יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן התייצב אתמול בהפתעה לאימון אצל מאמנת הכושר הידועה אירה דולפין, במטרה לתמוך במאבקם של חדרי הכושר והסטודיו להישאר פתוחים במהלך תקופת הקורונה. 

בין שלל התמונות שהעלה ליברמן לרשת החברתית לאחר האימון, תמונה אחת תפסה את תשומת לבם של הגולשים. בתמונה הוא אוחז ברצועות TRX לצדה של דולפין, אולם גולשים רבים הבחינו כי הכרס שלו בתמונה והכרס שנשקפת מהמראה, נראות שונות בגודלן. אז האם נעשה שימוש בפוטושופ רק על צד אחד של התמונה?

ליברמן מיהר להגיב לגולשים באינסטגרם וכתב: "תמיד הצד הימני שלי היה יותר חזק (אגב אין פה גרפיקה, זה עניין של זווית צילום)", ואת אותה תגובה העתיק בקבוצות שונות שפרסמו את תמונתו ושאלו את השאלה שהעסיקה את כולם.

ברשת צוחקים על התמונה של אביגדור ליברמן (צילום: Noa Angel
, twitter)
ברשת צוחקים על התמונה של אביגדור ליברמן | צילום: Noa Angel , twitter

למרות ההפצה של התגובה הרשמית של ליברמן על כך שלא נעשה פוטושופ על התמונה, הגולשים סירבו להאמין והמשיכו לשתף אותה ולהגיב בהומור. אז מה באמת קרה?

דוברו של אביגדור ליברמן מסר בתגובה: "אין כאן פוטושופ או ריטוש. במפגש עם בעלי מועדוני כושר לפני כחודש אמרתי שאני מחפש תשובה לשאלה איך אני כל הזמן מתאמן וממשיך לעלות במשקל. מי שלא מאמין מוזמן לטניס בשבת". את אותה התגובה שאנחנו קיבלנו, אגב, ליברמן מפיץ גם כן ברחבי הרשתות החברתיות.

אין הוכחה לכך שליברמן או מי מטעמו עשה ריטוש לצילום, אבל כדאי לדעת להבא איך לזהות בקלות תמונה עברה ריטוש בפוטושופ:

1. שימו לב לפרופורציות לא הגיוניות בין חלקי גוף שונים.
2. בדקו את הרקע של התמונה: האם יש פרטים מעוותים? דלת עקומה, מדף שהתעוות, קיר מתעקם וכו'.
3. חפשו פנים מושלמות מדי - ללא קמטים, ללא נקבוביות, נמשים וכו'.
4. שימו לב אם יש טשטוש גבוה מדי, תווי פנים ראשיים חדים (עיניים, פה, שיער) לעומת עור מטושטש.
5. בדקו אם התאורה לא אחידה או שיש חוסר התאמה בין הפנים והגוף לרקע.