מיקרוסופט תשקיע עוד מיליארדים ב-OpenAI, החברה שפיתחה את ChatGPT ו-DALL-E2, כאשר על פי השמועות מדובר בסכום של 10 מיליארד דולר.

"יצרנו את השותפות שלנו עם OpenAI סביב שאיפה משותפת לקדם באחריות את מחקר הבינה המלאכותית המתקדמת ולהפוך את הבינה המלאכותית לדמוקרטית כפלטפורמה טכנולוגית חדשה", אמר מנכ"ל מיקרוסופט, סאטְיה נאדֶלה.

על פי העסקה, מיקרוסופט היא שותפת הענן הבלעדית של OpenAI, ושירותי הענן שלה ישמשו את OpenAI עבור מוצרים, שירותי API ומחקר. מיקרוסופט מתכננת גם לפרוס את המודלים של OpenAI במגוון מוצריה ללקוחות  פרטיים ולארגונים. על פי השמועות, מיקרוסופט מתכוננת לאתגר את גוגל עם שילוב ChatGPT בתוצאות החיפוש של מנוע Bing, ובוחנת שילוב של טכנולוגיה בינה מלאכותית ביישומי וורד, אאוטלוק ופאואר פוינט שלה.

ראשית ענן FT (עיבוד: FT Montage)
עיבוד: FT Montage

יחד עם זאת, ישנם חוקרי בינה מלאכותית שמסרבים להתרגש מהצ'אטבוט GPT. "מבחינת הטכניקות הבסיסיות, ChatGPT אינו חדשני במיוחד", אמר יאן לקון, מדען הבינה המלאכותית הראשי של מטא (פייסבוק לשעבר), בכינוס קטן של עיתונאים ומנהלים שנערך בזום בשבוע שעבר.

"זה שום דבר מהפכני, למרות שזו הדרך שבה הוא נתפס בציבור", אמר לקון. "זה רק עשוי יפה ומורכב היטב". לדברי לקון, מערכות AI המתבססות על נתונים נבנו בעבר על ידי חברות רבות ומעבדות מחקר והרעיון של OpenAI אינו יחיד במינו.

"OpenAI אינה מתקדמת במיוחד בהשוואה למעבדות האחרות. זה לא רק גוגל ומטא, אלא יש 6 סטארטאפים שיש להם טכנולוגיה מאוד דומה לזה". "אני לא רוצה להגיד שזה לא מדע טילים, אבל אין מאחורי זה שום סוד".

"מודל למידת המכונה Transformer הוא המצאה של גוגל", ציין לקו, בהתייחס למודל השפה הטבעית שהציגה גוגל ב-2017, שהפך לבסיס למגוון עצום של תוכנות מבוססות שפה, בהן GPT-3.

בנוסף, התוכנית של OpenAI עשתה שימוש נרחב בטכניקה הנקראת למידת חיזוק באמצעות משוב אנושי, שמבקשת מאנשים לעזור לדרג את התוצאות של המכונה כדי לשפר אותה, בדומה ל-Page Rank, דירוג העמוד, של גוגל. גישה זו הייתה חלוצית לא ב-OpenAI, אלא ביחידת DeepMind של גוגל, אמר לקון. "יש היסטוריה שלמה של זה, זה לא יצא מחלל ריק".

במקביל, מחקר חדש של פרופסור מבית הספר לכלכלה ווארטון, השייך לאוניברסיטת פנסילבניה, גילה כי הצ'אט המתוחכם של OpenAI יכול לעבור את מבחני התואר (MBA). למרות הנתון המרשים, לפי המחקר של כריסטיאן טרוויץ' הבוט היה מקבל ציון B או B- במבחנים. הציון של הבוט, כתב הפרופסור, מראה את "היכולת המדהימה שלו לבצע אוטומציה של חלק מהכישורים של עובדים בעלי שכר גבוה בכלל ובמיוחד של עובדים במשרות שמחזיקים בוגרי MBA, כולל אנליסטים, מנהלים ויועצים".

הפרופסור כריסטיאן טרוויץ' (צילום: מגזין Medical Ethics and Health)
הפרופסור כריסטיאן טרוויץ' | צילום: מגזין Medical Ethics and Health

הבוט עשה "עבודה מדהימה בשאלות בסיסיות של ניהול תפעול וניתוח תהליכים, כולל אלו המבוססות על מקרי בוחן", כתב טרוויץ' במאמרו, שפורסם ב-17 בינואר. הוא גם אמר שההסברים של הבוט היו "מצוינים".