Samsung Z  (צילום: wonderfulengineering.com)
טייזן זה אייזן | צילום: wonderfulengineering.com

סמסונג חשפה השבוע את מכשיר ה-Samsung Z, הסמארטפון הראשון מתוצרתה שמריץ את מערכת ההפעלה Tizen, במקום אנדרואיד, שהיתה ברירת המחדל שלה עד עתה. יצרנית הסלולר הגדולה בעולם, המייצרת כרבע מכלל הטלפונים הנמכרים מדי שנה, חשפה את המכשיר החדש בכנס מפתחי ה-Tizen בסן-פרנסיסקו.

הסמארטפון הראשון בעולם שפועל על Tizen

ל-Z מסך בגודל 4.8 אינץ' Super AMOLED ברזולוציית 1280X720, יש לו מעבד 4 ליבות במהירות 2.3 גיגה הרץ ואפילו מצלמה אחורית 8 מגה פיקסל וקדמית 2.1 מגה פיקסל, אבל לא המפרט הטכני הוא שמעורר את הסקרנות, אלא במערכת ההפעלה החדשה: Tizen. טייזן היא מערכת הפעלה חדשה יחסית, המבוססת על לינוקס, שפותחה על ידי מהנדסים של סמסונג ואינטל ונתמכת על ידי מספר רב של חברות טכנולוגיות. בהנהלת ה-Tizen Association שמקדמת את פיתוחה של מערכת ההפעלה החדשה, נמצאות, חוץ מסמסונג כמובן, חברות ענק כמו Vodafone, LG, אינטל, Huawei ו-NTT DOCOMO - מפעילת הסלולר הגדולה ביפן.

עוד ב-Geektime:

לפי סמסונג, מערכת ההפעלה מאפשרת למכשיר לפעול במהירות ולספק ביצועים מיטביים, תוך כדי ניהול זיכרון משופר, מה שמאפשר איתחול מהיר של המכשיר, ריבוי משימות ויכולות גרפיות גם ב-2D וגם ב-3D. המכשיר החדש יהיה זמין ברוסיה ברבעון הקרוב ובהדרגה ישווק במדינות נוספות.

Samsung Z  (צילום: wonderfulengineering.com)
אנדרואיד צריכה להתחיל לפחד? | צילום: wonderfulengineering.com

הפלירטוט של סמסונג שעשוי להוביל לפרידה מגוגל

יון האן קיל (Yoon Han-kil), סגן נשיא בכיר לאסטרטגיה בסמסונג, אמר לפני כחודשיים שמערכת האנדרואיד צריכה להשאר המרכיב העיקרי בעסקי החברה. אבל ייתכן שמדובר בשלב זמני בהחלט. סמסונג נמצאת בקו פרשת המים: היא אמנם יצרנית הסלולר הגדולה בעולם, אבל חברות רבות מייצרות סמארטפונים מבוססי אנדרואיד נושפות בעורפה. LG, היריבה מבית, ו-HTC הטיוואנית, מייצרות מכשירי דגל שמתחרים ואף עולים על מכשירי הדגל של סמסונג; היצרניות הסיניות נוגסות במכירות המכשירים הזולים שלה וממשק ה-TouchWiz זוכה לביקורות ולא מספק בידול מספיק לרכישה של המכשירים. מערכת הפעלה חיה, תוססת, קלה ומהירה יכולה להיות נקודה מבדלת חשובה ביותר עבור היצרנית.

החלטה על מערכת הפעלה עצמאית היא החלטה גורלית עבור חברה. מצד אחד, היא יכולה לעשות פלאים לסמסונג, שרואה אל מול עיניה את אפל וה-iOS, מערכת ההפעלה שנתונה לשליטתה האבסולוטית ומותאמת למכשיריה ב-100%, מצד שני - היא רואה מה קרה ליצרניות אחרות דוגמת נוקיה ובלאקברי, שהתעקשו על מערכת הפעלה עצמאית, אך לא פופולארית. לכן, לפחות בינתיים, סמסונג עושה צעדים מדודים וזהירים למדי. 

לכתבה ב-Geektime