"אם אתה לא יכול לקנות אותם - תתחרה בהם". זה כנראה מה שעבר בראש של גוגל כאשר התבשרה כי הצעת הרכישה שלה לוואטסאפ הובסה על ידי 19 מיליארד דולר מפייסבוק. עתה, מדווח ה-Economic Times ההודי, עובדת גוגל על המתחרה שלה לשירות שאותו כל כך רצתה לבלוע.

כמה אנחנו מכורים לווטסאפ? (צילום: סקיי ניוז, חדשות)
גוגל לא מוותרת. וואטסאפ | צילום: סקיי ניוז, חדשות

בדומה לוואטסאפ, השירות של גוגל לא יצריך הרשמה או כניסה לחשבון גוגל, אלא יסתמך על מספר הטלפון של המשתמש בלבד. עם זאת, בשונה מוואטסאפ, השירות עתיד להינתן חינם ללא הגבלה, בניגוד למדיניות התשלום הסמלי מהשנה השנייה של וואטסאפ.

לפי העיתון, בחודש שעבר נחת בכיר בחברה בהודו כדי לבדוק מול מפעילות סלולר וצרכנים כיצד יכולה גוגל לבנות שירות הודעות שיתחרה בשוק המוצף של אפליקציות ההתכתבות, שמלבד וואטסאפ כולל גם את WeChat, Line, Viber ואחרות. לאחר מכן הוא המשיך למדינות נוספות כדי ללמוד על העדפות של קהלים אחרים.

העיתון טוען כי גוגל מתכוונת להציע את השירות בהודו בשנה הבאה, ורק לאחר מכן להשיקו בשאר העולם. הסיבה היא היותה של הודו שוק סלולר הצומח במהירות מדהימה ועתיד לפי תחזיות להגיע בשנת 2019 למקום השני בעולם במספר המשתמשים.

מסיבה זו, אומרים בהודו, הציגה גוגל דווקא שם את המכשירים הראשונים בפרויקט Android One, המיועד לאפשר שילוב של מערכת ההפעלה במכשירים זולים ללא תופעות הלוואי של המכשירים המוזלים של החברות הגדולות, שאינם זוכים לעדכונים ולרוב סובלים מאיטיות מטרידה.

נזכיר כי זהו לא ניסיון ראשון של גוגל להשתלט לנו על הודעות הטקסט. במכשירי אנדרואיד שולב מאז ימיהם הראשונים שירות Google Talk להתכתבות באמצעות האינטרנט, שהוחלף מאוחר יותר ב-Hangouts המשופר שאפשר גם שיחות קול ווידאו. עם זאת, אף אחד מהשירותים לא זכה לפופולאריות לה קיוותה החברה.