בסוף השבוע עמוד הפייסבוק של אתר "מידה", מגזין יומי חדשותי המזוהה עם הצד הימני של המפה, הוסר מהרשת במפתיע. לעמוד היו 70 אלף עוקבים, כאשר לשם השוואה בטוויטר יש ל"מידה" כמעט 20 אלף עוקבים.

מנכ"ל העמותה ד"ר רן ברץ כתב על כך בטוויטר: "אני לא יודע למה (טוב, קצת חושד שבעצם כן...), אבל פייסבוק משתיקים את 'מידה'. כשעה לפני שבת קיבלנו הודעה שעמוד הפייסבוק של 'מידה' עם למעלה מ-70 אלף עוקבים שנצברו בזמן רב, נמחק מהרשת בטענה ש'הפר את כללי הקהילה'. ללא נימוק וללא פירוט. זה השיא במגמה שנמשכת כבר מספר חודשים להקטין את התפוצה והויראליות של מידה. מישהו מנסה להשתיק אותנו, למנוע מהקול החשוב של מידה להישמע".

בשיחה עם ברץ, הוא אומר ל-mako כי פנה לפייסבוק לקבלת תשובות, אולם שירות הלקוחות שם "לא ממש קומוניקטיבי". לדבריו, בעבר כבר הייתה אזהרה שקיבלו, אך זו הפעם הראשונה למיטב זיכרונו כי הם מוסרים מפייסבוק. 

"הייתה איזו אזהרה שניסינו להבין מהי ולמה, ולא קיבלנו תשובות ברורות, כולל שכנראה מדובר בטעות", הוא אומר. "פייסבוק הייתה פלטפורמה חשובה מאוד בעבר, אבל בשנים האחרונות היא מאבדת מחשיבותה עבורנו, בין השאר כי הם הגבילו באופן דרמטי את החשיפה, לא יודע למה".

בתשובה לשאלה האם יש גם היבט פוליטי לחסימה של העמוד לדעתו, אומר ברץ: "כן, אני מעריך שהערכים האידיאולוגיים שלנו משחקים תפקיד".

גם בעמוד הטוויטר של "מידה" הועלתה הודעה דומה, בה הדגישו כי מישהו מנסה להשתיק את האתר ואת קהל הקוראים שלו, וקראו לעקוב אחריהם בטוויטר ובטלגרם וכן לעשות אליהם מנוי.

זו לא הפעם הראשונה שפייסבוק סופגת טענות על כך שהיא חוסמת או מגבילה אנשים מהצד הימני. בשנת 2021 טענה גלית דיסטל-אטרביאן, היום שרת ההסברה: "אלה שחושבים שאין השגחה פרטית על פייסבוק ישראל ובאופן פרטיקולרי על אנשי ימין בפייסבוק ישראל - טועים", בראיון ל-103FM. זה קרה זמן קצר אחרי שדיסטל-אטבריאן נחסמה מחשבון הפייסבוק שלה, ורמזה כי ייתכן שחסימתה קשורה להצעת חוק שקידמה על שקיפות מדיניות החסימה בפייסבוק.

גם העמוד "מה אשכנזי בעיניך" של התסריטאי אורי גרוס הוסר על ידי פייסבוק בדצמבר 2022, בשל "הפרות חוזרות", אך מאז כבר חזר לפעול.

בפייסבוק העבירו את הנושא לבדיקת הצוותים הגלובליים.