אין תמונה
אם תשחק אצל החברים שלך, אמא שלך לא תגיד לך שאתה כל היום מול המחשב.

אתם וכמה מחבריכם הטובים לוקחים את המחשבים שלכם לבית של אחד מכם, מחברים אותם בכבלי רשת ומשחקים את אחד ממשחקי המחשב האהובים עליכם בצוותא. אתם מבלים ערב שלם באכילת ג'אנק פוד וירייה וירטואלית זה בזה, ובסוף הערב קמים, מתמתחים, והולכים הביתה לישון עם חיוך על הפנים. זה פשוט, זה כיף, זה מספק, ואף אחד לא קם למחרת עם הנגאובר.

איך מתחילים?

השלב הראשון הוא להשיג מספיק אנשים. מסיבת רשת צריכה לפחות ארבעה אנשים (אפשר, בדוחק, לעשות מסיבה רק עם שלושה שחקנים, אבל זה מגביל את רשימת המשחקים שתהנו לשחק בהם). הגבול העליון תלוי רק במגבלות המקום בבית של המארח שלכם וביכולות של החומרה שלכם. התחום הבטוח הוא 8-10 אנשים, כך שיהיה מספיק אתגר במשחקי יריות וגם לא יותר מדי אנשים בשביל משחק אסטרטגיה בזמן אמת.

אחרי שארגנתם אנשים שיכולים להגיע בזמן, אתם צריכים לוודא שיהיה להם לאן להגיע. הבחירה ההגיונית ביותר היא הבית של אחד מכם. נהוג גם להציע עזרה לסדר אחר כך, כמובן, ואולי לשלם למארח על האוכל כדי שהוא ירצה להזמין אתכם גם בפעמים הבאות.

מה להביא?

קודם כל, אוכל. אומת השחקנים מתקיימת בעיקר מפיצה. אתם יכולים לגוון ולהזמין דברים אחרים, אבל אם יום אחד תמצאו את המארח שלכם אופה תפיחיות גבינה עם מטבל טפנד זיתים, תדעו שיצאתם מהתחום המותר לגיימרים.

השלב הבא הוא השלב החשוב: אתם צריכים להשיג חומרה. החומרה היא ראוטר, מעין מרכזייה למחשבים, וכבלי רשת. לא משחקים משחקי רשת דרך ראוטרים אלחוטיים כי התקשורת האלחוטית תהיה איטית מדי בשביל המשחקים שלכם. החשוב הוא להשיג ראוטר טוב. ראוטר ביתי מחזיק רק כחמש כניסות; אתם צריכים לפחות 10. הפתרון הסביר ביותר הוא לקנות ביחד ראוטר חזק ויעיל עם הרבה כניסות. זה יעלה כמה מאות שקלים, אבל ההשקעה תהיה שווה את זה לטווח הארוך. כמובן שאתם צריכים כבל רשת לכל אחד (3-5 מטר צריך להספיק לרוב שטחי המשחק, אבל זה תלוי בכם). אלה צריכים לעלות 30-40 ש"ח בכל חנות לציוד מחשבים.

ומחשבים, מן הסתם. בעלי המחשבים הניידים יסתדרו מצוין, אבל אין סיבה לקפח את בעלי המחשבים הנייחים – לא צריך לפחד לשנע מחשב נייח, זה לא פסנתר. שימו את המחשב באוטו וסעו. כך גם תוכלו להתלהב בזה שהמחשב שלכם יכול לארח את המשחק (כלומר, לשמש בתור שרת מקומי) ועדיין להריץ אותו על הגדרות גרפיות מלאות.

מה משחקים?

השלב הבא הוא להשיג משחקים שתומכים במשחקי רשת. יש המון כאלו, אבל הנה כמה משחקים שנחשבים לקלאסיקות בתחום.

בתחום משחקי היריות, קשה לטעות עם Unreal Tournament. היום אפשר לקנות בהרבה חנויות משחקים גרסה שעולה 50 ש"ח, או אסופה של רוב המשחקים בסדרה ב-160 ש"ח. מלבד זאת, זה משחק פשוט וכיפי, עם הרבה וריאציות משעשעות על המשחק. בתחילת הערב תמיד אפשר לשחק משחקים מורכבים יותר, עם משימות ומטרות, כאשר בסוף הערב משחקים בווריאציה שבה האדם ששורד הכי הרבה זמן מנצח (ואז כולם הולכים הביתה).

מסיבת לן (צילום: Ryan McVay, GettyImages IL)
אם תיקח איתך את המחשב, אחיך הקטן לא יגלה בטעות את הפורנו כשהוא בא לשחק "מייפל סטורי" | צילום: Ryan McVay, GettyImages IL

בתחום משחקי האסטרטגיה, אין סיבה להתרחק מהקלאסיקות – Starcraft ו-Warcraft. אלו משחקים שאפשר להשיג מאד בזול ברוב החנויות כיום, והם טובים גם שנים אחרי שיצאו. אבל יש בשוק הרבה משחקי אסטרטגיה טובים אחרים – לנו הייתה הצלחה מרשימה עם המשחק Dawn of War, ותמיד רצינו לנסות Medieval Total War.

הדבר הכי חשוב שצריך לזכור, עם כל משחק שמשיגים, הוא לוודא שכולם מתאימים לדרישות המינימום. המשחקים שציינתי עד כה הם מאד סלחנים, ולכן מאד מומלצים. כמו כן, חייבים לוודא שלכל משחק יש אפשרות של משחק ברשת (LAN) – אפשר לוודא את באינטרנט ואפשר לשאול את המוכר.

מה עכשיו?

לכו לשחק.