עם השחרור המאסיבי של רוב אנשי המילואים שגויסו במלחמה, נוצרה גם בעיה חדשה בשוק העבודה - חלק גדול מאותם אנשי מילואים גילו שאין להם לאן לחזור, כלומר שהם פוטרו ושמי שנכנס לנעליהם בזמן שנעדרו, ימשיך להחליף אותם גם בהמשך. מדובר בתופעה מכעיסה וכאובה אך עם זאת גם רווחת וכדי להילחם בה, החליטו שלושה צעירים מתעשיית ההייטק המקומית ליצור יריד תעסוקה שיסייע לאותם מילואימניקים למצוא עבודה חדשה.

שניים מהיזמים שמאחורי הכנס הם שי גואל, Associate בקרן ההון-סיכון Sarona Ventures ואריק כהן, מנהל השיווק של הקרן. חברם תומר ביטון חזר לשגרה לאחר מספר חודשים של מילואים והבין שלצערו, מקום העבודה בחברת ההייטק בה עבד כבר לא רלוונטי. "בתור חייל בודד לשעבר, קהילת המילואימניקים ממש קרובה ללב שלי, ואני שמח שיש הזדמנות להחזיר להם באהבה", מסר גואל, ואילו כהן מוסיף: "הרבה חבר'ה כמו תומר שחזרו ממילואים ביקשו מאיתנו ליצור להם חיבורים בתעשייה, ומאוד הופתענו מהכמות של האנשים שהגיעו למצב הזה. ניסינו לעזור להם והחלטנו ליצור יריד תעסוקה שלם בנושא".

שי גואל (צילום: Lena Lilti)
שי גואל | צילום: Lena Lilti

עוד לפני שמצאו ספונסר לאירוע, פתחו שי וחבריו את ההרשמה והגיעו בתוך פחות מ-12 שעות ל-800 נרשמים. "מבחינה דמוגרפית, 60 אחוז מהנרשמים היו בעלי שנתיים עד 6 שנות ניסיון, ככה שלא מדובר בהכרח בג'וניורים, חבר'ה צעירים שזה עתה השתחררו מהצבא או סיימו תואר. הרוב היו עם ניסיון בתחום של ניהול פרויקטים, ניהול מוצר וטכנולוגיה, וזה נתן לנו בסיס טוב להתקדם איתו".

הכנס ייערך היום, חמישי החל מהשעה 11:00 בבורסה לניירות ערך בתל אביב (שגם נותנת את החסות לאירוע). ייקחו בו חלק 22 חברות מהמובילות בתעשיית ההייטק המקומית - כולל וויקס, אנבידיה, פאפאיה גלובל, לייטריקס, ורסטיל, ריסקיפייד, נאייקס ועוד. אחת מחברות הסטארטאפ שהשתתפו היום בכנס היא ורסטייל (versatile), שמנטרת אתרי בנייה ומפתחת פתרונות בתחום הנדלן, ומגייסת למגוון משרות. ג'נרל מוטורס היא נותנת החסות הנוספת לאירוע, והיא מציעה גם את מספר המשרות הפתוחות הגדול ביותר. מדובר באירוע ללא מטרות רווח, והחסות היא לטובת כיבוד וארגון בלבד. לצד הכנס, המארגנים פתחו גם עמודי לינקדאין ופייסבוק בשם מילואים טק בשאיפה להמשיך ולעזור למילואימניקים נוספים בהמשך.

תומר ביטון (צילום: המרכז האקדמי פרס)
תומר ביטון | צילום: המרכז האקדמי פרס

לעיתים לא מדובר דווקא בפיטורים, כך מסבירים שי, תומר ואריק, אלא במילואימניקים שרוצים לעשות שינוי ולהגיע למקום עבודה מחדש שעונה על הצרכים הייחודיים שלהם. "יש לא מעט חבר'ה שלא מוצאים את עצמם אחרי המילואים, או שרוצים מקום חדש שידע להכיל אותם. החברות שאנחנו בחרנו להכניס לכנס הן כאלה שרוצות לקלוט את אותם מילואימניקים ולתת להם בסיס לצמוח ולהצמיח את החברה איתם", מוסיף כהן. "אלה חברות שיש בהן יחסית הרבה משרות רלוונטיות שמתאימות לפילוח הדמוגרפי של הנרשמים, מבחינת הניסיון ותחום העיסוק שלהם. לדוגמה, חברה שמחפשת רק סניורים (עובדים בעלי ניסיון של שנים ארוכות, לרוב מבוגרים יותר) לא בהכרח תהיה בכנס".

אריק כהן (צילום: אמילי מנדלסון)
צילום: אמילי מנדלסון

כל משתתף שיגיע לכנס יקבל ייעוץ בנושא שיפור קורות חיים ובניית פרופיל לינקדאין מקצועי מצוות הגיוס של חברת וויקס, וכמו כן יוכל להצטלם לתמונת headshot מקצועית. בחלל אחר, המשתתפים יעברו בין עמדות שיקימו החברות המגייסות, שם יסבירו להם על התפקידים הרלוונטיים ועל אופי החברה.

כנס מילואים טק (צילום: הבורסה לניירות ערך)
צילום: הבורסה לניירות ערך

"מעבר למגייסות ומגייסים, החברות שולחות גם מנהלים כדי שיוכלו ליצור חיבור טוב עם המשתתפים. אנחנו נשמור על קשר עם אותן חברות ונבדוק מה היה האימפקט של הכנס וכמה אנשים אכן הצליחו להתקבל למשרות בזכותו. נוודא שאותן חברות יודעות מה זה לעבוד עם מילואימניקים, ושהן מוכנות גם לשמור על קשר איתנו. המנהלים באותן חברות צריכים להבין שיש מצב שעובד שהם מגייסים עכשיו נעלם להם עוד פעם ל-3 חודשים, כי קוראים לו למילואים מהיחידה הקרבית שלו".

בכלל, השלושה האחראים על הכנס מספרים שחלק גדול מהמשתתפים לא בהכרח מגיע מהיחידות הטכנולוגיות כמו 8200 ודומיהן, אלא דווקא מיחידות מובחרות וקרביות. "אנחנו חושבים שהאנשים מהגדודים וביחידות המובחרות שנכנסים לעזה הם מלח הארץ, ומשתדלים לעשות הכל כדי לעזור להם כמה שיותר", הם מסכמים.