הכאוס של אילון מאסק: כ-200 עובדים נוספים פוטרו מטוויטר, ביניהם כמה מהבכירים האחרונים שנותרו בחברה. הפיטורים היו רוחביים וכללו עובדים בודדים ממחלקות רבות. כעת, ההערכות הן שנותרו פחות מ-2,000 עובדים בטוויטר לעומת 7,000 עובדים כשמאסק רכש את החברה, באוקטובר האחרון.

בין המפוטרים גם אסתר קרופורד, הבכירה שהתפרסמה כמי שהצליחה לשרוד את ההשתלטות של מאסק על החברה ואף והעלתה תמונה לטוויטר שבה היא ישנה בשק שינה על רצפת המשרד. קרופורד הייתה מנהלת המוצר של Twitter Blue ואחראית על מוצר התשלומים החדש שעבדו עליו בטוויטר. בחשבון הטוויטר המאוד פעיל שלה היא פרסמה הודעת עזיבה:

 

ייתכן שהפיטורים של קרופורד מגיעים על רקע הדיווחים האחרונים על המספרים המאוד נמוכים של נרשמים ל-Twitter Blue, שירות הפרימיום שמציע את התג של הווי הכחול בשם המשתמש, חשיפה גדולה יותר בתגובות ועוד כמה הטבות. ההערכות הן שרק 300 אלף משתמשים נרשמו לשירות, הרבה פחות ממה שקיוו לו בטוויטר, וכך החברה נאלצת להסתמך ברובה על מפרסמים, שגם הם בורחים מהפלטפורמה בחודשים האחרונים.

קרופורד הייתה אחת מהסגניות המקורבות ביותר למאסק ואת הצלחתה ליוותה בפוסטים משתפכים רבים על טוויטר החדש לצד ציטוטים מתחום השיפור העצמי והניהול.

חלק מהאנשים בטוויטר זיהו בקרופורד את האנרגיה הכריזמטית הנדרשת כדי לשקם את עסקיה המדשדשים של החברה, ובה בעת חשבו שהיא גם קול של היגיון באוזנו של הבעלים האימפולסיבי. מנגד, היו עובדים לשעבר שטענו שהיא חנפנית ואופורטוניסטית.

"תקרית שק השינה ממש הציקה לאנשים", אמר עובד בכיר בטוויטר. הוא הוסיף שקרופורד הפכה לאחת מעובדי "טוויטר 1.0" המעטים שהצליחו לתרגם את דרישותיו של מאסק לאחרים מאז שהוא הפך להיות הבעלים. "היא הפכה למעין מתורגמנית של אילון בשביל צוות המוצר", אמר.

מאסק נגד התקשורת

בכיר נוסף שפוטר אתמול הוא מרטין דה קויפר, שהקים את פלטפורמת הניוזלטרים Revue אותה רכשה החברה ב-2021. מאז שמאסק השתלט על טוויטר, הוא סגר את הפלטפורמה אבל השאיר את דה קויפר בחברה. אתמול צייץ האחרון שחשבון העובד שלו ננעל מרחוק, ונראה שהוא כבר לא מועסק ע״י טוויטר. 

מאסק לא הגיב על הפיטורים האחרונים בטוויטר, אלא החליט להתערב בדיון אחר בתקשורת האמריקאית וקרא לה ״גזענית כלפי לבנים״ בעקבות הפיטורים של היוצר של הקומיקס המפורסם דילברט. היוצר, סקוט אדמס, אמר לאחרונה בסרטון וידיאו בעמודו האישי ששחורים הם ״קבוצת שנאה״, ושהוא עבר לגור במקום שבו אין אנשים שחורים. 

בעקבות המקרה, עיתונים רבים החליטו להפסיק לפרסם את הקומיקס שלו, דבר שגרם למאסק לפרסם את ההערות שלו על התקשורת האמריקאית. הדבר עורר את זעמן של קבוצות אזרחיות שונות שקוראות שוב למפרסמים להחרים את טוויטר.