תעשיית הפודטק (טכנולוגיית המזון) שוב מביאה כבוד להייטק הישראלי, והפעם עם השקת מותג בת חדש לחברת "אלף פארמס", אחד מהשמות החמים ביותר בתחום. החברה, שבסיסה ברחובות, משיקה את המותג "אלף קאטס"(Aleph Cuts), שתחתיו יימכר הסטייק המתורבת הראשון בעולם. הסטייק צפוי להימכר בסינגפור בתחילה ובישראל בהמשך השנה, לאחר קבלת כל האישורים הרגולטוריים הנדרשים.

בחברה מבקשים להדגיש שמדובר במיתוג שונה לחלוטין, כאשר ההתמקדות הפעם היא בתרבות האוכל העשירה. בעת יצירת המותג החדש שיתפה החברה פעולה עם סוכנות העיצוב והמיתוג הבינלאומית בונד (Bond), הפועלת בכ-20 מדינות מסביב לעולם ומסייעת לחברות ענק כמו מיקרוסופט ואחרות למתג את מוצריהן.

בשר מתורבת הוא למעשה בשר שאמור להיות זהה בטעמו, במראהו ובמרקמו לבשר רגיל, אך מיוצר ללא צורך בגידול ובשחיטת בעלי חיים. כלומר, מדובר במזון שהוא לא רק אתי יותר, אלא גם ידידותי יותר לסביבה. תחת המיתוג החדש, יימכר הסטייק המתורבת Petit Steak, המתבסס על פרת אנגוס שחורה מקליפורניה בשם לוסי. למקרה שתהיתם, היא עוד בחיים.

אלף קאטס (צילום: Aleph Farms)
אלף קאטס | צילום: Aleph Farms

בעתיד מתכננים בחברה לפתח עוד מגוון נתחים של סטייק מתורבת, ביניהם גם נתחים מזנים שונים של פרות ואפילו מחיות נוספות, וגם נתחים עבים ומשויישים באמצעות שימוש בטכנולוגיות ביו-הדפסה תלת מימדית. ההתמקדות בבשר פרה קודם כל נובעת מכך שפרות נחשבות לחיות מזהמות ביותר, שכן הן פולטות לאוויר גזים כמו פחמן ומתאן וצורכות משאבים רבים.

הסטייק המתורבת עתיד להימכר במסעדות נבחרות כחלק משיתוף פעולה עם שפים מובילי דעת קהל. בקרוב ייחשף השף הראשון שישתף פעולה עם המותג, ובאלף פארמס מבטיחים שמדובר בשם גדול ומסקרן. מחירו של הסטייק טרם נחשף, אך בחברה מבהירים כי מדובר במוצר שיהיה מתומחר כמו בשר פרימיום. בעוד מספר שנים, כך הם מקווים, הם יצליחו לעבור לייצור המוני, שיאפשר גם שוויון של מחיר המוצר עם מחיר השוק.

אלף קאטס (צילום: Aleph Farms)
אלף קאטס | צילום: Aleph Farms

לא די בכך, אלא שאלף פארמס שואפת לאפשר ייצור של בשר מתורבת ללא תלות בזמינות משאבים מקומיים. כך לדוגמה, בניסויים שנערכו בעבר הצליחה החברה לייצר בשר מתורבת בתחנת חלל, ומכאן השאיפה לאפשר גם לייצר בשר באמצע מדבר סהרה, או אפילו באנטארקטיקה הקפואה.

בחברה עובדים כיום כ-140 איש, כאשר רובם אוכלי בשר או Flexitarians, צמחוניים המשלבים אכילת ביצים ואף מוצרי בשר בכמויות קטנות. בחברה מבהירים כי קהל מסוג זה הוא גם קהל היעד של המוצר החדש, שכן לא מדובר במוצר טבעוני.

החברה, שנוסדה ב-2017, השתמשה בעבר בטכנולוגיית חקלאות תאית כדי לייצר את הסטייק הדק המתורבת הראשון בעולם ב-2018 ואת סטייק ה-ribeye המתורבת הראשון בעולם ב-2021. בעבר, מיצבה עצמה החברה אך ורק כחברת בשר מתורבת, אבל במהלך השנים התרחב החזון וכך גם הפעילות שלה. כיום בחברה מייצרים גם קולגן מתורבת, חלבון שכיח בגופם של בעלי חיים שמשמש לתעשיות כמו קוסמטיקה, אופנה, רפואה ותוספי תזונה, לרוב על ידי הרתחה של עצמות בקר או עוף. בחברה מכוונים תאים "רגילים" להפוך לתאים מייצרי קולגן ולתאי שריר (ללא הנדסה גנטית), ותוצריהם יישארו כקו מוצרים נוסף של חברת האם אלף פארמס.