אחת ההכרזות הכי מצופות ב-Google I/O, כנס המפתחים של גוגל, היתה ההכרזה על אנדרואיד M, העדכון המשמעותי הבא למערכת ההפעלה הסלולרית הפופולארית בעולם. אבל עם כל הכבוד לחטיבת האנדרואיד הענקית של החברה, הרי שכבכל שנה, העיניים היו נשואות לאירוע שערכה מחלקת ה-ATAP שאחראית לכל הפיתוחים העתידיים של גוגל.

לא בטוח שכל הפיתוחים אכן ימצאו את דרכם ויגיעו לשוק, אולם, עדיין הם מספקים חלון הצצה נדיר למעבדות הסודיות של גוגל ולמקום אליו הטכנולוגיה יכולה עוד להגיע.

קראו גם: גוגל השיקה שירות גיבוי תמונות עם אחסון ללא הגבלה

Project Ara – מרכיבים לבד את סמארטפון החלומות שלנו

אחד הפרויקטים המסקרנים ביותר של גוגל הוא כמובן Project Ara. במסגרת הפרויקט מפתחת גוגל סמארטפון מודולרי, שמאפשר לכל אחד להוסיף לו מודולים שונים, שמספקים יתרונות שונים, לפי הרצון והשימושים שלו. מי שחפץ בחיי סוללה ארוכים יותר, יוכל פשוט להרכיב מודול נוסף של סוללה למכשיר, באותה קלות של בנייה בלגו. מי שרוצה מצלמה טובה יותר, יוסיף מודול של מצלמה מתקדמת, מי שרוצה פנס, יוסיף פנס וכו.

ב-Google I/O 2015, הציגה בפעם הראשונה גוגל סמארטפון פועל בטכנולוגיה הזו. במסגרת ההדגמה, הציג רפא קמארגו, ראש פרויקט ARA בגוגל, כיצד הוא מפעיל סמארטפון ללא מודול מצלמה. לאחר מכן, בזמן שהמכשיר דלוק ופועל, הוסיף קמארגו את מודול המצלמה וצילם איתה, לקול תשואות הקהל. הפרויקט ייצא לפיילוט בפורטו-ריקו מאוחר יותר השנה, והמשתמשים הראשונים בו יוכלו לבחור ממבחר המודולים שתייצר עבורם חברת טושיבה.

Project Ara

 

עוד ב-Geektime:
השעון המעורר הזה יעיר אתכם בעזרת כל ניחוח שתבחרו
הגאדג'ט שהופך כל אחד לדיג'יי

Project Jacquard – בדרך לג'ינס חכם

גוגל וליווייס, שתיים מהחברות הכי מוצלחות שיצאו מסן פרנסיסקו, שיתפו פעולה ביצירה של אריג מיוחד שבתוכו משולבים סיבים מוליכים מיוחדים, שהופכים אותו למשטח מגע. על פי איוון פופיירב, שעומד בראש הפרויקט, האתגר שעמד בפני הקבוצה שלו היה כפול: גם פיתוח הטכנולוגיה, וגם הפיכתה לישימה בייצור המוני בכל העולם. האריג שפיתחה הקבוצה נראה כמו כל אריג אחר והוא מתנהג כמו כל אריג אחר, בהבדל אחד: המוליכות שלו. אין ספק שמדובר בטכנולוגיית מדע בדיוני, אולם אותנו מעניין לראות כיצד יפתרו החברות את הבעיה ההיא, נו אתם יודעים, שלפעמים עושים כביסה לג'ינס.

קראו גם: מה הסיכוי שלכם לקבל עדכון לאנדרואיד M?

Project Abacus – להרוג את הסיסמאות

פרויקט Abacus הוא עוד שיטה חדשנית לפטור אותנו מהעול של "סיסמאות, סיסמאות בכל מקום". אולם במקום אמצעים ביומטריים כמו סריקת רשתית או טביעת אצבע, השירות מזהה אותנו באמצעות דפוסי השימוש שלנו. למה הכוונה? לכל אחד מאיתנו יש שגרת שימוש די קבועה בסמארטפון: מתי הוא לא בשימוש (Idle) באילו שעות הוא בשימוש, באילו אפליקציות אנחנו משתמשים באיזו שעה (Waze בבוקר, Facebook בשעות העבודה), הקצב של הקלדת המילים שלנו, המיקום שלנו בכל שעה וכולי.

בכל רגע נתון השירות מייצר מדד של מידת הבטחון שאכן המשתמש הוא זה שעושה שימוש בסמארטפון ולפי מדד זה, הוא מאפשר הפעלת אפליקציות ושירותים שונים. אמנם מדובר ביישום שלדעתנו הוא זולל סוללה מטורף, אבל מצד שני, מדובר בפיצ'ר אבטחה מתקדם ומדוייק יותר מציור אקראי או קוד 4 ספרות, שניתן ליישמו בכל מכשיר, ללא צורך בחומרה מיוחדת כמו קורא טביעות אצבע. גוגל עובדת על פיתוח השירות בשיתוף פעולה של 33 אוניברסיטאות ב-28 מדינות בארצות הברית.

Project Soli – הרדאר הקטן שהופך את האוויר למשטח מגע

דיברנו מקודם על משטח מגע משולב בג'ינס שנלבש, אבל מה יכול להיות יותר אינטואיטיבי מלא להזדקק בכלל למשטח מגע? האצבעות שלנו הן כלי מדוייק ורגיש שיכול לבצע פעולות עדינות ביותר. מה אם פשוט נשתמש בהן ובמחוות שהן מסוגלות לייצר, כדי לשלוט במכשירים שונים? Project Soli כולל רדאר קטן במיוחד, שניתן לשילוב בכל מכשיר לביש ומזהה בדיוק את התנועות העדינות ביותר שלנו. כך למשל אם הוא יורכב בשעון חכם, תוכלו לשלוט בו פשוט על ידי סיבוב האצבעות, באותה דרך שבה היינו מכוונים חוגת שעון במאה שעברה, או לחכך אצבע באצבע כדי לבחור ולשלוט בממשק הסמארטפון. מדובר על רזולוציות של דיוק שהן מצלמות סמארטפון והן בקרים דוגמת הקינקט לא יכולים להגיע אליהן.

Project Soli

Project Vault – הטלפון שלכם יהיה הרבה יותר מאובטח

הוותיקים מבינינו זוכרים טכנולוגיות כמו זו של Aladdin הישראלית או דומות לה, שפיתחה מעין דונגל או התקן שמחובר פיזית למחשב, ורק כאשר הוא מחובר, המחשב מריץ תוכנות מסויימות. ברגע שניתקת את ההתקן, המחשב לא הריץ את התוכנה, וכך חברות תוכנה יכלו להגן על עצמן מהפיראטיות. Project Vault הוא פיתוח מעניין מאוד שמאפשר לנו ליהנות משכבת הגנה פיזית נוספת על גבי כרטיס ה-Micro-SD שלנו.

הכרטיס שמפתחת גוגל תואם לחריצי ההרחבה שנמצאים כיום במכשירים רבים החל מסמארטפונים דרך טאבלטים וכלה בלפטופים. בתוך הכרטיס הקטן משולב מעבד מבוסס ARM, שמריץ את ARTOS, מערכת ההפעלה הייחודית שפיתחה גוגל, וכוללת מספר טכנולוגיות מתקדמות של הצפנה ואבטחה (Hashing, Signing, Bulk Encryption ועוד); בנוסף כולל הכרטיס גם שבב NFC, אנטנה ונפח איחסון של 4GB. המטרה של הכרטיס החדש היא להגן על כל משתמש, מבלי שיצטרך להתעסק בהגדרות או התקנות שונות, וללא קשר למערכת ההפעלה או האפליקציות שמותקנות לו על המכשיר ועד כמה הן (לא) בטוחות.

Project Vault

 פורסם במקור ב-Geektime