אחת התלונות המרכזיות של משתמשים נגד הדור הנוכחי של מערכות ההפעלה מבית מיקרוסופט, חלונות 8.1, היא הכמות המוגבלת למדי של אפליקציות הזמינות לכל מכשיר. נראה שהחברה לקחה את העניין מאוד ברצינות לקראת המעבר לדור הבא, חלונות 10, והערב היא ניסתה לענות לביקורת בתשובה מוחצת: יש לכם אפליקציה? היא תרוץ אצלנו על כל מכשיר.

חלונות 10
כל האפליקציות על כל המכשירים. אילוסטרציה

באירוע הכריז טרי מיירסון, סגן נשיא האחראי למערכות הפעלה (או במלים אחרות: האחראי על Windows), כי אפליקציות אנדרואיד ואייפון ירוצו על מכשירי Windows לאחר כמה שינויים קלים בלבד. למעשה, הוא הוסיף, התמיכה באפליקציות כאלו במכשירים של מיקרוסופט לא תחכה לדור הבא, וכבר נוסתה על ידי חברת המשחקים King, שהמירה תוך זמן קצר את המשחק הפופולארי-לשעבר "קנדי קראש סאגה" מגרסת אייפון לגרסת Windows Phone.

אך לא רק הסמארטפונים של מיקרוסופט, שסבלו רבות מהחוסר באפליקציות, ייהנו מהתמיכה הזו: על הבמה הודגמו אפליקציות אייפון ואנדרואיד רצות גם על טאבלט של החברה, בנוסף להדגמה קצרה של אפליקציית אנדרואיד על סמארטפון לומיה.

החברה ציינה כי גם אפליקציות מסוגים אחרים ירוצו במערכת ההפעלה החדשה שלה על כל מכשיר עם תמיכה מלאה בתכונות הייחודיות שלו. כך, לדוגמה, אפליקציות שנועדו למחשבים עם מקלדת ועכבר יעבדו גם על טאבלטים, בעזרת מגע ועט, וגם על סמארטפונים כמובן; ואפליקציות אינטרנט, כמו אתרי מולטימדיה, יוכלו להיות מומרים בקלות לאפליקציות שבאפשרותן לדחוף למשתמש התראות גם כשאינן פתוחות.

 

כדי להדגיש עד כמה התפישה שלה בעניין אפליקציות חדשנית, התגאתה החברה בכך שחנות האפליקציות שלה היא הראשונה שתהיה אחידה לכל המכשירים – החל מטלוויזיות ענקיות ועד מיקרו-מחשבים לרובוטים ומכונות כביסה חכמות. זאת, בניגוד לאפל וגוגל (כמו גם הגרסה הנוכחית של חנות מיקרוסופט), שאצלן החנויות מפוצלות בין מחשבים לסמארטפונים וטאבלטים. כך, אותה אפליקציה שתותקן על המחשב והסמארטפון תיראה שונה על כל אחד מהם, אך אם תחברו את הסמארטפון למסך חיצוני גדול כגון טלוויזיה, תקבלו עליה את הממשק המוכר מהמחשב.

 

האפליקציות גם יזכרו את מצבן בכל מכשירי המשתמש, כך שאם התחלתם לעבוד על מסמך וורד במחשב ויצאתם מהבית באמצע, כשתפתחו את אופיס בסמארטפון ייפתח המסמך האחרון מאותו מקום בו עצרתם.

חוץ מהיכולת לעבוד עם אותן אפליקציות בכל המכשירים, הוצג באירוע גם הדפדפן החדש של מיקרוסופט, שקיבל את השם Microsoft Edge. כזכור, זהו דפדפן מודרני שיחליף את אינטרנט אקספלורר וכולל אפשרות לשמור אתרים עם הערות מוקלדות או מצוירות ביד, מצב קריאה ל"הפשטת" העמוד מפרסומות ותכנים נוספים שאינם נחוצים ושילוב של קורטאנה, המאפשר למשל לשאול שאלות דרך שורת החיפוש או להזמין מונית דרך אפליקציית אובר למסעדה שאתם גולשים כרגע באתר שלה. הדפדפן אף יתמוך בהרחבות בסטנדרט הנתמך מזה כמה שנים במתחריו – אופרה, כרום ופיירפוקס, כך שניתן יהיה לייבא אליו תוספים קיימים במקום ליצור חדשים.

 

באירוע הוצג לראשונה גם ממשק Windows Holographic, הגרסה של מערכת ההפעלה חלונות 10 למשקפי המציאות הרבודה HoloLens של החברה. בגרסה זו, ניתן יהיה להשתמש באפליקציות הרגילות מהמחשב והסמארטפון תוך "נעיצה" שלהם לקירות מסוימים בבית או במשרד שתיזכר על ידי המכשיר, לצד אפליקציות הולוגרפיות המציגות מידע בתלת-ממד.

הגרסה ההולוגרפית של חלונות 10 (צילום: מיקרוסופט)
לצפות בתחזית מעל המקרר ובכדורגל על משטח הארון. Windows 10 Holographic | צילום: מיקרוסופט

כך, למשל, הודגם על הבמה איך אדם הלובש את המשקפיים יכול להשתמש בסקייפ על קיר הסלון, לצפות בווידאו על קיר אחר ו"לקחת" אותו איתו לחדר אחר בו יש קיר חלק גדול יותר עליו ניתן להגדיל את הווידאו בלי שעצמים מהעולם האמיתי יפריעו לצופה להתרכז בסרט. בנוסף, הראתה החברה איך רובוט המבוסס על גרסת חלונות 10 למכשירים ללא מסך ("האינטרנט של הדברים") מצליח, בזכות המערכת ההולוגרפית של המשקפיים, לנווט את דרכו בחדר מבלי להיתקל במכשולים ואף זוכה לראש וירטואלי ה"צף" מעל הגלגלים הפיזיים.

 

החברה לא ציינה מתי תצא המערכת לשוק, אך חברת המעבדים AMD כבר חשפה לאחרונה, ככל הנראה בטעות, כי מועד ההשקה של חלונות 10 צפוי לחודש יולי. לפי רמזים שפוזרו במהלך האירוע, יוכרזו זמן קצר לפני ההשקה מכשירים חדשים, בעיקר בגזרת הסמארטפונים בה התרכזה מיקרוסופט בשנה האחרונה במכשירים סופר-זולים שמחירם מתחת ל-100 דולר ויכולותיהם מוגבלות יחסית.