הונאת רשת מתוחכמת בבלאק פריידי: ישראלים קיבלו מייל בשם חברת השילוח GCX, בו נכתב כי ההזמנה שלהם צפויה להגיע בקרוב וכי יש לשחרר אותה מהמכס בתשלום של 200 שקלים. גם לחיצה על הקישור מובילה לאתר האמיתי של החברה.

שמואל גרול, מומחה לקניות ברשת ומייסד קהילת OuTravel, היה בין האנשים שקיבלו את ההודעה המזויפת. "משתמשים רבים קיבלו הודעה שנראית אמיתית לגמרי, פשוט עם מספר משלוח שונה ממספר ההזמנה שלהם. מדובר באנשים שהזמינו בעבר דרך חברת המשלוחים הזאת, וחלקם הזמינו גם בבלאק פריידי וחיכו לחבילות", הוא מספר ל-mako. "הדבר היחיד שנראה חשוד ועורר את חשדי היה שתשלום המע"מ היה בדולרים ולא בשקלים. תשלום מסים בארץ תמיד יהיה בשקלים. התחלתי לחקור יותר ומצאתי שזה לא האימייל הראשי של GCX".

הונאת רשת, GCX (צילום: צילום מסך)
הונאת רשת, GCX | צילום: צילום מסך

גרול עצר את אחד מחברי קהילת הפייסבוק שלו, רגע לפני שעמד לשלם את "המע"מ", ופנה לחברת GCX. החברה בדקה את הנושא ואחרי יממה הוציאה אזהרת פישינג ללקוחותיה. בין היתר כתבה: "בסוף השבוע האחרון נשלחו הודעות מייל או SMS מרמה ללקוחותינו – שאינן נשלחו מטעם GCX. ההודעות בעלות נוסח זהה להודעות שלו ולכן שימו לב – ההודעות המקוריות והאמיתיות מאיתנו מגיעות מהכתובת donotreply@gcx.co.il".

בחברה הבהירו כי אם אינכם בטוחים באמינות ההודעה שקיבלתם, ההמלצה היא לא להכניס כרטיס אשראי ולפנות לשירות הלקוחות בכתובת www.gcx.co.il.

בתקופה האחרונה ישראלים רבים מקבלים הודעות פישינג רבות מגורמים שמתחזים בין היתר לדואר ישראל, פייפאל, ביט ועוד. כדי להתגונן מפני הונאות – אל תקליקו על קישורים לא מוכרים, והשוו בין כתובת המייל או האתר שאתם מקבלים למייל וכתובת האתר הרשמיים של אותם הגופים/חנויות.