בזמן האחרון נראה שפייסבוק ממש משתדלת לעצבן את כולם: בחירתה להתחיל להפעיל ניגון וידאו בפיד אוטומטי לא התקבלה בברכה, וגם ההחלטה לפצל את אפליקציית פייסבוק לטלפונים סלולריים לשתי אפליקציות שונות - אחת לגלישה ברשת החברתית ("פייסבוק") ואחרת לביצוע שיחות עם החברים ("מסנג'ר") - מרגיזה אותם מאוד. במסגרת השינוי הזה, פייסבוק למעשה כופה על המשתמשים להוריד עוד אפליקציה לסמארטפון, כדי שיוכלו להמשיך להתכתב עם חבריהם.
כתוצאה מכך, ניתן למצוא כעת בראש טבלאות ההורדות בחנויות האפליקציות הסלולריות גם את אפליקציית פייסבוק הרגילה וגם את אפליקציית ההודעות, שהיתה זמינה מאז 2011 אך רק עתה הפכה להורדת חובה כדי להשתמש בצ'ט של הרשת. מצד שני, מבט בדירוג יגלה כי "מסנג'ר" מקבלת מהמשתמשים ציונים גרועים וביקורות קטלניות.
באפ-סטור של אפל נמצאת מסנג'ר במקום ראשון בהורדות החינמיות, אך הדירוג שלה הוא כוכב אחד בלבד, בשקלול של אלפי ביקורות שנשלחו מאז העלאת הגרסא העדכנית שלה לחנות. בארץ נמצאת האפליקציה במקום שני בהורדות החינמיות עם דירוג של כב אחד מכמה עשרות ביקורות.
בחנות ה-Google Play למכשירי האנדרואיד נראה במבט ראשון כי מצבה של האפליקציה טוב - היא נמצאת במקום הראשון בהורדות החינמיות עם דירוג של 4 כוכבים. אך מבט בביקורות יגלה כי הסיבה לכך היא דירוגים שהתקבלו לגרסאות הקודמות, בעוד מאז יצאה הגרסה האחרונה יותר ממחצית מכלל הביקורות נתנו לה כוכב אחד בלבד.
חנות ה-Windows Phone של מיקרוסופט היא היחידה בה זוכה מסנג'ר לדירוג גבוה יותר מאפליקציית פייסבוק הראשית (4 לעומת 3, בהתאמה) - אך הסיבה לכך היא העובדה שבמערכת זו היה הצ'ט של פייסבוק מאז ומתמיד תכונה נפרדת (תחילה כחלק מאפליקציית ה-SMS ובחודשים האחרונים כאפליקציית המסנג'ר של פייסבוק), כך שהמהלך האחרון לא השפיע על משתמשיה.
גם בכפייה - וגם רשימת הרשאות בעייתית
פייסבוק, מצידה, מבקשת להבהיר כי פיצול שירותיה לשתי אפליקציות נועד לאפשר לה לספק חווית שימוש טובה יותר בשירות ההודעות המיידיות. מהתנסות אישית, אפליקציית הצ'ט הנפרדת אכן טובה באופן משמעותי מלשונית הצ'ט באפליקציה הרגילה. עם זאת, לא בטוח שכפיית הפיצול על המשתמשים, במקום להעניק להם את זכות הבחירה, היה צעד חכם מצד החברה.
בנוסף לזעם על עצם האילוץ להשתמש בשתי אפליקציות שונות לרשת החברתית, מביעים משתמשי אנדרואיד כעס נוסף על רשימת ההרשאות שדורשת אפליקציית הצ'ט העדכנית. הרשימה כוללת, בין היתר, ביצוע שיחות טלפון בלי ליידע את המשתמש, גישה לשליחת וקבלת הודעות SMS ולכידת תמונות, סרטונים ואודיו.
אך בעמוד עזרה של החברה מוסבר כי מטרת ההרשאות היא לאפשר חיוג לאנשי קשר מתוך האפליקציה אם הם אינם מחוברים בלי לעבור שלב אישור, אימות אוטומטי של מספר הטלפון שהמשתמש קישר לחשבון בלי שיצטרך לשנן ולהקליד קוד אישור והיכולת לבצע שיחות אינטראקטיביות הכוללות תמונות, וידאו וקול. באייפון יכול המשתמש לאשר כל אחת מהיכולות בנפרד בעת הצורך, אך באנדרואיד הן נדרשות מלכתחילה ואינן מוסברות בראוי בעמוד ההורדה - דבר הקורה באשמת גוגל והדרך בה מתוכננת מערכת ההרשאות שלה.