משתמשים שהתקינו את מערכת ההפעלה iOS 9, ששוחררה לפני מספר חודשים, גילו שבנוסף לאפשרויות החדשות שמביאה עימה המערכת, היא מוציאה מכלל שימוש מכשירים שעברו תיקון במעבדה שאינה מורשית מטעם אפל עצמה.

אייפון 6S
חיישן טביעות האצבע באייפון

משתמשים שהחליפו את כפתור הבית במעבדה פרטית בשל תקלה ועדכנו לגירסת iOS 9 החדשה, או איפסו את המכשיר דרך תוכנת האייטונס, גילו לפתע את "שגיאה 53" (Error 53), שבישרה על כשל חומרתי במכשיר ועל הוצאתו מכלל שימוש. מחיפוש קצר ברשת עולה העובדה כי המכנה המשותף הוא כפתור בית שהוחלף במעבדה שאינה מורשית מטעם אפל.

הסיבה ל"שגיאה 53" הנפוצה נעוצה בחיישן טביעת האצבע המוטמע בכפתור הבית, שאמנם קיים עוד מימי אייפון 5s, אולם משפיעה אך ורק על בעלי אייפון 6 ומעלה - כלומר 6, 6 פלוס, 6s ו-6s פלוס. במכשירים אלה הוסיפה אפל מנגנון הגנה מיוחד, כך שחיישן טביעת האצבע ספציפי וייחודי לכל מכשיר, על מנת למנוע מצב של מעקף אבטחה. כלומר: המכשיר מזהה כי החיישן שהוחלף אינו שייך למכשיר ומקפיץ את השגיאה המדוברת, שאינה ניתנת לתיקון.

עוד ב-TGspot:

אפל, שמיהרה להגיב לנושא, מסרה כי "אנו מגנים על המידע האישי של המשתמש הנמצא בחיישן טביעת האצבע, ומכיל פרטים שונים אודותיו לרבות סיסמאות למיניהן, אמצעי תשלום ועוד. בעת החלפת הכפתור במעבדה שאינה מורשית, רכיבים שאינם מקוריים עלולים לגרום לבדיקת האבטחה והאימות להיכשל. אנו ממליצים לפנות לשרות הלקוחות שלנו".

על מנת להתגבר על השגיאה המדוברת, האפשרות היחידה היא להחליף את כפתור הבית אך ורק בחנויות אפל מורשות (שכידוע אינן בנמצא בארץ), או לחלופין לגשת למעבדות מאושרות מטעם אפל עצמה (גם אלו אינן קיימות בארץ).

הגילוי המדובר עורר זעם רב ברשת, שכן המשתמשים ייאלצו כעת להשקיע סכום לא מבוטל של כ-200 דולר בתיקון כפתור הבית. יחד עם זאת, חשוב לזכור כי כאמור חיישן טביעת האצבע מכיל פרטים רגישים של המשתמש – וזוהי הסיבה לאבטחה המחמירה.

כאמור, בארץ אין מעבדה מורשית מטעם אפל עצמה. לכן, על המשתמשים הישראלים לנקוט במשנה זהירות בנוגע לתיקון כפתור הבית, שכן אחריות היצרן שניתנת בארץ אינה מכסה מפני שבר ו/או תקלה שנגרמה כתוצאה משימוש לא זהיר במכשיר. משתמשים שחיישן כפתור הבית הושבת לא באשמתם, מחובת נותנת האחריות למכשיר להחליפו בחדש.

לכתבה המקורית ב-TGspot