אייפון (צילום: רויטרס)
או שיש לכם אייפון, או שיהיה לכם | צילום: רויטרס

סטודנטים שמתחילים את שנת הלימודים מתחלקים לשתי קבוצות - אלו שיש להם אייפון ומנהלים את הזמן שלהם בצורה יעילה, ואלו שיהיה להם אייפון כשימאס להם לראות את חבריהם מצליחים יותר. למה בעלי אייפון מנהלים את הזמן שלהם טוב יותר? כי יש להם ערמה של אפליקציות שעוזרות להם לעשות את זה.

1. IStudies Pro - האולר השוויצרי של הסטודנטים

האפליקציה הפשוטה הזו, שעובדת גם על האייפד וגם על האייפון (וכמובן על האייפוד טאץ’) כוללת בתוכה כל מה שסטודנט צריך. הדברים הבסיסיים שתמצאו בה הם יומן, בו ניתן לבנות את מערכת השעות שלכם לסמסטר, ומסך מטלות בו תוכלו לארגן את שיעורי הבית, העבודות, הסמינריונים, המצגות ושאר עבודות הפרך שהמרצים יזרקו עליכם.

בנוסף לאלו יש לכם הרבה מאוד מרחב נוסף למידע - כמו למשל שם המרצה, שעות הקבלה שלה, פרטי התקשרות והערות כלליות. מערכת השעות עצמה הרבה יותר חזקה מהיומן המובנה של האייפון, ולאפליקציה יש את היכולת לתת לכם סקירה כללית של היום או השבוע הקרובים כדי שתוכלו להתארגן כראוי, במיוחד אם אתם מתכננים גם לעבוד ולחגוג בין השיעורים. האפליקציה זכתה לתשומת לב רבה ברמת השימושיות והעיצוב. היא כוללת ספרייה של צלמיות שיספקו חיווי ויזואלי למטלות השונות, ותמצאו שנוח מאוד לעבוד איתה.

המחיר: 2.99 דולר

2. Things - כשצריכים להתארגן באמת

Things היא אפליקציית ניהול המטלות היחידה שנותנת מענה מדויק כל כך לצרכים של הסטודנטים. מצד אחד היא כוללת מספר רבדים ויכולות של ניהול פרויקטים ומטלות. מצד שני היא נשארת פשוטה ושמישה גם כאשר אתם מוסיפים לה עשרות מטלות.

Things
מתוחכמת אבל פשוטה

את המטלות אפשר לקטלג על פי תגיות ולקבוע חשיבות, וזמן סיום, להוסיף פרטים נוספים ולקבל הודעות אל מסך הבית כאשר הגיע הזמן לבצע מטלה מסוימת. הממשק של האפליקציה נהדר, קל להתמצא בה ומי שיבחר להשתמש בה יגלה שהוא לא צריך להעביר שעות בניסיון להבין את ההיגיון מאחורי השימוש.

המחיר: 9.99 דולר

3.  Evernote - ספריית המסמכים והגיבוי שלכם

כנראה הדרך הטובה ביותר לשמור ולסנכרן מסמכים, תמונות, והרצאות מוקלטות. Evernote הוא שירות חינם (שניתן להרחיב בתשלום סמלי כמעט) המספק כלים חשובים. את האפליקציה ניתן להתקין על האייפון, אבל גם על המק ו/או על הפיסי שלכם. כל מסמך שתוסיפו לתוך האפליקציה יסונכרן ויהיה זמין מכל מכשיר בו מוזנים פרטי החשבון שלכם.

אין תמונה
לקרוא מסמכים בדרך לשיעור

תוכלו להתחיל עבודה על המק בכיתה, להגיע הבייתה ולהמשיך את העבודה על הפיסי ואם אתם בפאב ויש לכם רעיון קריטי לסמינריון אתם יכולים לשלוף את האייפון ולהוסיף כמה שורות. תוכלו להקליט הרצאות עם האייפון ואולו יחכו לכם על המחשב כשתגיעו לחדר ואם תרצו תוכלו לגרור מסמכים מסוגים שונים על המחשב ולקרוא אותם בדרך ללימודים.

המחיר: חינם

4. MindNode - מפת חשיבה

מפות חשיבה יכולות לשרת סטונדטים מכל מקצוע. בין אם לסכם שיעורים, ספרים או עבודות, לתכנן הרצאה או כדי ללמוד טוב יותר לקראת מבחן. מפות חשיבה הן דרך ויזואלית רבת עוצמה לשמור ולעבד רעיונות וגם דרך מעולה ליצור רעיונות חדשים בזמן סיעור מוחין.

אין תמונה
דרך ויזואלית לעבד רעיונות

על האייפון יש לכם הרבה מאוד אפליקציות לבחור מהן, אבל הקלה והנוחה ביותר היא MIndNode. היא בנויה למהירות ותאפשר לכם להוסיף את הרעיונות שלכם בלי להסתבך עם הממשק. קל מאוד ללמוד את השימוש במפות חשיבה דרכה ונוח להעביר את המפות החוצה בסיום.

מחיר: 5.99 דולר

5. A+Grader Pro - גם למורים יש צורך באפליקציה

מורים, האפליקציה הזו תעזור לכם לעבור על מבחנים ועבודות בצורה מהירה יותר כדי לתת ציונים. פשוט פתחו את האפליקציה במקביל למעבר על המבחנים, והתחילו לסמן על אילו תשובות ענה הסטודנט נכון, במה טעה ומה לא ענה כלל ותוך שניות תקבלו את הציון הסופי. מורים ומרצים שצריכים לעבור על ים של ניירת המגיעה מסטודנטים ימצאו שהאפליקציה פשוטה לשימוש, נוחה מאוד ועושה בדיוק מה שהיא מבטיחה.

מחיר: 1.99 דולר

>> אייפון: החבר הכי טוב שלכם בטיול לחו"ל