אפל מקדמת יצירת תשתית שתאפשר חנויות אפליקציות נוספות במכשירי האייפון והאייפד, וזאת כחלק מההכנות לרגולציה שמקדם האיחוד האירופי לקראת שנת 2024, לפי בלומברג. אפל ספגה ביקורת רבה בשנים האחרונות על כך שהיא נהנית מעמלות מכל התקנה של אפליקציה בתשלום במכשירים מתוצרתה ולא מאפשרת התקנת אפליקציות שלא דרך האפסטור.

לפי דיווח בלומברג, עובדים במחלקות פיתוח תוכנה ושירותים עוסקים כבר עכשיו בקידום התאמות נדרשות לקראת פתיחה של מכשירי אפל להורדות של אפליקציות צד ג' באופן שלא מחייב שימוש בחנות האפליקציות של החברה. לא התקבלה תגובה רשמית מצד אפל לדיווח, לפיו ההתאמות עתידות להיות מיושמות כבר בגרסה הבאה של מערכת ההפעלה iOS 17.

למה אפל יוצרת התאמות שעומדות בדרישות האיחוד האירופי? כנראה כי מדובר בשוק השני בגודלו עבורה בעולם, שאחראי להכנסות של 95 מיליארד דולר בשנת הכספים האחרונה. חוק ה-DMA (Digital Markets Act) שמקדמת אירופה שם למטרה לעודד תחרות בכלכלת האינטרנט ומחייב את חברות הטק הגדולות לפעול באופן הוגן יותר ולפתוח את הפלטפורמות שלהן גם לשחקנים קטנים יותר.

לפי בלומברג, עובדים במחלקות פיתוח תוכנה ושירותים עוסקים כבר עכשיו בקידום התאמות נדרשות לקראת פתיחה של מכשירי אפל להורדות של אפליקציות צד ג' באופן שלא מחייב שימוש בחנות האפליקציות של החברה

אפל התנגדה בעבר להתקנה של אפליקציות צד ג' בטענה שהדבר עלול לאיים על פרטיות המשתמשים ולהביא להתקנה של אפליקציות לא בטיחותיות על מכשירי המשתמשים. ייתכן שאפל תציב רף מסוים של דרישות אבטחה גם מצד אפליקציות שיותקנו בדרכים שעוקפות את האפסטור.

לפני כשנתיים הגישה חברת המשחקים אפיק גיימס תביעה נגד אפל על מדיניותה שמאפשרת רכישות בתוך האפליקציה רק דרך האפסטור, ועל כך שהיא גובה עמלה של 30%. החברה הכניסה שינויים במשחק פורטנייט בפלטפורמות iOS בכוונה לעקוף את מערכת התשלומים של חנות היישומים של אפל, והציעה לצרכנים אפשרויות תשלום אחרות ואף עודדה אותם לבחור בהן באמצעות מתן הנחות. אפל בתגובה הסירה את המשחק מחנות האפליקציות, דבר שהוביל את אפיק להגשת התביעה. אפל הגישה תביעה נגדית וטענה כי המהלך של אפיק מהווה הפרה של תנאי החוזה. בית המשפט אמנם מתח ביקורת על אפל, אך פסק נגד אפיק גיימס.