם כי קוריאה הצפונית משתמשת בהם כלוחמים לכל דבר. ג'אנג סה-יול, שלמד עם משרתי היחידה בבית הספר הצבאי למדעי המחשב וערק לקוריאה הדרומית לפני 6 שנים, סיפר כי הם נבחרים ומאומנים מגיל צעיר - לעתים 17. "בשבילם, הנשק החזק ביותר הוא סייבר. בקוריאה הצפונית קוראים לזה המלחמה הסודית", הוא אמר.

לאחר שהם מסיימים בהצטיינות את המסלול המבוקש, הוא אמר, הם מקבלים "תמריצים חזקים ביותר". הוא סיפר כי אחד מחבריו, שמשרת את היחידה בחו"ל במסווה של עובד בחברת סחר צפון-קוריאנית, קיבל דירה מפוארת בחלק היוקרתי של הבירה פיונגיאנג, ומהמשכורת העביר לאזור את כל משפחתו. "הם אנשים עשירים בפיונגיאנג", הוא סיכם.