אביחי שלי פתח רק לפני שישה ימים חשבון בטוויטר, וכבר עוקבים אחריו כחמשת אלפים איש. הוא קיבל גם התייחסויות מאנשים מפורסמים, ביניהם חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ', העיתונאים קרן נויבך ורינו צרור, ששיבחו אותו ואת ציוציו.

"בשבוע האחרון גיליתי את הטוויטר ואת זה שהוא נגיש לעיוורים. פתחתי חשבון כי רציתי לדעת אם אני מסתדר איתו וזה נגיש", מספר שלי ל-mako. הוא בן 38 מנתיבות, חתן התנ"ך העולמי לשעבר, יוצא יחידת 8200 וכיום יועץ פיננסי בחברת Deloitte, נשוי לצילה ואבא לשניים, ילד בן ארבע וילדה בת שנה.

"אני כל יום מגלה עוד כלי טכנולוגי שמשנה לי את החיים. נגיד לדוגמה, עכשיו כשהתכתבנו בוואטסאפ, יש לי אפליקציה שמקריאה לי את ההתכתבויות, מה שאני כותב לך ומה שאת כותבת לי", מספר שלי. "פעם לא הייתה את האפשרות הזו. עכשיו אני ממתין לאוטובוס, ובאפליקציה אני שומע מתי האוטובוס יגיע. וזה לא היה פעם, פעם הייתי צריך לשאול את הנהג".

אתה אוהב את הטוויטר, נשמע שהפכת למשפיען?

"אני לא ציפיתי לזה, נשבע לך. לא האמנתי שזה ככה יתפוס. זה מהמם, אני בסופו של דבר, רוצה להשתמש בכלי הזה כדי להעביר את תפיסת החיים שלי. אני רוצה לפנות לאנשים ולספר להם שזה לא מה שהיה פעם. היום בזכות הטכנולוגיה והאפליקציות יש חיים קלים וטובים יותר. אני שמח שזה ככה".

לשלי גם עמוד טיקטוק עם סרטונים שזכו לעשרות ומאות אלפי צפיות, שבהם הוא מתייחס לשאלות "האם נולד עיוור", איך עיוור מצליח להסתדר עם "מגירת ההפתעות" במטבח ואיך הוא קורא שעון.

@avihai_shelli הגב ל- @user8323816632779 סליחה, מה השעה? #עיוורים #שעון #נגישות ♬ צליל מקורי - אביחי שלי - Avihai Shelli

עד גיל שנתיים היה שלי תינוק רגיל, אך הוא התחרש בגיל שנתיים כתוצאה מטיפול אנטיביוטי מציל חיים שהיה חייב לקבל. הוא לא שמע ולא דיבר עד גיל 4, אך אז הרכיבו לו מכשירי שמיעה והוריו לימדו אותו לדבר. כשהיה בן שבע, נפל בפארק שעשועים, זכוכיות נכנסו לעיניו והוא התעוור.

למרות הציונים הטובים שקיבל ביסודי, שלי מספר שסבל חברתית בשל רתיעת התלמידים והוריהם ממנו. בתיכון המצב השתפר בזכות הטכנולוגיה, כשקיבל מחשב נייד עם צג ברייל. "זו הייתה נקודת מפנה", הוא אומר. "פתאום היה לי טוב". נקודת השבירה הייתה בסביבות גיל 15, אז למד בישיבה תיכונית, ונחבל שוב בעינו. באותה שנה גם נהרגה אחותו הבכורה, מיטל, בתאונת דרכים.

למרות הכול, כבר בתיכון הציב לעצמו שלושה יעדים, שאת כולם השיג: לזכות בתואר חתן חידון התנ"ך העולמי לנוער, לשרת בחיל המודיעין בצה"ל - ולעבוד בפיננסים. "הייתי קורא נלהב של ספרי המתח של רם אורן, שם נחשפתי לתפקידים של אנליסטים וברוקרים", הוא מספר. "העולם הזה סיקרן אותי".

כיום, אחרי שסיים תואר ראשון במינהל עסקים באוניברסיטת בן-גוריון. הוא עובד כיועץ פיננסי לחברות מטעם הפירמה הבין לאומית לראיית חשבון וייעוץ דלויט. בנוסף, הוא מספר כי על עצמו כי הוא מעניק שירותי ייעוץ משכנתאות וליווי להתנהלות כלכלית נכונה, וכן מעביר הרצאות השראה בכל רחבי הארץ, המבוססות על סיפור חיי האישי.

אביחי שלי (צילום: טל סיגרון)
אביחי שלי | צילום: טל סיגרון

הטכנולוגיה באה לעזרתו גם בעבודה - הוא נעזר בתוכנות מיוחדות ובמגבר לטלפון, והצוות הטכני בחברה אף פיתח עבורו קודים מיוחדים שאפשרו התאמה של מערכות המחשוב לצרכיו. אנחנו קובעים לדבר לאחר הרצאה שהעביר, ובמהלך השיחה אני שומעת אנשים שונים שמנסים לסייע לו לעלות על האוטובוס הנכון ושואלים אותי אם הוא מסתדר. "ההתעקשות על חיים עצמאיים היא סוד ההצלחה", הוא אומר. "מזמן החלטתי לא לעשות לעצמי הנחות".

"המסר שלי לבעלי מוגבלויות הוא 'מספיק עם הרחמים העצמיים והתירוצים למיניהם - צאו ועבדו'", אומר שלי. "צריך להתחיל במשהו. יש בעלי מוגבלויות שלא נאה להם לעבוד כנציגי שירות לקוחות. זה טיפשי. גם אני התחלתי בתור מתמחה. לפעמים צריך להיות חכם ולא צודק - העיקר להתחיל. גם מרתון של 42 ק"מ מתחיל בק"מ אחד".

לסיום הוא אומר בחיוך, "משבר בחילוף אותיות זה 'מבשר'. אם אתם תחשבו טוב, אז יהיה טוב. אל תיתנו לייאוש והלחץ הכלכלי להכריע אתכם, שמרו על שמחת החיים והאופטימיות שלכם, ואני מבטיח לכם שבעוד כמה חודשים כל זה מאחורינו ונעבור לצמיחה אדירה. תראו טוב יהיה טוב, תראו רע יהיה רע. ככה אני מסתכל על החיים, ככה כדאי להסתכל על החיים בעיניים".