בשירות בתי הסוהר ערוכים למתקפות סייבר מתוחכמות, העלולות לשבש את מערך הדלתות האלקטרוניות באגפי בתי הכלא ולגרום לבריחת אסירים. נשמע דימיוני? לא כל כך. בשנה האחרונה, ארגוני פשיעה וטרור ניסו לפרוץ לשרתים של שב"ס עשרות אלפי פעמים, במטרה לדלות מידע סודי על אסירים וכן את תוכניות מבני בתי הכלא.

רב גונדר אהרון פרנקו, נציב שירות בתי הסוהר (צילום: עיריית באר שבע)
רב גונדר אהרון פרנקו | צילום: עיריית באר שבע

בשיחה שערך עם רועי כ"ץ במסגרת שבת תרבות בבאר שבע, גילה נציב שירות בתי הסוהר, רב גונדר אהרון פרנקו, כי שב"ס נעזר בחברות אבטחת מידע כדי להתמודד עם מתקפות הסייבר המרובות על שרתי השב"ס: "זה איום ממשי בעיקר על המערכת שלנו. אנחנו יותר מודאגים מניסיונות להיכנס למערכות המיחשוב שלנו. היו אלפי מקרים, מכל מיני מקומות שונים בעולם. מדובר בגורמי טרור ופלילים. אנחנו הצלחנו להתמודד עם זה בהצלחה ונעזרים בגורמים נוספים".

עוד ב-NEXTER:

למרות זאת, הודה פרנקו כי "אנחנו מודאגים מכך שמנסים לחדור למערכות שלנו". לדבריו, השב"ס ערוך לניסיונות לפגוע במערכות האלקטרוניות המגינות על דלתות אגפי בתי הכלא. "עדיין לא היו ניסיונות כאלה, אבל אנחנו ערוכים לכך", הוסיף פרנקו. הוא הדגיש כי מלבד הדלתות, המערכות האלקטרוניות בשב"ס אחראיות על כל מערך החיים בכלא, כמו מערכות מים, חשמל ומידע.

קצין שב"ס בכיר הוסיף עוד, כי בעידן הטכנולוגיה המשוכללת של היום, בכל מערכות המחשוב של שב"ס הותקנו מערכות שנועדו להתמודד עם התקפות סייבר של עבריינים וטרוריסטים ולהתריע עליהן. "בעבר לא נתקלנו בתופעות כאלה, כי כל נושא הסייבר הוא חדש יחסית. החשש שלנו הוא שהאקרים עלולים לפגוע במידע חיוני שיש לנו ולא מן הנמנע שינסו לפגוע במערכות אלקטרוניות ממוחשבות, שלמעשה אחראיות על כל תפקוד בתי הכלא. חדירה כזו יכולה לגרום נזק גדול - כולל אפשרות, אם כי קלושה משהו, של בריחת אסירים מהתאים", גילה הקצין.